13 Dagen Dieet

Dit dieet van de kliniek Mayc (U.S.A.) moet met gedurende 13 dagen volgen. De 14de dag mag men weer normaal eten. Als men dieet op de voet volgt, verliest men 7 á 8 kg. Doordat het metabolisme in het lichaam veranderd is, mag men zonder gevaar alles eten na de kuur, zoals: brood, suiker, meelstoffen, gebak.

Men wordt gedurende 2 á 3 jaren niet dikker.

1ste en 8ste dag:

Ochtend: 1 kop koffie en 1 klontje suiker.
Middag: 2 hard gekookte eieren met veel spinazie en een tomaat.
Avond: 2 ons biefstuk met sla en wat olie en citroen.

2e en 9e dag:

Ochtend: idem als 1ste en 8ste dag.
Middag: 2 ons biefstuk met sla en vers fruit (sinaasappel).
Avond: 2 ons ardennerham en een glas
yoghurt zonder suiker.

3e en 10e dag:

Ochtend: 1 kop zwarte koffie met 1 klontje suiker en 2 sneetjes geroosterd brood.
Middag: gestoofde selderie met een tomaat
en vers fruit (sinaasappel).
Avond: 2 hard gekookte eieren met 2 ons ardennerham met sla, olie en citroen.
4e en 11e dag:

Ochtend: idem als 3de en 10de dag
Middag: 1 hard gekookt ei, een wortel en een stuk Hollandse kaas (60 gram).
Avond: 1 blikje fruitsalade met een glas yoghurt zonder suiker.

5e en 12e dag:

Ochtend: een geraspte wortel met citroen.
Middag: een groot stuk magere vis met citroen en een beetje botersaus.
Avond: 2 ons biefstuk met sla, gekookte selderie en venkel.

6e en 13e dag:

Ochtend: 1 kop koffie zonder suiker en 2 sneetjes geroosterd brood.
Middag: 1 stukje kip met sla, olie en citroen.
Avond: 2 hard gekookte eieren en een geraspte wortel.

7e dag:

Ochtend: 1 kop thee zonder suiker.
Middag: 2 ons gegrild vlees (lamskotelet) en vers fruit.
Avond: niets.

Iedere dag 2 liter water!

Heb je ervaring met het 13 dagen dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!


175 Reacties

 1. Ik heb jaren geleden dit dieet met goed resultaat gevolgd. Gisteren begonnen om het nogmaals te volgen. Ben benieuwd hoe t gaat lopen. Mis wel erg mijn extra bakje koffie? Ook vraag ik me af welke kruiden ik mag gebruiken.

 2. Ondertussen ben ik op dag 14, het is dus voorbij.
  Zowel de sla als vlees en vis heb ik steeds goed gekruid.
  Een extra koffie ’s morgens, soms drie eieren IPV twee en 250gr vlees/vis ipv 200.
  Ik ben 6 a 7 kilo verloren.
  Dit was de eerste keer dat ik dieet, en ben echt tevreden van het resultaat.

 3. Je mag dit dieet slechts 1 x om de twee jaar doen.
  Het is erg belangrijk dit 13 dagen na elkaar te doen, en dus niet op te splisten, dan doe je beter een ander dieet.
  Bij veel honger eet je beter meer van de dagelijkse producten dan iets anders…het gaat namelijk om je metabolisme een shock te geven. Het effect kan dus verdwijnen als je aanvult met iets anders.

 4. Hallo,

  Ik heb het netjes 13 dagen gedaan en was ruim 9 kilo lichter maar de week erna ( foute week met veel bier en chips ) 5 kilo eraan hahaha al met al 4 kilo minder dan 3 weken geleden, geloof wel dat als ik de “foute” week niet had gehad er minder bij was gekomen. Probeer het nu weer een weekje en dan over een half jaar of over een jaar weer.

  Nadeel van het dieet, na 8 / 9 dagen ga je wel stinken uit je mond omdat je vet verbrandt.

 5. Hallo ben mu 2 dagen bezig en voel me heel erg goed. Ben 1.65 en weeg 90 kilo. Hoop minimaal 5 kilo af te vallen. Kleine stapjes he. Ben super gemotiveerd.

 6. Hoi ik ben Mirella uit eerder bericht. mijn 13 dagen zijn nu voorbij. Helaas weeg ik 70.7 nog steeds, begin dag 12 woog ik 70 dus laatste dagen alsnog aangekomen er is dus 2,5 kilo af ipv de verwachte 7. Dit geeft aan dat het niet bij iedereen werkt. Ik heb alles volgens het boekje gedaan, niets gesmokkeld. Jammer voor mij helaas maar succes als je gaat starten.

 7. Hoi ik ben Mirella, weeg bij begin 73 kg ben 166 lang. Zit nu op dag 10 weeg nu 70,9 kg. Gisteren woog ik 70.7 kg er zit dus nu weer wat aan, ik hou me strikt aan het dieet maar dit werkt niet motiverend en vind het toch een zwaar niet fijn dieet. Mijn BMI is ook hoger en mijn spiermassa lager dus voor mij niet het gewenste succes. Misschien eet ik normaal al gezond zat en werkt het daarom niet voor mij. Ik had graag 7a8 kilo eraf willen hebben, ik ga nog wel door en maak het af. Maar voor mij nooit meer. Succes voor diegene die er wat aan zullen hebben.

 8. Ik ben nu 10 dagen bezig, er is maar 2 kilo af en het ergste ik ben nu zelfs een ons aangekomen mijn bmi is zelf omhoog gegaan en mijn spiermassa minder geworden niet zo prettig. Ik hou me strikt aan het dieet ook al is het niet fijn om te doen. Ik ga het afmaken maar voor mij nooit meer dit dieet ik had waarschijnlijk al een gezonder leven dan ik dacht. Dus leef jij ongezond dan zal het vast wel lukken.

 9. Hallo ik ben Anne ik ga maandag beginnen en ben benieuwd slik wel elke dag anti psychotica waar je ook dik van wordt hou jullie op de hoogte !!!

 10. ik wil hier maandag mee beginnen. Heb dit dieet vroeger ook al eens gedaan en was toen 6 kilo kwijt in 2 weken. Nu, heeeeeeeel veeeeeel jaren later en 2 grote lieve jongens rijker, wil ik 10 kilo proberen af te vallen. deze zomer vijf kilo als het lukt en in de herfst nog eens 5 kilo. Het zou mooi zijn als ik over drie weken al een beetje kwijt ben en mijn bikini dan misschien aan zou kunnen doen in turkije :-)

  • Ik heb precies dezelfde ervaring. Jaren op gewicht gebleven na het dieet. Maar nu 30 jaar verder en ook twee zoons, tijd om toch weer 10 kilo af te vallen. Maar het is wel een heel zwaar dieet. Ik heb het vroeger in twee keer gedaan aangezien ik na de 7e dag bijna flauwfiel.

 11. Hey! Ik heb bijna alle comments gelezen, supertof om te zien dat mensen daadwerkelijk afvallen en zich beter voelen in hun vel!

  Ik zal deze week ook beginnen! Eerst alles in huis halen ;). Wel had ik een vraag: wat kan ik in plaats van ardennerham eten?

  Veel succes iedereen! Jullie horen van mij,

  Groetjes

 12. Hoi,

  ik heb dit dieet 15 jaar geleden ook al eens gevolgd en toen zijn alle beloftes uitgekomen; 8 kg minder en niet meer bijgekomen gedurende lange periode.
  Ik ben er nu terug mee begonnen; ik zit nu aan dag 5 en vanochtend al 4,2 kg minder!! Gisteren wel een klein beetje duizelig geweest.
  Wat me wel opvalt, als ik het google zit er op verschillende sites wel wat variatie in het dieet.

 13. ik ben 167 en woog vanmorgen 56.6 ik ben vanmorgen begonnen met t dieet en wil graag naar de53 kilo…de eerste dag ging goed dus ik heb hoop dat ik t gewoon ga volhvolhouden.ik doe het samen met mijn zus en moeder..we hebben een groeps app gemaakt om elkaar te steunen:)iedereen hier heel veel sterkte!we kunnen het!

 14. Hey,
  Ik las net de forumberichtjes en het is wel van 2014 geleden dat er nog eens iemand hier postte..
  Een tien jaar geleden heb ik dit dieet gedaan..en toen viel ik toch 5kg af.
  Toevallig vond ik het nu online terug en ik ga morgen de nodige etenswaren aanhalen om het nog eens op te starten..met de hoop er weer 5kg af te krijgen. Het zal niet makkelijk zijn, zeker omdat ik elke dag voor mijn gezin moet koken, maar toch ga ik het doen!
  Ik hou jullie op de hoogte.

 15. Hallo allemaal ik heb vandaag mijn vijfde dag achter de rug en om heel eerlijk te zijn het gaan heerlijk ik ben van de morgend op de weegschaal gaan staan en ben al 3 kilo afgevallen ik hoop dat ik de verdere dagen nog meer ga afvallen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.