Afvallen in 2021

Hier vind je honderd tips die je kunt gebruiken als je wil afvallen. Niet alle tips zijn noodzakelijk, maar ze kunnen wel van nut zijn bij het “op gewicht blijven” of het werkelijk veranderen van je eetgedrag. Pas op dat je niet alles probeert te onthouden. Zoek eerst meerdere tips welke je denkt te kunnen toepassen en leef deze dan stipt na. Later zul je blij zijn om te merken dat sommige tips ook een ‘vermagerende’ werking hebben.

Wij leven in een consumptiejungle vol voedingsbronnen en verleidingen, die ons van ons dieet doen afwijken. We worden bijna dood gegooid met voedseladvertenties, reclameborden waar etende mensen op staan, eters en drinkers overal om ons heen. Daar komt nog bij dat er, ook onder je vrienden en kennissen, mensen zijn die je ompraten toch te eten, terwijl dat tegen je zin is.

De technieken waarop deze praktische tips zijn gebaseerd, zijn in de afgelopen decennia ontwikkeld. Voor de meeste is nogal wat research gedaan om de toepasbaarheid en werking te kunnen bewijzen. Alle tips zijn genummerd maar niet gerangschikt. Dus nummer 34  is net zo belangrijk als nummer 1 of nummer 100.

Jouw Afslanktips

Weet je nog een afslanktip die niet on onze lijst staat? Laat hem dan hier achter en help anderen met afvallen.

Doe de Voedingstest

Het is belangrijk om te weten of je op dit moment een correct voedingspatroon hebt. Start hier de gratis voedingstest. Wil je meer informatie over deze unieke voedingstest? Lees dan dit artikel.

100 Gratis tips om af te vallen

Met deze tips kun je van je dieet een succes te maken en dieetproblemen zoveel mogelijk voorkomen

afslanktip 1

Koop zo vaak mogelijk verse of ingevroren groenten. In blik verpakt voedsel bevat vaak een grote hoeveelheid Sodium, zodat u niet onbedoeld ‘opblaast of opzwelt’ van dat chemisch goedje. Leer de verpakkingslabels van voedingsmiddelen en dranken lezen en interpreteren. De meeste kwaliteitsproducten krijgen een over de inhoud informerend etiket mee. Let er op dat de volgende punten er op staan: grootte van een portie, aantal porties per verpakking, aantal toegestane porties per dag en per portie de calorische waarde, de hoeveelheid aan proteinen, koolhydraten, vet en Sodium.

afslanktip 2

Als je steeds meer gewicht verliest en je dus goed ‘gepresteerd’ hebt, trakteer jezelf dan op een ‘non-food’-verrassing. Koop een boek, dat boek dat je reeds lang wilde hebben, ga naar de bioscoop (geen snoep meenemen), koop een nieuw kledingstuk of trakteer jezelf op een andere niet eetbare verrassing.

afslanktip 3

Eet of drink niet terwijl je in je auto rijdt, of in welk ander vervoermiddel dan ook. Een appel mag.natuurlijk wel.

afslanktip 4

Eet of drink niet terwijl je televisie kijkt of als je luistert naar muziek. Als je eet moet je je door niets laten afleiden.

afslanktip 5

Vermijd doezelen of slapen na het eten. Probeer in elk geval te bewegen, in of buiten je huis. Wandel eens een blokje om in plaats van in de ligstoel te kruipen of languit televisie te kijken. Houd een logboekje bij van al je sportieve activiteiten, zelfs als het slechts gaat om een blokje om. Je gaat toch meer aan een oefeningetje wennen en dat is de bedoeling. Zet ‘GEEN’ in het logboekje als je niets hebt gedaan die dag.

afslanktip 6

Houd je favoriete snoepjes of knabbeltjes buiten de deur. Vertel je familie dat er in je huis niet meer gesnoept wordt, tenzij het gaat om snoep waarvan je gruwelt. Koop snoep waarvan je zelf niets lust

afslanktip 7

Wilt je iets dat koel en zoet is, neem dan een waterijsvormpje en gebruik suikervrije siroop om ijs te maken. Verban ijs of iets van dien aard uit de diepvries.

afslanktip 8

Als je een gekoeld drankje wilt, zet dan een bakje sinaasappelsap in je diepvries en laat dit bijna bevriezen. Even roeren en daar heb je een dorstlesser die niet slecht is voor de lijn.

afslanktip 9

Ga nooit met een hongergevoel naar een winkel. Uit onderzoek blijkt dat dit je aanzet tot dieetonvriendelijke aankopen. Ga ook niet zonder lijstje naar de winkel om geen onnodige aankopen te doen. Koop slechts dan iets wat niet op de lijst staat, als daarvoor een goede reden is, zoals een aantrekkelijk aanbod.

afslanktip 10

Vries kliekjes in of gooi ze weg, eet ze echter niet nog voor het slapen gaan even op. Voedsel waarvan je snel dikker wordt mag nooit bewaard blijven, weg ermee.

afslanktip 11

Voor elke maaltijd, groot of klein, moet je de tafel dekken met de volgende zaken: tafellaken, bord, mes, vork, lepel en servet. Het bijzondere is dat je dit doet voor zowel het eten van brood als ook voor chips of een reep chocolade, en op elk tijdstip van de dag.

afslanktip 12

Vermijd hapklare handzame zaken als pinda’s, chips, blokjes kaas en andere partysnacks. Van deze kleine verleiders eet je al snel meer dan je eigenlijk van plan was.

afslanktip 13

Alcohol is ook een boosdoener. Deze lekkernij doet je niet alleen vergeten dat je op dieet bent, maar zet ook sneller voedsel om in vetweefsel en remt de verbranding van vetstoffen.

afslanktip 14

Kijk eens naar dikke mensen in een restaurant, kruipt dan in de huid van een diëtist. Hoe eten deze mensen, gehaast of kalm? Eten ze voor de smaak of om de hoeveelheid? Zie je er ook zo uit als je eet? Wil je er ook zo uitzien?

afslanktip 15

Zet een spiegel recht tegenover je op tafel als je eet. Kijk dan hoe je eetgewoonten er uit zien. Is het plezierig om jezelf te zien eten of merk je onsmakelijke zaken op?

afslanktip 16

Gebruik om te eten een kinderbestekje en een ontbijtbordje. Zeker als je je portie vlees in kleinere stukjes snijdt, lijkt het nu wel een bord vol.

afslanktip 17

Eten met Chinese stokjes kan iemand ook tot vermageren brengen als men alle voedsel uitsluitend met stokjes tot zich neemt Denk eens aan de pinda’s die je zult laten staan. Roken gaat moeilijker en drinken kan alleen met ho