10 tips om uit een depressie of dip te komen

Start met KetoX

Als het koud is en het ’s avonds eerder donker wordt is het voor veel mensen logisch om het binnen gezellig te maken. De verwarming een graadje hoger, kaarsjes aansteken en met een warme kop thee op de bank zitten klinkt misschien heel gezellig, maar wist je dat duizenden mensen te maken krijgen met een dip, of erger nog een depressie? Mijn collega Bart gaf je eerder al 5 tips om uit een dip te komen. In dit artikel wil in je nog 10 tips geven die je helpen om de zon te zien schijnen. Zelfs als het buiten regent :)

positief

Tip 1: Let’s go outside

George Michael heeft er zelfs een liedje over geschreven, ‘Let’s go outside’, of ‘Ga naar buiten’! Het is niet gezond om de hele dag binnen te blijven. Je geest werkt beter met frisse lucht en de natuur kan helpen om je creativiteit te inspireren. Als je om welke reden dan ook niet naar buiten kunt gaan, zorg dan in ieder geval voor frisse lucht. Zet het raam open en vul je longen met frisse buitenlucht!

Tip 2: Je kunt het niet alleen

Kun je jezelf nog herinneren dat het als kind goed voelt om samen met anderen te spelen? Als volwassenen is het eigenlijk niet anders. Mensen zijn niet gemaakt om alles alleen te doen. Je hebt sociale interactie nodig om goed te kunnen functioneren. Zorg ervoor dat je sociaal in het leven staat en je zult merken dat je er iets voor terugkrijgt.

Tip 3: Wees niet bang

‘Brutalen hebben de halve wereld’ is een uitspraak die je ongetwijfeld kent. Dit is gelukkig voor de meeste van ons ‘not done’ en gaat de fatsoensnormen vaak te buiten. Toch is het bewezen dat een beetje lef je op een positieve manier verder kan helpen in het leven. Stop in ieder geval vandaag nog om jezelf zorgen te maken over wat er morgen gaat gebeuren. Angst is een slechte raadgever en bepekt je om gelukkig te zijn in het leven.

Tip 4: Just Eat it!

Het lijkt misschien geen goed idee om je negatieve gevoelens ‘weg te eten’ maar het is een feit dat (lekker) eten stress kan wegnemen bij mensen. Je verzet je gedachte tijdens het eten. Overdrijf dus niet maar gun jezelf af en toe een lekkere traktatie. Nog leuker (en nuttiger) is het als je zelf de keuken ingaat om je traktatie te bereiden. Probeer bijvoorbeeld eens zelf cupcakes te bakken, of maak een heerlijke smoothie. Wedden dat je hiervan opknapt! Geen inspiratie? Probeer dan deze recepten.

Tip 5: Je bent mooi!

Zeg eens eerlijk, hoe vaak kijk jij in de spiegel? En als je dan (per ongeluk) in de spiegel kijkt, wat doe je dan? Kijk je snel een andere kant op? De basis voor een gelukkig leven is om van jezelf te houden. Schoonheid die van binnen komt, straalt ook naar buiten. Probeer iedere dag een paar minuten in de spiegel te kijken en zeg hardop tegen jezelf dat je een mooi mens bent en dat je trots bent op jezelf! Het maakt niet uit wat je gewicht is, of dat je andere dingen zijn die je minder mooi vindt. Echte schoonheid zit van binnen!