Weight Watchers ProPoints Punten Berekenen

26 Reacties

204089 FB 468x60 NL

Weight Watchers ProPoints 2.0

Weight Watchers timmert flink aan de weg. Onlangs is het nieuwe ProPoints™ plan gelanceerd. Het ProPoints™ Plan ispropoints1 gebaseerd op recente wetenschappelijke kennis op het gebied van voeding en richt zich op de wijze waarop ons lichaam voeding verwerkt om daarmee succesvol af te slanken. Het ProPoints™ programma is de opvolger van het bekende Flexipoints comfort plus programma. Dit betekent dat het Flexipoints programma niet mee ondersteund wordt door Weight Watchers.

ProPoints™ Puntenlijst en Calculator

Voor het nieuwe ProPoints™ Plan is een nieuwe puntenlijst en puntencalculator noodzakelijk. Bij het berekenen van ProPoints™ wordt naast calorieën en vetten ook rekening gehouden met eiwitten, koolhydraten, vezels en verzadiging. Wil je alles weten over het ProPoints™ Plan, lees dan het artikel:’ Alles over Weight Watchers ProPoints™ 2.0′

ProPoints Dagtotaal Punten Berekenen

Iedereen krijgt weight watchers punten berekeneneen eigen dagtotaal en een weektotaal. In het artikel ‘Weight Watchers  Punten Berekenen‘ kun je alles lezen over het berekenen van het unieke aantal punten voor jou. Het ProPoints dagtotaal is hoger dan de flexipoints dagtotaal die we hadden, de dagwaarde is voor iedereen anders. Er wordt aangeraden om je ProPoints voor 1 dag allemaal op te maken, deze mogen NIET mee genomen worden naar een volgende dag, sparen is dus niet meer toegestaan!

Tip van Sanne: download tijdelijk gratis exclusieve WeightWatchers Receptenboeken!

Weight Watchers ProPoints™ 2.0 officieel van start

Dinsdag 12 januari 2010 heeft Weight Watchers officieel het nieuwe nieuwe Voedingsprogramma ProPoints™ gelanceerd. lees alles over de presentatie in dit artikel

Wat is nieuw bij  Weight Watchers ProPoints™ 2.0?

Elk voedingsmiddel heeft een ProPoints waarde. Deze wordt met behulp van een formule berekend en is afhandelijk van hoeveel eitwitten, koolhydraten, vetten en vezels het voedingsmiddel bevat.

Weight Watchers Weektotaal

Iedereen krijgt ook een eigen ProPoints weektotaal. Dit kan van 35 punten oplopen tot 49 punten, dit is afhankelijk van je gewicht. Handig, als je onverwachts een etentje hebt, of zin in iets lekkers. Dit weektoaal is geldig voor de hele week, hoewel je het ook in 1 dag op mag maken (denk aan een etentje, of een feestje)
Het is niet verplicht om je weektotaal aan te breken of op te maken.

 • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten of vezels hebben een lagere ProPoints waarde doordat ze moeilijker te verwerken zijn door het lichaam. Ze vergen meer inspanningen van het lichaam om te verteren. Oftewel, ze hebben een hoge conversiewaarde.
 • Voedingsmiddelen die veel vetten en koolhydraten bevatten zijn gemakkelijker te verwerken, m.a.w. ze vergen minder inspanningen van het lichaam. Daarom hebben ze een lage conversiewaarde.

Samengevat: hoe hoger de conversiewaarde van een voedingsstof, hoe beter dat is om af te slanken.

 • Voor vers fruit en de meeste groenten hoeven GEEN ProPoints meer geteld te worden. Ook niet meer voor bijvoorbeeld een banaan. In de vernieuwd boodschappen gids kun je de ProPoints terug vinden.

De Fit-Formules blijven behouden.

1. Eet elke dag 5 porties groenten en fruit.
2. Neem elke dag calciumrijke producten op in je voeding
3. Drink veel
4. Plantaardige olien voor een gezonde voeding.

Voorbeeld

Eiwitten: 5 points verzadigde portie
Koolhydraten: 7 points verzadigde portie

ProPoints™ werkt met “groene bakjes” als je producten neemt die een verzadigende factor hebben dan is het vakje groen gekleurd: dat betekent dus dat het voedingsmiddel een langer voldaan gevoel geeft.

De points worden nu berekend door: *

Eiwitten, Koolhydraten, Vetten en Voedingsvezel te berekenen. In plaats van vroeger de calorieën en de vetten!

Je ontdekt voedingsmiddelen die je lang een verzadigend gevoel geven, voedingsmiddelen die je gezondheid op peil houden en voedingsmiddelen waarvan je lekker kan genieten en dit terwijl je je streefgewicht bereikt.

In het ProPoints Plan draait alles om jou: jouw eetgewoontes, jouw levensstijl maar vooral… jouw afslanksucces.

De coach in je cursus zal je uitleggen hoe je alles uit het ProPoints™ plan kunt halen:

1. Een nog nauwkeurigere berekening van de ProPoints™ waarden helpt je beter af te vallen
2. Ontdek gezonde voeding waarmee je je nog langer verzadigd voelt
3. Behoud de controle bij speciale gelegenheden of onverwachte situaties met behulp van je Vrije ProPoints

Weight Watchers ProPoints™ getest door Vara Kassa **

Weight Watchers ProPoints™ is januari 201o tijdens de afslankspecial door een testpanel van Vara Kassa getest.  Drie testpersonen hebben gedurende 10 weken de Weight Watchers ProPoints™ methode geprobeerd. De deelnemers aan de Weight Watchers wogen samen 265 kilo. Ze zijn 16 kilo kwijt. Dat is 6 procent minder lichaamsgewicht.

Jouw mening over Weight Watchers ProPoints™ 2.0

Heb je ervaring met de Weight Watchers? Vragen of suggesties? of benieuwd naar ervaring van anderen? daarvoor kun je hier terecht. Daarnaast kun je ook terecht op ons forum

Hoe kan ik beginnen met Weight Watchers?

Er zijn meerdere mogelijkheden om het Weight Watchers programma te volgen. Zo kun je kiezen voor een wekelijkse cursus onder begeleiding van coaches die zelf ook succesvol afgevallen zijn met Weight Watchers. Je kunt ook online het Weight Watchers programma volgen. Bezoek de Weight Watchers website voor alle mogelijkheden en inschrijven.

* bron: weightwatchers
** bron: vara kassa

Aanbevolen Artikelen

Gratis Turbo Afslank Receptengids
"Vul je naam en email adres in en ontvang gratis de turbo afslank receptengids"
De recepten uit dit gratis receptenboek helpen je om op een lekkere en verantwoorde manier te eten. Winactie: omdat vetvrij.com is uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van voeding en gezondheid geven we tijdelijk iedere maand een Vitadis Slanker leven plan t.w.v. 236,- euro weg! Je doet automatisch mee aan de winactie en maakt iedere maand kans op een gratis Vitadis Fase 1 pakket ter waarde van 236,95 euro!
arrow 3
vitadis

Facebook Reacties

Sanne

Sanne

Berichten

Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.

26 reacties aan Weight Watchers ProPoints Punten Berekenen

 1. Heb je de spulletjes wel in huis: boodschappengids, calculator? Weet je het dagtotaal al?
  En welke propoints ga je doen? Het nieuwste systeem met de telvrije dag? Of het systeem daarvoor?

  • Wie kan mij helpen met ‘t berekenen van de dag points van Weight Watchers.
   Ik ben ‘n vrouw
   1.60 mtr.
   weeg 65 kg
   ben 52 jaar oud

 2. Hallo Margo,

  Er worden geen dagtotalen meer uitgerekend hier bij vetvrij.
  Ik kan je adviseren om deze actie te gaan gebruiken:
  http://www.vetvrij.com/ww-kortingsbon

  Succes!

 3. Lekker Eten, Genieten & Toch Afvallen? Dat kan met WeightWatchers.
  Maak gebruik van deze unieke najaarsaanbieding.

Geef een reactie

*

Klik slechts één keer op de knop 'Reactie plaatsen' Het plaatsen kan enkele seconden duren.
Je E-Mail adres wordt niet gepubliceerd. Tekstopmaak is mogelijk als HTML formaat. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.