Rawfood kan leiden tot ondergewicht

1 Reactie

Eet u ook alleen ‘Raw food’? Het dieet ‘Raw food’ is momenteel een trend in Hollywood. Raw foodisten eten51hdvghjzbl ss500 alleen voedsel dat niet wordt gekookt, gebakken of gebraden. Volgens hen gaan bij het koken van voedsel veel enzymen verloren die nodig zijn voor de vertering. Het Voedingscentrum geeft aan dat dit niet juist is, omdat ons lichaam voedsel met eigen enzymen kan verteren. Bovendien zorgt dit dieet voor tekorten.

De maaltijden van raw foodisten bestaan voornamelijk uit rauwe groente, fruit, (gekiemde) zaden, noten en zeewier. Sommige (groepen) voedingsmiddelen laten ze weg, waardoor er kans is op tekorten aan ijzer, vitaminen B2 en B12 en calcium.
Risico’s

Uit onderzoek bij gebruikers van Raw food blijkt dat het dieet kan leiden tot fors ondergewicht. Bij vrouwen werd de menstruele cyclus verstoord en werd meer tandverderf vastgesteld. Ook kan dit bij kinderen in de groei leiden tot groeiachterstanden.

Rauw soms slecht

Bewezen is dat je sommige soorten groenten zelfs beter niet rauw kunt eten. In groenten kunnen van nature stoffen voorkomen die giftig zijn. Snij- en sperziebonen moet je daarom gaar koken. Ook kan ons lichaam de voedingsstoffen uit sommige rauw groenten minder goed opnemen.

Bestel deze Rawfood boeken bij bol.com

1001004006526806
Het pure eten van raw food
(nieuw – juni 2009)
Leeuw, A. de

Gesponsorde Berichten

9021542005
Rox Rauw !
R. Catz

9059207653
Rauwe smaaksensaties
H. Beliën

Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis.

Aanvullingen

Dit dieet levert een ongebalanceerde voeding. Het Voedingscentrum raadt het daarom af. De volhardende raw foodisten kunnen tekorten aan vitaminen en mineralen aanvullen met een multivitamine supplement met 100% van de aanbevolen hoeveelheid.

Gerelateerde artikelen

http://www.vetvrij.com/rauw-dieet.html
http://www.vetvrij.com/documentaire-rauw-eten.html

bron: voedingscentrum

Aanbevolen Artikelen

Gratis Turbo Afslank Receptengids
"Vul je naam en email adres in en ontvang gratis de turbo afslank receptengids"
De recepten uit dit gratis receptenboek helpen je om op een lekkere en verantwoorde manier te eten. Winactie: omdat vetvrij.com is uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van voeding en gezondheid geven we tijdelijk iedere maand een Vitadis Slanker leven plan t.w.v. 236,- euro weg! Je doet automatisch mee aan de winactie en maakt iedere maand kans op een gratis Vitadis Fase 1 pakket ter waarde van 236,95 euro!
arrow 3
vitadis

Facebook Reacties

Sanne

Sanne

Berichten

Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.

Eén reactie aan Rawfood kan leiden tot ondergewicht

  1. Niet erg verstandig om jullie uit te spreken wanneer jullie maar halve kennis bezitten. Ik denk dat jullie wat meer boeken moeten openslaan voor je deze levensstijl kritisch gaat bekijken… ECHTE rauwfoodisten hebben geen last van tandbederf en gaan niet zo lichtzinnig met het dieet om als hier omschreven staat…

Geef een reactie

*

Klik slechts één keer op de knop 'Reactie plaatsen' Het plaatsen kan enkele seconden duren.
Je E-Mail adres wordt niet gepubliceerd. Tekstopmaak is mogelijk als HTML formaat. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.