Pure Zwaret Chocola echt gezond verklaard

2 Reacties

Dagelijks een klein beetje zwarte chocola eten is gezond. Dat verlaagt de bloeddruk, hebben Duitse epidemiologen van de universiteitskliniek in Keulen ontdekt. Ze publiceren erover in The Journal of the American Medical

De Duitse onderzoekers baseren zich op een goed uitgevoerde studie met zwarte en witte chocolade, ter vergelijking. Eerdere (Nederlandse) studies met vergelijkbare resultaten waren minder betrouwbaar van opzet. Die onderzoeken hadden vaak ook betrekking op de consumptie van veel chocola.

Cacao bevat veel gezonde flavonolen, veel meer dan in fruit zoals bessen, in thee en tomaten. Die stoffen voorkomen verouderingsprocessen waaronder aderverkalking, een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten.

De Duitse artsen lieten 44 vrijwilligers – onbetaald – dagelijks chocola eten. Dat waren gezonde proefpersonen met een iets verhoogde bloeddruk. Beide groepen werden bovendien geïnformeerd over een gezond, afwisselend dieet. Ook werd hun aangeraden (veel) te bewegen.

Bestel dit boek bij bol·com

9058975541
Chocolade
Trish Deseine

Gesponsorde Berichten

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

De helft van hen kreeg zwarte chocolade (dagelijks zes gram, minder dan één rechthoekje van een reep), de andere helft kreeg witte chocolade te eten (met weinig cacao), ter vergelijking. De dobbelsteen bepaalde wie wat kreeg.

Bij de zwarte chocolagroep was de bloedruk na achttien weken significant gedaald. Ook was bij hen de stikstofmonoxide-concentratie (een stof die de vaatwand versoepelt) wat hoger.

Uit eerdere chocolastudies komt eenzelfde positief chocolaresultaat. Die onderzoeken waren echter anders van opzet. Er werd gekeken naar de consumptie van veel chocola, vaak dagelijks meer dan honderd gram.

De cacaoconsumptie werd bovendien achteraf berekend, aan de hand van vragenlijsten over het voedingspatroon. Zo volgden onderzoekers van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid (RIVM) en van Wageningen Universiteit al meer dan vijftien jaar het eetpatroon van vijfhonderd (oudere) mannen in Zutphen.

Ze merkten dat regelmatig chocola-etende Zutphenaren een lagere bloeddruk hadden dan mannelijke stadgenoten die maar weinig ervan aten. Bovendien, zo ontdekte ze in de medische dossiers, lopen chocola-eters een lager risico op hart- en vaataandoeningen.

Aanbevolen Artikelen

  • 13Chocolade goed voor hersenen Dat chocolade lustopwekkend is en een prettig gevoel geeft is al langer bekend. Maar dat het ook een positief effect heeft op de hersenen, […]
  • 29Annemarie Jorritsma Proslank 'Wat Erica Terpstra kan, kan ik ook' Moet  Annemarie Jorritsma gedacht hebben. De volslanke burgemeester van Almere is inmiddels 10 kilo […]
Gratis Turbo Afslank Receptengids
"Vul je naam en email adres in en ontvang gratis de turbo afslank receptengids"
De recepten uit dit gratis receptenboek helpen je om op een lekkere en verantwoorde manier te eten. Winactie: omdat vetvrij.com is uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van voeding en gezondheid geven we tijdelijk iedere maand een Vitadis Slanker leven plan t.w.v. 236,- euro weg! Je doet automatisch mee aan de winactie en maakt iedere maand kans op een gratis Vitadis Fase 1 pakket ter waarde van 236,95 euro!
arrow 3
vitadis

Facebook Reacties

Sanne

Sanne

Berichten

Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.

2 reacties aan Pure Zwaret Chocola echt gezond verklaard

  1. Dag Sanne.

    Ik heb de pure Chocola gegeten maar ik vind het eigenlijk helemaal niet zo lekker het smaakt heel bitter en het is voor 99% cacao dus ja het zal wel gezond zijn zijn maar de smaak daar moet je aan wennen,

  2. Dag Sanne,

    Misschien een late reactie op deze post, maar er is weer nieuw onderzoek bijgekomen. Ze weten nu ook waaróm het gezond is. Cacao zorgt voor flexibelere slagaders en dat witte bloedvaten minder snel aan de vaten blijven ‘plakken’.

Geef een reactie

*

Klik slechts één keer op de knop 'Reactie plaatsen' Het plaatsen kan enkele seconden duren.
Je E-Mail adres wordt niet gepubliceerd. Tekstopmaak is mogelijk als HTML formaat. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.