Pepermuntolie helpt bij PDS of Spastiche Darm Syndroom

Plaats een reactie

Pepermuntolie lijkt het beste middel tegen het prikkelbare darmsyndroom (PDS).  Canadese onderzoekers pepermuntolieonderzochten de effecten van pepermuntolie, vezels en antispasmemiddelen (Bvb. Buscopan) in de behandeling van PDS. De studie verscheen in het British Journal of Medicine. De onderzoekers bekeken hiervoor studies uit het verleden waarbij men het middel minstens 1 week diende te gebruiken en waarbij men onderzocht of er een verbetering was in de symptomen en/of de buikpijn. Ook diende er steeds een placebogroep te zijn.

Het effect van vezels werd bekeken met gegevens uit 12 studies bij 591 patiënten. Hierbij was er enkel maar een verbetering bij de wateroplosbare vezel ispaghula. Ook bekeek men 22 studies met 1.778 patiënten die antispasmemiddelen gebruikten. Er werden vele middelen onderzocht, maar slechts 2 stoffen (otilonium en hyoscine) brachten een goede verbetering. Voor pepermintolie waren er 4 studies bij 392 patiënten.

Gesponsorde Berichten

De eindconclusie van de onderzoekers was dat pepermuntolie, vezels en antispasmemiddelen allen een positief effect hadden tov de placebogroep. Wel zijn er verschillen per middel dat men gebruikt. In het algemeen zijn het gemakkelijk te verkrijgen middelen die goedkoop zijn en met verwaarloosbare neveneffecten. Om een duidelijk effect te merken bij 1 persoon dienden 11 personen vezels te gebruiken, bij de antispasmemiddelen waren dit 5 personen en bij de pepermuntolie slechts 2,5.

bron: darmwereld.be

Aanbevolen Artikelen

Gratis Turbo Afslank Receptengids
"Vul je naam en email adres in en ontvang gratis de turbo afslank receptengids"
De recepten uit dit gratis receptenboek helpen je om op een lekkere en verantwoorde manier te eten. Winactie: omdat vetvrij.com is uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van voeding en gezondheid geven we tijdelijk iedere maand een Vitadis Slanker leven plan t.w.v. 236,- euro weg! Je doet automatisch mee aan de winactie en maakt iedere maand kans op een gratis Vitadis Fase 1 pakket ter waarde van 236,95 euro!
arrow 3
vitadis

Facebook Reacties

Sanne

Sanne

Berichten

Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.

Geen Reacties

Wees de eerste om de conversatie te starten.

Geef een reactie

*

Klik slechts één keer op de knop 'Reactie plaatsen' Het plaatsen kan enkele seconden duren.
Je E-Mail adres wordt niet gepubliceerd. Tekstopmaak is mogelijk als HTML formaat. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.