Pepermuntolie helpt bij PDS of Spastiche Darm Syndroom

Pepermuntolie helpt bij PDS of Spastiche Darm Syndroom

Pepermuntolie lijkt het beste middel tegen het prikkelbare darmsyndroom (PDS).  Canadese onderzoekers onderzochten de effecten van pepermuntolie, vezels en antispasmemiddelen (Bvb. Buscopan) in de behandeling van PDS. De studie verscheen in het British Journal of Medicine. De onderzoekers bekeken hiervoor studies uit het verleden waarbij men het middel minstens 1 week diende te gebruiken en waarbij men onderzocht of er een verbetering was in de symptomen en/of de buikpijn. Ook diende er steeds een placebogroep te zijn.

Het effect van vezels werd bekeken met gegevens uit 12 studies bij 591 patiënten. Hierbij was er enkel maar een verbetering bij de wateroplosbare vezel ispaghula. Ook bekeek men 22 studies met 1.778 patiënten die antispasmemiddelen gebruikten. Er werden vele middelen onderzocht, maar slechts 2 stoffen (otilonium en hyoscine) brachten een goede verbetering. Voor pepermintolie waren er 4 studies bij 392 patiënten.

Gesponsorde Berichten

De eindconclusie van de onderzoekers was dat pepermuntolie, vezels en antispasmemiddelen allen een positief effect hadden tov de placebogroep. Wel zijn er verschillen per middel dat men gebruikt. In het algemeen zijn het gemakkelijk te verkrijgen middelen die goedkoop zijn en met verwaarloosbare neveneffecten. Om een duidelijk effect te merken bij 1 persoon dienden 11 personen vezels te gebruiken, bij de antispasmemiddelen waren dit 5 personen en bij de pepermuntolie slechts 2,5.

bron: darmwereld.be

Reageer op dit bericht. Geen facebook? reageer dan hier of lees de reacties

Wil jij afvallen? GRATIS Afslankcursus
Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? vetvrij.com brengt je Jasper Alblas zijn 7x7 afslankcursus. In 8 lessen leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!Speciaal voor jou geselecteerd

Reageer op dit bericht

ReageerHoud mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.