Maagbandje, Maagring, Gastric Bypass, Gastric Sleeve

Maagbandje, Maagring, Gastric Bypass, Gastric Sleeve

Een maagband bestaat uit een siliconenring, waaraan de binnenkant een reservoir zit. Dit reservoir is verbonden met een slangetje dat naar een tweede reservoirtje leidt wat onder de huid geplaatst wordt. Door dit laatste reservoirtje aan te prikken kan er vloeistof (fysiologische zoutoplossing) ingespoten of weggezogen worden zodat de inwendige diameter van de band kleiner of groter wordt. Zo kan de band nauwer of minder nauw gemaakt worden. Omdat het voedsel langzamer passeert treed eerder een gevoel van verzadiging op. Sinds de introductie zijn er reeds meer dan 200.000 patiënten wereldwijd geholpen met deze operatietechniek. Een van de meest gebruikte bandjes is de LAP-BAND® van de firma INAMED. De afbeeldingen op deze site zijn van dit bandje.

Gastric Bypass, Gastric Sleeve en Duodenal Switch

Naast een Maagbandje of Maagring zijn er nog meer manieren om met behulp medische aanpassingen je streefgewicht te bereiken. Hulpmiddelen zoals Gastric Bypass, Gastric Sleeve en Duodenal Switch worden regelmatig geadviseerd voor mensen met extreem overgewicht.

Help ik wil een maagband *

De maagband is een populaire methode om af te vallen, maar absoluut geen toverstokje; je wordt niet automatisch slank. Bovendien zijn er risico’s aan de operatie verbonden en bestaat zelfs na een aantal jaar nog kans op complicaties. Wie een maagband overweegt, moet zich daarom goed laten informeren over de voordelen, maar zeker ook over de nadelen. Annette Born heeft zelf een maagband gehad en begeleidt nu maagbandpatiënten voor en na hun operatie. In dit boek beantwoordt ze alle vragen over de maagband op een eerlijke en onafhankelijke manier.

Help ! Ik wil een maagband
Help ! Ik wil een maagband
Born, J.A.P.

Hoe werkt een maagband? Wat kan ik eten met een maagband? Wat zijn de risico’s? Hoe verloopt de operatie? Wordt een maagband vergoed door zorgverzekeraars? Daarnaast vertellen maagbandpatiënten over hun eigen ervaringen en hoe het ze momenteel vergaat. Help! Ik wil een maagband is hét boek voor iedereen die meer wil weten over afvallen met behulp van een maagband en een steun in de rug voor wie al een maagband heeft.

Gesponsorde Berichten

Plaatsing van een maagband

De maagband wordt geplaatst. Dit wordt gedaan door middel van een kijkoperatie. De band wordt om het bovenste gedeelte van de maag, vlakbij de overgang van de slokdarm naar de maag, aangebracht. Hierdoor wordt de maag in tweeen gedeeld. De kleine bovenste maagzak kan maar een kleine hoeveelheid voedsel bevatten. De rest van de maag ligt onder de band.

Werking van een maagband

De werking van het bandje berust hoofdzakelijk op het eerder verzadig raken. “Je hebt sneller een vol gevoel” en eet dus minder. Het bandje werkt echter alleen goed voor vast voedsel. Vloeibare voedingsmiddelen passeren gemakkelijk. Met name calorierijke dranken dienen vermeden te worden.

Al het voedsel dat gegeten of gedronken wordt bereikt de maag en darmen en wordt opgenomen (verteerd). Het is van belang om ook na de operatie voedingadviezen te volgen.

Met maagbandje kun je éénderde tot de tweederde van je overgewicht kwijtraken. Dit is uiteraard een gemiddelde, de één zal meer afvallen de andere minder. Het is het gezondst om dit afvallen langzaam te laten geschieden. Zo wordt voorkomen dat je tekorten krijgt aan bepaalde vitamines en noodzakelijke bouwstoffen waardoor je eerder vatbaar zou kunnen worden voor infecties. Dit gewichtsverlies ligt vaak rond een halve kilo per week.

Het bandje moet altijd blijven zitten anders is het effect niet blijvend. Het verwijderen van het bandje leidt onherroepelijk tot gewichtstoename.

Video over het functioneren van een maagbandje

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met het maagbandje? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

Reageer op dit bericht. Geen facebook? reageer dan hier of lees de reacties

Wil jij afvallen? GRATIS Afslankcursus
Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? vetvrij.com brengt je Jasper Alblas zijn 7x7 afslankcursus. In 8 lessen leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
586 REACTIES

 1. Hallo,

  Ik overweeg een maagring te plaatsen. Ben al bij de chirurg geweest en ga nu dinsdag voor de tweede keer, bloed en urine werd nagekeken en dan weet ik of ik gezond ben om hem te plaatsen. Dus als het kan, komt hij er binnen de 2 weken. Hen voordien alles geprobeerd wat er bestaat maar je vermagerd goed en nadien komt er alles terug bij , en nog enkele extra kilos ook. Ben wel nerveus om hem te laten plaatsen, nerveus dat alles goed gaat gaan, en wat ga ik kunnen eten en niet. Mijn doel is zeker 20 kg lichter te zijn. Hebben jullie eet tips enz … Wat zijn jullie ondervindingen en problemen met de maagring ? Zijn jullie er content van ?

  Liefs Anne

  • hey Anne,
   Ik heb sedert mei vorig jaar een maagband, dieten op de natuurlijke wijze lukte me niet meer, daarom besloot ik een maagband te steken, voor mij is het de ideale oplossing geweest, idd geen wondermiddel maar toch serieus hulpmiddel, ik ben 28 kg kwijt, nog graag 2 tegen de zomer en dan mijn gewicht behouden, ik ben er supergelukkig mee, ben van maat 48 naar 40 gegaan, shoppen is nu zaaaaalig….. ik kan bijna alles eten, maar natuurlijk goed knabbelen en de dingen die niet zo goed gaan vermijden e, steeds rekening houden dat je een maagring hebt, ik ga heel vaak eten met mijn vriend dus dat hoef je niet te laten, voorzichtig eten, niet snoepen(of toch bijna nie,nu is het even wat moeilijk met de paaseitjes e) en alles gaat goed gaan,ik voel me een heel ander mens nu
   veel succes in je beslissing
   nelleke

 2. ik wil morgen beginnen met het citroen detox kuur om mijn lichaam te reinigen ,heeft er iemand zin om mee te doen ..?
  eerst 3 dagen voorbereiding van geen vlees ,koffie en sigaretten,en dan 10 dagen de kuur ,en dan weer 3 dagen de opbouw .
  groetjes Anja .

 3. He Anna en Natje,
  ik heb mijn maagring sinds oktober en in het begin had ik wel veel last en soms pijn maar nu enkele maanden later ben ik super blij. geen pijn meer en ben al 20 kilo kwijt nog ééntje te gaan en ben dan onder de 100. Het eten gaat ook goed de ene keer beter dan de andere maar eigenlijk kan ik nog steeds alles eten. Over een boterham doe ik gemakkelijk een half uurtje en ben dan ook voldaan. Dus het helpt echt wel om minder te eten. Maar snoep gaat wel dus dat blijft opletten geblazen. Af en toe iets lekkers is mogelijk maar niet steeds anders heeft zo’n ring ook geen zin. Vers fruit , zoals een appel gaat ook wel maar niet meer in één, twee, drie en op. Rustig aan gaat alles bijna. Veel moed ermee en hopelijk gaat het bij jullie net zo goed.

 4. Hello dames,
  al een tijdje geleden niet meer geweest. Zoals sommigen onder jullie wel weten heb ik een probleempje gehad met maagring en ze hebben hem leeggemaakt. Raar maar waar ik heb nog het stopgevoel en denk dat hij niet volledig leeg is, als ik drink voel ik echt de drank naar beneden glijden, raar maar prettig gevoel, ik denk dus dat er nog een beetje inzit en wat hij eruit heeft gehaald was het teveel, want heb toch al 2 keer moeten overgeven
  langs ene kant ben ik er blij om, weet dat hij nog werkt en kijk uit naar mijn afspraak om bij te spuiten

  voor diegenen die twijfelen, doen, het kan enkel maar positief uitkomen
  prettige avond aan iedereen

 5. Sinds maart 2005 een maagbandje, afgevallen van 90 naar 60. Volgende maand gaat ie eruit.. Heb afgelopen 3 jaar vreselijk aan mezelf gewerkt en SPRONGEN gemaakt in mijn denken en doen. Maagbandje is nu leeg en heb er nog steeds last van, wil er vanaf. Had het niet zonder bandje kunnen doen 7 jaar geleden maar toch de tip aan iedereen: DENK ER GOED OVER NA! Het is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn! Vraag jezelf af WAAROM je teveel eet en WAAROM normale hoeveelheden eten niet lukt..? WAAROM snoep je zoveel..? Bij mij zat het uiteindelijk allemaal in mn koppie =) Ben TROTS op mezelf dat ik het nu zonder bandje kan en ga doen! Dit gaat mij lukken.. Succes allemaal! Liefs..

 6. hello,
  ik heb mijn controle gehad voor mijn bandje en er is geen sprake van slipping, alles is in orde, wat een opluchting!! dokter heeft er nu opnieuw 1cc ingespoten en moet op controle de 11ste juli om dan terug geleidelijk aan te laten bijspuiten
  dit was de gelukkigste dag van mijn leven te horen dat alles goed gaat.
  Hij zat te fel aangespannen en daardoor had ik die klachten

  hoe gaat het met jullie?
  ik geniet fel van het mooie weertje op ons terras met manlief en de kinderen

  • Tof om te horen dat alles ok is . Zelf heb ik twee weken geleden laten buispuiten en dat is teveel geweest, kan haast niets meer eten en alles doet pijn. Zelf drinken gaat niet pijnloos dus nu zo snel mogelijk opnieuw naar de dokter geraken en het laatste eruit te laten halen zodat ik terug normaal kan eten en drinken. Weet je na een tijdje wil je meer en meer afvallen en liefts zo snel mogelijk maar zo werkt het niet he! Beetje onverstandig geweest maar ga het laten rechtzetten . Beter traag afvallen mag al niet klagen ben toch al 23 kilo kwijt dus zou al een hele gelukkige dame moeten zijn.
   We leren uit onze fouten zeker hihi.

 7. Inderdaad, het is beter om traag af te vallen, anders krijg je klachten zoals ik.
  Ik ben ook al 54kg afgevallen en ja de laatste loodjes zijn het zwaarst en heb ik dus te fel laten aanspannen, daardoor de problemen.

  Ik moet terug op controle de 11ste juli om een beetje te laten bijspuiten want sta nu op 1cc, bitter weinig maar we gaan het geleidelijkaan doen, maximum 4cc zal het worden, niet meer 5cc zoals ervoor want heb maar een bandje van 7cc eigenlijk
  groetjes

  • hallo een vriendin heeft ook een maagring , maar de huid hangt er lelijk bij op het moment . Hoe gaat dit verder ? haar borsten zien er niet uit ,,, ik denk dat er nog veel werk aan zal zijn zoals siloconen en wegsnijden van die huid dat zo hangt wie kan me hier een raad over geven?

  • hey christine, kan je me zeggen welke klachten jij precies had, ik ben nu terug gelost en het gaat beter maar af en toe keert er nog iets terug? zou ik dan nog te veel gespannen zitten denk je?

 8. hallo iedereen,

  vandaag bij de dokter geweest en mijn fout rechtgezet. Zalig om terug plat water te kunnen drinken zonder pijn en terug wat te kunnen eten. Voor mij hoeft het nu niet meer zo snel te gaan beter gezond kunnen eten en rustig aan. Voor Kurt zou ik zeggen sporten erbij doen. Ik mag zelf niet klagen 23 kilo kwijt maar niets hangt of blubbert, mijn buik krimt mooi en gelukkig blijven mijn borsten mooi stevig en ben toch al in de 40tig. Al dat wegsnijden en zo is ook zwaar en daar zou ik toch serieus over nadenken. Misschien valt ze te snel af waardoor haar lichaam niet kan volgen.
  Ik ga nu terug netjes opletten wat ik eet want door te hard aangespannen te hebben gezeten kon ik alleen ongezonde dingen binnen krijgen en nu hopelijk terug fruit en verse groenten. Geen pijn meer bij lekkere aardbeien mmm….
  En voor Christine veel succes en hopelijk gaat het deze keer beter met je ring. Voor mij zit de maximum er ook in en zou nog 20 kilo kwijt moeten voor een gezond gewicht maar ben eigenlijk al blij met mijn huidig gewicht ben nooit een smal geval geweest . ben nu 8 maanden bezig dus wie weet verlies ik er toch nog enkele.
  groetjes allemaal.

 9. hey zeekoetje, leuk he als je zoveel afvalt, ik ben in een jaar tijd ook 30 kg kwijtgeraakt, net zoals jij had ik me vorige maand laten opspuiten omdat ik nog een paar kilos wilde afvallen, maar ik zat ook te strak, kon bijna nie meer drinken, heb het een week en half volgehouden omdat ik dacht dat het ging beteren maar helaas het veranderde niet, was wel 2 kg afgevallen maar zo hoort het niet he, je moet kunnen eten zoals het hoort e, die 2 kilos kreeg ik er terug bij nadat er terug uitgehaald werd, nu gaat het weer beter maar ben nog nie meer afgevallen, maar kmoet , net zoals jij content zijn met het resultaat he, we willen steeds meer en meer maar het moet ook nog gezond blijven e,
  gr nelleke

 10. hey nelleke, bij mij was het te hard gespannen met gevolg dat ik niets anders deed dan overgeven. Ik gaf zo fel over dat ik soms bloed mee moest overgeven met resultaat dat ik dan ook pijn had aan het doosje. Mijn slokdarm was dan ook beschadigd door het teveel overgeven. Ze hebben het bandje dat volledig opengezet tijdens zekers 3 maanden, resultaat bijna 8 kilo erbij. Controle gedaan en alles is oké, nu zijn ze het beetje per beetje aan ‘t bijspuiten. Ik heb nu nog 1cc in’t bandje et de 11ste juli ga ik er opnieuw 1 of 1.5 laten bijspuiten.

  Ik was 54kg afgevallen op minder dan 1 jaar tijd, ben dan 2 jaar op gewicht gebleven maar na mijn buikcorrectie liep het verkeerd en ben nu terug op goede weg.
  Ik was ook van het principe het moet hier vlug gaan maar na de complicaties is het beter langzaam maar zeker.
  Ik heb het ook altijd moeilijk gehad hoor:
  Momenten dat ik bijna niets kan eten en momenten alsof ik geen maagring heb, zekers de periode van mijn maandstonden kan ik goed eten.
  je moet het eigenlijk voor jezelf uitmaken.
  ik stond altijd op 4.75cc met een bandje van 7cc en was perfect, als ik nu op 4 of 4.5cc sta is dat mijn maximum.

  • Christine, als ik jou verhaal lees moet ik zeggen dat dat van mij nie zo erg is, er komt wel es iets terug maar dat is dan gem 2 keer per week, zeker niet elke maaltijd, inderdaad, de ene keer kan ik goe eten en de andere keer lukt het niet goed, da zal normaal zijn zeker, maar ben al gerust gesteld dat het bij mij nie zo erg is, merci voor de info e,
   ps, ik heb 7 in mijn bandje maar weet eigenlijk nie hoeveel er max in kan
   gr nelleke

  • Hallo Christine en Nelleke,

   bij mij is er 1cc uitgehaald en ik ben echt opgelucht kan terug water drinken en terug iets eten. Wel al één kilo bij door terug te kunnen eten maar voel me toch veel gelukkiger zo. Doordat het bandje te hard was aangespannen kon ik alleen frisdrank drinken en snoep binnen krijgen dus zeker niet ideaal. Kan nu terug eten maar moet me terug aanpassen aan gezond eten want dat soepen had ik weer snel aangeleerd . Ik zal heel mijn leven moeten opletten want ben altijd al zwaarlijvig geweest en wees nu maar eerlijk dikkere mensen krijgen minder kansen in zijn leven dan slanke mensen. Nu ik weeg nog veel te veel maar ben toch al heel blij met mijn verloren kilo’s en als er nu niet veel meer af gaat zal ik me daar bij moeten neerleggen. Nu 54 op minder dan een jaar is echt wel veel he! Ik ben nu 24 kilo kwijt op een dikke 8 maanden maar heb nog geen één keer moeten overgeven en heb dus ook geen pijn . Gelukkig hebben we deze site om elkaar wat moed toe te spreken en onze kwaaltjes samen te bespreken want voor die specialisten zijn we echt niet meer dan een klant en een vuller van hun portomonnee . Snap niet dat je voor zo’n operatie allemaal testen moet ondergaan en gesprekken en na de operatie krijg je niets meer van begeleiding of controle. Nog allemaal succes met ons gevecht tegen die kilo’s.
   groetjes

 11. zeekoetje,
  inderdaad, dikkere mensen worden toch altijd met de vinger gewezen hé. Ik ben ook altijd dik geweest en enorm veel dieeten uitgeprobeerd en had steeds het jojoeffect, voor mij is de maagrind de ideale oplossing, al krijg ik hierover veel kritiek, zelfs van collega’s. Ik trek het me niet aan.

  ik popel voor de 11ste juli, dan laat ik bijspuiten en de 04juli een bloedonderzoek, heb dikwijls mijn hoofd die draait, dus ik mankeer misschien één van de vitaminen. Ik ga vragen om er 2 cc of 2.5cc te laten bijspuiten dan sta ik op 3 of 3.5cc. Ik zal dan vragen om in september terug op controle te gaan want ik ga voor 3 weken naar marokko en moet normaal kunnen eten maar niet te veel. Want met die 1cc dat ik nu heb, is het alsof er niets inzit, dus ik ga niet af maar gelukkig ook niet op
  ik sport wel 3 keer per week

  • he Christine,

   inderdaad mensen hebben steeds een mening klaar eet je teveel hebben ze commentaar , eet je te weinig krijg je ook commentaar. Ik zie het als een vorm van jaloezie en doe dit dus echt voor mezelfs en voor mijn gezin. Nu buiten die mensen weten alleen twee beste vriendinnen het en ik wil dat zo houden. Uiteindelijk moet je het zelf doen en blijft het dieten als je wilt afvallen.
   Nu momenteel ben ik op verlof geweest en is het ijs er weer vloeiend ingegaan maar moet me dringend terug op het juiste pad krijgen zodat ik toch nog enkel kilo’s zou afvallen.
   Veel succes met het bijspuiten maar niet teveel ineens zoals ik had gedaan want dat was niet te houden.
   groetjes en succes ermee

 12. hallo allemaal heb even een vraagje
  mijn bmi is 37 dus ik kan niks terug trekken als ik een maagring laat steken
  maar ik probeer echt afte vallen maar heb geen karakter en kan die nooit volhouden en ik kom van een laag gewicht vandaar het gewrongen gevoel ;s en vraag graag jullie hulp voor een dokter die betaalbaar is en hoeveel kost dit ongeveer mvg tempelier

  • hello tempelier
   ik heb mijn bandje laten zetten in 2008 en mutulateit kwam ertussen omdat ik bmi had van meer dan 40, ik weet van een kennis van mijn zus die geen hoge bmi heeft en inlichtingen had ingewonnen voor een maagring ze nu ongeveer 3à3500 euro zou moeten betalen
   is wel veel geld als je niet veel overgewicht hebt natuurlijk
   neem een afspraak met een chirurg voor meer info, hangt ook af van dokter en ziekernhuis waar je het laat uitvoeren

 13. Ik heb reeds 10jaar een maagband en ben nu op zoek naar een nieuwe dokter die mijn bandje zou kunnen bijspuiten. De dokter die ik had is veranderd van job vandaar.Graag een dokter in belgisch limburg ergens mijn votige dokter was van virga jesse ziekenhuis hasselt.groetjes sonja

 14. hallo
  even een update ben een tijdje hier niet geweest ben nu een jaar bezig met onderzoeken waarom ik ondanks mijn maagband 50 kilo ben aangekomen in een maand of 3 echt frustratie nam de overhand en hou ook nog eens veel vocht vast heel veel vocht na 12 jaar is de band net als borstimplantaten op klaar hij moet eruit me maag is er doorheen geflipt dus de band zit nu onder me maag
  al een keer bijna gestikt was net op tijd bij de arts niet fijn maar ik hoor 11 juli meer de uitslag van mijn zeer vergroeide slokdarm door al dat gekots en gespuug in het begin van de band nu spuug ik ook omdat mijn eten gewoon niet meer door de jawel lege band gaat
  ik ben bang als ie eruit gaat ik giga aankom nog wat een angst en ze weten nog steeds niet waarom ik zo snel ben aangekomen
  ik ben in 5 jaar 80 kilo afgevallen met een band die tot 9 cc was opgespoten dus een les mensen soms lees ik jullie ongeduld neem maar aan dat de schade op lange termijn erger is dus rustig afvallen beter ik hoop op beter ik ben dan nu maar liever dik dan weer een band of whatever plaatsen mijn lichaam is genoeg toegetakeld ik kan het gewoon niet meer verdriet alom maar heb ook een zoon van 10 moet voor hem er langer zijn dan maar met dikke mama bedankt voor jullie aandacht gr kopa

 15. nu woensdag de 11ste moet ik teruggaan om bij te spuiten, eindelijk. Ga toch vragen om er 2 of 2.5cc bij te spuiten dan sta ik op 3à3.5cc, na de vakantie zien we wel

  ik hou jullie op de hoogte

 16. hello,
  ben dus vandaag op controle geweest en alles is in orde, ze heeft er 2cc laten bijspuiten ik sta nu op 3cc, mijn bloedafname was ook heel goed. nu 19 september een volgende controle en dus vanaf vandaag zou het terug naar de goede richting moeten gaan. Thuisgekomen een potje yoghurt gegeten en 15min daarna een koffietje en ik zit vol, yoepie eindelijk gaat het terug.

 17. hallo allemaal
  wie kan mij helpen donderdag 19 juli 2012 gaat ie na 12 jaar eruit ik weet niet wat ik daarna moet kan heeft iemand ervaring dat de maagband na zo een tijd eruit wordt gehaald hoe voelt dat en eten al dat soort dingen ben er niet blij mee maar hij is geslipt onder me maag zit ie nu het moet hellllllllp please ik ben beetje ongerust ook de narcose etc weer pfffffffft thnx kopa

 18. Hallo,

  kan iemand me vertellen hoeveel een maagring kost?
  En kun je hiervan terugkrijgen? mijn bmi is 32 en ik ben 21 jaar..

  • ongeveer bij goede arts tussen de 2500 en 3500 euro qua bmi zou je hem vergoed kunnen krijgen maar ook goede arts treffen nele sterkte ermee ciao kopa

 19. hello dames, is hier rustig hé
  ben weken op verlof geweest en na terugkomst 5.5kg afgevallen, ben in marokko geweest, héél warm, niet stilgezeten maar veel gedronken door de hitte en bijna niet gegeten. Zeer positief dus.

  nu de 19de september moet ik terug bandje bijspuiten, zie er al naar uit.

  Hoe gaat het met jullie ?
  groetjes,

 20. Hallo weers
  Op 30 juli is dus na 12 jaar me maagbandje eruit gehaald:(
  Ik lig nu al 2 weken in het zkh niet blij dus er was infectie opgetreden en nu heb ik 9 gaten in me buik helemaal misgegaan was er al bang van .
  Nu vroeg de arts of ik over 6 mnd een gbp wou nou echt niet nooit meer in me leven dat er iest in me lijf gebeurd dan maar dik heb 13 jaar me best gedaan en daarvan bijna 6 jaar gekotst en nu dit ben er klaar mee

  Wens jullie hoop afvalplezier gr kopa

  • Beste Kopa,
   Lang niets van je gehoord. Wat rot dat het zo is verlopen.
   Ik hoop dat je snel opknapt en dan je normale leven weer kan oppakken. voor zover dat weer kan.
   Ik weet hoe rot zo’n maagbandje kan zijn. Ik vind het knap dat je het zolang hebt volgehouden. Petje af.

   Ik heb hem er na 2,6 uitgehaald en heb nu een gbp ( gastric bypass).
   Ik ben er er tevreden mee en eindelijk 20 kilo kwijt in een half jaar.

   Meid succes en sterkte.

   Groetjes jolan

 21. hi jolan
  ja lang erin hoor ik mag ook een gbp maar het gaat niet meer overleef nog zo een operatie nie meer
  knap dat je goed afvalt hoor ik kies nu voor het leven dan maar die dikke tante tja me zoon is 10 die trekt het niet meer mama in het zkh sterkte ermee gr kopa

 22. hoi sento
  inou ik moet zeggen waarom zo negatief kijk waar je al bent en wat je hebt bereikt al niet zo ongeduldig zo ik zeggen ik ben met de band 80 kilo afgevallen let wel 5 jaar over gedaan dus het kan echt wel alleen de mijne is er net uit na ook dat 12 jaar nu weer 50 erbij hoor ze weten ook niet waarom??
  erg lang voor een band heb ook erg veel problemen gehad met dat ding mijn begeleiding was ook niet top hoor alleen bij spuiten of leeg verder neits
  probeer een ander ziekenhuis te zoeken voor goede begeleiding erggggg belangrijk

  een pocket is het zakje wat groter wordt naar mate je toch meer eet en dan val je ook minder af dus met geduld red je het wel en denk maar zo ben je aan het eind ben je ook trotser met je buikcorrecteie toch succes ermee en euh rustig aan
  gr kopa

 23. hello,
  de laatste reakties zijn precies wel negatieve commentaar, laten we mekaar een beetje steunen hé.
  ik heb mijn maagbandje sinds 2008 en kan eerlijk gezegd niet meer zonder. Heb het onlangs weer laten aanpassen, alles ik oké via de radiographies en testen ze gedaan hebben, was toch weer 10kg bijgekomen op een paar maanden tijd.
  Ben nu opnieuw bijna 4kg afgevallen sinds vorige vrijdag, omdat hij weer goed opgespannen is en moet terug op controle de 31ste oktober.
  Ben er zeer blij mee, oké het is niet altijd prettig om niet alles te kunnen eten, maar dat hebben we voor het resultaat wel over hé.
  groetjes van een wel blije maagbander

  • Hey Christine,

   Idd, negagief doen heeft helemaal geen zin, ik heb nu reeds 1.5 jaar mijn maagband, ben er 30 kg mee afgevallen, kan ook niet meer alles eten maar dat neem ik er met plezier bij, ik val momenteel ook niet meer af, wil nog een kilo of 3 kwijt zodat ik weg ben van de 70, ik heb geduld en weet van mezelf dat ik wel es een choclaatje of een ijsje te veel eet, dus op de maagring mag ik het niet steken e, das dan mijn eigen fout, volgende week ga ik voor het eerst een radiografie laten nemen om es zeker te zijn dat alles daarbinnen nog oke is, denk het wel, maar moet toch af en toe es overgeven als ik iets verkeerd geeten heb, mss is dat bji iedereen zo, tis nie veel hoor, maar kmag toch zeggen zo 1 a 2 keer per week, de ene dag is ook de andere nie, maar voel me zeker nie slecht met mijn band, ben nog altijd blij dat ik het gedaan heb.
   gr nelleke

 24. hoi christine
  heel fijn dat je er blij mee bent ,maar het gaat ook om de ervaringen hier en die kunnen 2 kanten op
  ik was ook altijd blij ermee en het resuultaat was mooi
  dat ik de pech heb dat ik na 12 jaar er klaar mee ben is mijn ervaring
  ben trots op dat je het doet het is niet niks hoor veel sterkte op naar je streef toch gr kopa

 25. zow eej ik ben heel de middag zoet gewest met het lezen va al deze verhalen, zowel positief en negatief..maar das niet raar toch? ieder mens is verschillend wij zijn allemaal uniek dushet gaat niet gelijk op.. ik heb sinds vrijdag mn maagbandje dus kan er eigenlijk nog weinig over vertellen, ik ben nog in de vloeibare periode en laat het maar op me afkomen.. liefs wilma

 26. Hallo Iedereen,

  Ik heb sinds 14 dagen een maagring en voel mij heel goed, ik ben zelfs al 6 kg vermagerd en ben na 5 dagen al weer aan het werk gegaan.
  Nu krijg ik wel last van jeuk op sommige plaatsen vb oksels, elleboogplooi, knieplooi en soms mijn hals. Heeft daar nog iemand last van gehad? Het is geen uitslag of roodheid, alleen jeuk.

  gr Dasi

 27. Hallo,
  Ik heet Diana en ben nieuw hier, ik heb sinds 2008 ook een maagbandje, ben 35 kilo kwijt,
  maar ik ben al een hele tijd de draad kwijt, val niks meer af, en heb veel behoefte aan zoetigheid,
  weet niet meer hoe ik weer op de goede manier verder moet.
  Wie heeft er tips voor me ?
  Ik wil er zeker nog 25 kilo af hebben, maar het lukt me gewoon niet meer.
  Alle tips zijn welkom….
  alvast bedankt, groetjes Diana

 28. Nou mensen lange tijd weggeweest en dat is omdat na 12 jaar en 80 kilo lichter mijn maagband eruit moest !!!!!!!omdat deze na zoveel jaar onder me maag was gaan zitten
  Dit was bijna me dood wil niemand afschrikken heeft mij veel goeds gebracht ook
  Ik heb ipv 2 dagen een maand in het zkh gelegen in Rotterdam mocht niet naast iemand liggen die kwam voor een maagband haaa bang dat ik negatief zou zijn
  Ik heb echt 3 keer het licht bijna gezien verschrikkelijk niet normaal
  3 absessen erbij 9 gaten in me buik en nu weer 60 kilo eraan christ wat ben ik verdrietig erom
  Ik zou in me leven het niet meer durven dan maar dik
  Ben alleen met me zoon dus nee nooit meer al moet ik de mensen hier sterkte wensen en hoop op goed verlies van kilo’s be strong sterkte en vooral rustig aan afvallen ik heb 3 jaar over die 80 kilo gedaan ciao kopa

 29. hello daisy en diana, welkom hier waarbij we mekaar steunen.
  Ik heb ook een maagring van 2008 en ben er 53kg mee afgevallen. Er zijn momenten dat je zal stilvallen, ik ben zelfs een tijdje bijgekomen door stress enzo. Dat is nu voorbij.

  Even de knop terug omdraaien, zoals in’t begin, geen snoepgoed meer kopen en het zal wel beteren. Je mag wel van tijd tot tijd zondigen, maar het moet niet in een gewoonte vallen natuurlijk.

  alé, hop, probeer er in te geloven

  Sterkte,
  Groetjes,
  Christine

  • hallo, ben ook nog eens terug en zit met ene vraagje. Ik heb nu ongeveer een 1,5 en maagring en het gaat op en neer; Als ik eet heb ik steeds pijn maar langs de andere kant ben ik daar zelf schuldig aan want ja ik blijf wel alles eten en ja rijst en noedels gaan soms moeilijk. Maar goed ik wil wel gezond blijven. Nu ben ik na een lange tijd stilstaan 6 kilo afgevallen (door ziek te zijn) en nu heb ik verrimpeld vel. Vooral ana de buik en de bovenbenen. Echt niet mooi en nu vraag ik me af of er nog iemand dit heeft gehad en wat je er kan aandoen.
   Groetjes

 30. Hello,
  Hangt ervan af hoe verrimpeld het is, ben je maar 6 kg afgevallen? Dan kan je er nog iets aan doen, sporten of crèmes smeren.

  Ik heb een buikcorrectie ondergaan maar ik was wel meer dan 50 kg afgevallen op korte tijd, januari 2008 maagring laten zette en in november 2009 nadat ik een paar maanden op hetzelfde gewicht bleef en 54kg afgevallen heb ik het laten doen. Sindsdien ben ik nog afgevallen maar ik smeer wel elke dag s’morgens + s’avonds een hydraterende crème en heb geen problemen meer als tervoren (ook omdat ik niet zoveel meer kan afvallen in een korttempo)
  ik moet wel mijn binnenbenen laten liften, maar hiervoor wacht ik totdat ik mijn uiteindelijk gewenste gewicht heb bereikt
  groetjes

 31. Hallo, ben christine 38j, moeder van twee schatjes en stiefmoeder van vier andere schatjes.
  Ik zou graag een maagring willen laten zetten , maar er zijn veel die me dat afraden.
  Ben maar een 1m46 groot en weeg 75kilo.
  Heb sinds een maand een nieuwe werk full-time en das zwaar voor mijn voeten ,
  ik sta de hele dag.
  Maar ik heb al als geprobeerd om te vermageren .
  Sinds december 2012 ben ik al gestopt met roken, en nu mijn gewicht.
  Heeft er iemand raad voor mij.
  Dank u Christine

  • hallo christine,

   ik ben een moeder van 2 zonen, in 2011 liet ik een maagring steken, woog toen 100 kg en 1m66 groot, heb er nog geen seconde spijt van gehad, ben er 30 kg mee afgevallen, heb net zoals vele anderen spijt dat ik het niet eerder liet doen, heb nu in februari laatst mijn buik laten wegsnijden, ook heel goed gegaan, ik heb er dus zeker geen spijt van, als je er rekening mee houdtdat je de maagband hebt dan en doet wat je moet dan ga er je zeker nooit spijt van hebben.
   Als je beslist om het te doen dan wens ik je in ieder geval heel veel succes

   gr nelleke

 32. Hello naamgenoot,
  Hoeveel is je bmi? moest ik in uw plaats zijn, zou ik ervoor kiezen afhankelijk van uw bmi, toen ik mijn maagring liet plaatsen had ik een bmi van meer dan 48. Zoals je ervoor kon lezen, ik ben er superblij mee en 53kg mee afgevallen. Mijn leven is nu helemaal anders, ik heb enkel één spijt , dat ik het niet eerder heb gedaan.
  Je zal véél mensen hebben die het je afraden omdat ze iemand kennen die problemen hebben gehad end, veel mensen die zich niet houden aan de richtlijnen, ik ken een collega die ermee afgevallen is maar moest absoluut dagelijks haar broodje hebben en dronk nog steeds elke dag cola, ja , dat is om miserie vragen.
  De operatie die nu ‘in’ is , is de gastric bypass, denken dat je dat nooit geen suikers mag eten zoals ijsje tijdens de zomermaanden of vakantie, is niet voor iedereen weggelegen natuurlijk, je moet toch nog van het leven kunnen genieten hé

  spreek er anders eens over met je huisarts die je dan raad kan geven. Wat is je bmi eigenlijk?
  groetjes,
  Christine

 33. Hallo, mijn bmi is 35. Voor sommige is dat te weinig om een maagring te zetten , ik vind dat het nu wel tijd is voor dat serieus te overwegen.

 34. Hello, ik begrijp dat je je niet goed in je vel voelt, ik spreek over ervaring -))
  Is ook afhankelijk van dokter of hij/zij aanvaardt om je te laten opereren. Ik ben geopereerd geweest bij Dr. debruyn in vilvoorde, maar wordt nu gevolgd in het ziekenhuis in AzJette in brussel.
  Dr. debruyn zet wel gemakkelijk maagringen maar als je geen voldoende bmi hebt moet je de volle pot betalen, mijn zus haar vriendin wou er ook ééntje laten zetten en woog toen ook niet genoeg en moest 3500 euro betalen. Als je bmi zeer hoog ligt komt de mutualiteit ertussen, ik heb toen destijds bijna niets moeten betalen.
  Succès met je beslissing en je opzoeking
  Christine

 35. Hallo, heb nog een vraagje . Hoelang heeft het geduurd voor jullie terug kon bewegen of gaan werken . Want ben terug aan het werk en zou niet te lang stil willen zitten.

 36. Hoi allemaal,

  Ik ben vandaag in een kliniek geweest in Nederland, ze willen mij met mijn BMI van 33 wel helpen, wordt dan in het academisch ziekenhuis in Brussel gedaan. Kosten: 5500 euro!
  Ik zou wel in principe al over 1,5 week geholpen kunnen worden! Weet iemand of ik in België ook direct een aanvraag kan doen en hoe dat in zijn werk gaat? Ik moet het ook zelf betalen omdat ik “veel te licht” ben en vind het wel een groot prijsverschil als ik soms bedragen tegenkom van nog geen 3000 euro. Ik ben bang dat je ook minder nazorg krijgt als je minder betaalt…
  Heeft iemand tips voor mij?

  Alvast bedankt!

  P.S: Mij is verteld dat degenen die niets afvallen waarschijnlijk nog veel te zoet of te vet eten.

  • “Ik wordt 11 september geholpen door Dr Claessens in Bree , ook ik moet het zelf betalen omdat mijn bmi 33 is . De kosten zijn : € 4500
   Voor je geopereerd wordt ben je verplicht om 3 groeps bijeenkomsten bij te wonen , deze worden verzorgt door eeb dieetiste , een verplegende .
   Ook wordt er eerst door een psygologe gekeken of je er geschikt voor bent .de kosten hiervoor zijn €200 ( krijg je terug van de zorgverzekering )
   Ook de nazorg is goed geregeld .

 37. Hoi Nicole
  Hier in Rotterdam den haag betaal je 10000 euro dus qua prijs valt het nog mee
  De nazorg moet je goed regelen psycholoog diëtist etc goed bespreken
  Ik ga wie voor een gbp zo spannend maar het moet hen bmi 44 gevarenzone sterkte jij and wish me luck

 38. Dat is nog veel duurder dus. Ik heb antwoord van het UZ in Brussel dat ik ook direct daar terecht kan, maar ze geven me geen prijsindicatie.
  Is er iemand die daar ervaring mee heeft en me meer kan vertellen?

  Bedankt voor je reactie Kopa en succes met je gbp!!

 39. Hello nicole,
  hoe is het gegaan in het azbrussel, ben je geholpen door Dr devogelaere? Ik wordt ook bij haar gevolgd voor mijn maagring.
  Laat ons maar iets weten
  gr
  Christine

 40. heb een vraag heb 8 mei 2011 een maagbandje laten plaatsen 32 kilo eraf nu foto laten maken bandje zit nog wel goed maar ingang stokdarm wat moet ik doen bandje weer strakker laten zetten of zo wie heeft daar ervaring mee?

 41. Hello allemaal,

  Het is al een tijdje geleden dat ik op de site heb gekeken
  Sinds 2012 heb ik een bandje en ben tot nu toe 25 kilo kwijt ik heb er nog 10 te gaan ;)
  1 week geleden heb ik laten bijspuiten, krijg echt nieks binnen. Heb een bandje van max 7 cc maar zit nu aan 5 cc.
  Kan iemand mij aanraden wat ik lang e eten?

 42. Heb sinds vijf jaar een maagband. Mijn gewicht is hetzelfde gebleven. Kom niet aan maar val ook niet af. dus ben nog steeds veel te dik en heb allerlei lichamelijke klachten. Overweeg nu een gystric bypass.

 43. Marion, Hoeveel kan er in je bandje? hoeveel cc zit erin?
  Hangt misschien af wat je eet en drinkt? Met een bandje als je calorierijk eten en drinken gebruikt kom je natuurlijk wel bij.

  Gastric bypass zou ik niet overwegen, teveel problemen mee en na 10 jaar kom je sowieso al je kilos bij. Ben juist een vriendin verloren die een paar dagen na de operatie gestorven is aan infecties. Gastric bypass is nu wel ‘in de mode’ maar veel gevaarlijker dan een maagring.
  Ik zou in jouw plaats toch eens bij een dietiste gaan om te zien wat je misschien kan doen om beter af te vallen.

  Ik heb ook nu al 5 jaar een maagring en ben er 54kg mee afgevallen, maar alle zoetigheid en koekjes en drankjes uiteraard afgeschaft en eet enkel nog maar gezond, is straf, maar is het waard.
  Succès met je beslissing

 44. Hallo allemaal, ik heb 20 sept een maagbandje laten plaatsen door dr van het Hof in bergen op zoom. Top arts en top operatie! Het ging supergoed, geen conplicaties. Nu moet ik wel zeggen dat ik net “aan de rand” zat qua gewicht en dat ik redelijk gezond ben (op mijn gewicht na). Ik ben 28 dus misschien scheelt dat? Mijn probleem is alleen dat ik nu 3 maanden verder ben en niets ben afgevallen (op de 5 kilo na de operatie na). Ja, ik eet nog best veel maar dat zou toch niet moeten kunnen ongeacht wat ik eet..? Ik heb een bandje van (volgens mij) 15 cc en er zit nu 5 cc in als ik het goed zeg.. Iemand ook deze ervaring (gehad)? Succes allemaal!

 45. Hello Km, ik heb een maagbandje van 2008 en héél tevreden, 53 kilo mee afgevallen.
  Ik ben wel razendsnel afgevallen, hangt van persoon tot persoon af denk ik.

  Ik heb een bandje van 7cc en er zit 4,75cc in.
  Ik sta versteld dat je zo’n grote maagband hebt waar 15cc in kan. Mijn zus heeft de hare laten zetten in 2005 en was toen 10cc maar die maken ze niet meer.

  Als je maar 5cc in je bandje hebt van 15cc, dan is het normaal dat je bijna niets afvalt, dat is zeer weinig dat erin zit.

  Kan je nog alles goed eten? dan is deze niet strak genoeg.
  Normaal gezien zal je chirurg u wel verteld hebben dat hij/zij uw bandje meer en meer zal vullen om de zoveel weken. Je kan steeds vragen om meer te vullen als je niets afvalt.

  groetjes

 46. Hai Christine! Oh dat geeft wel weer moed. Dank je voor je reactie! Ja ik kan idd vrijwel alles eten. Eigenlijk alles wat ik ervoor ook at. Ik vind het natuurlijk een heel goed idee om mijn levensstijl aan te passen maar ik moet wel “tegengehouden worden” anders zit ie er voor niets :D.. Morgen word ik weer bijgespoten dus dan laat ik wel even weten hoe het gaat. Want ik heb na de bijspuiting ook nooit last gehad en eigenlijk direct “normaal” kunnen eten dus ik hoop met nog wat erbij, dat het idd meer effect heeft. Super goed zeg al die kilo’s!! Gefeliciteerd! Ik kan niet wachten tot ik ook zover ben. Had jij direct na de operatie al zo een resultaat? Gestaag afvallen? Of moest je ook bijgespoten worden om het bandje aan het werk te krijgen?

  • hey KM,

   Ik liet in mei 2011 een maagring steken, heel tevreden daarover maar opspuiten was idd nodig, ben er 28 kg mee afgevallen in 6 maanden, bleef daarna op gewicht, de laatste maanden was ik een kilo of 3 aangekomen en voelde ik dat ik weer veel gemakkelijker kon eten, heb me daarom 2 weken geleden terug iets laten bijspuiten met als gevolg dat ik de beperking terug veel meer voel en reeds 2 kg afgevallen ben, hoe gaat het ondertussen met jou? al wat kilos kwijt ondertussen?
   gr nel

 47. Hey km, ben ook benieuwd, ben je ondertussen na je bijspuiting afgevallen? Ik ben ook weer beetje aan het afvallen, let goed op , geen snoep meer en veel water drinken.

  @ nel, dat is ook een goed resultaat 28kg op 6 maanden, en het is beter een beetje dan teveel in één keer, anders ga je last hebben van veloverschot zoals ik

  groetjes

 48. Hoi dames! Wat goed zeg van jullie! Nou ik ben wel bijgespoten. Er zit nu 7cc in een 15cc bandje. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik steeds meer nadenk over het hele nut van het bandje… Ja ik heb wel wat moeite met avondeten maar verder niets. En ook avondeten, als ik moeite heb met het laten “doorlopen”, ga ik even achterover zitten en dan kan ik zo twee borden op. Ik vind het superknap van jullie maar voor mij is er geen verschil tussen “gewoon” lijnen en eten met dit bandje.. Feit blijft namelijk dat ik gewoon kan snoepen, chips kan eten, pak koekjes gaat er makkelijk in etc etc.. Ik hoopte dat het met bijspuiting meer effect zou zijn. Moet er misschien nog meer in, hadden jullie dit ook (half jaar voordat je daadwerkelijk afviel)? Hoeveel cc zit er in jullie bandje van hoeveel cc? Ik moet maar gewoon ouderwets gaan lijnen.. Ik lees veel positieve verhalen maar ikzelf zou het bandje niet aanraden. Heb niet het idee dat het een meerwaarde heeft. Geen kilo aangekomen maar ook niet afgevallen sinds de operatie… xoxo!

 49. Hoi dames! Wat goed zeg van jullie! ik ben wel bijgespoten. Er zit nu 7cc in een 15cc bandje. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik steeds meer nadenk over het hele nut van het bandje… Ja ik heb wel wat moeite met avondeten maar verder niets. En ook avondeten, als ik moeite heb met het laten “doorlopen”, ga ik even achterover zitten en dan kan ik zo twee borden op. Ik vind het superknap van jullie maar voor mij is er geen verschil tussen “gewoon” lijnen en eten met dit bandje.. Feit blijft namelijk dat ik gewoon kan snoepen, chips kan eten, pak koekjes gaat er makkelijk in etc etc.. Ik hoopte dat het met bijspuiting meer effect zou zijn. Moet er misschien nog meer in? Hoeveel cc zit er in jouw bandje van hoeveel cc Christine? Ik moet maar gewoon ouderwets gaan lijnen.. Ik lees veel positieve verhalen maar ikzelf zou het bandje niet aanraden. Heb niet het idee dat het een meerwaarde heeft. Geen kilo aangekomen maar ook niet afgevallen sinds de operatie… xoxo!

 50. Km, vind het spijtig voor jou dat je geen verschil voelt. Je zegt dat als je achterover gaat zitten het beter gaat en zo 2 borden kan eten, daar verschiet ik van. Zelfs in het begin van mijn maagring toen er maar 1CC in zat kon ik amper een bord eten.
  Vraag eens om een foto te maken van je bandje, of hij wel op de juiste plaats zit, dat je 2 borden kan eten is absoluut niet normaal alsof je geen maagring hebt, is natuurlijk niet de bedoeling.

 51. Hoi Christine, ja misschien is dat wel een goed idee ja. Ik ga het eens opperen bij de arts. Dank je voor de tip. Het geeft me wel een beetje “hoop” als het bij anderen toch echt heel anders gaat. xoxo

 52. hey km, ik denk idd dat jou bandje niet goed afgesteld is, dat van mij is maat small, weet niet precies hoeveel erin kan maar er zit nu 7.5 in, ik kan ook echt geen 2 borden eten hoor, smiddags eet ik momenteel een halve boterham en daar heb ik meer dan genoeg aan, savonds dan wat aardappel, vlees en groenten maar dat is echt ook niet veel, laat ons zeggen een half bord.
  Snoepen is iets wat idd vrij gemakkelijk blijft gaan, daar moet je zelf wat karakter voor hebben en zeggen nee, dat eet ik niet.
  Ik eet af en toe na mijn maaltijd een beetje chocolade, dan krijg je er toch niet zoveel op dan dat je bijvoorbeeld 3 uur na je maaltijd chocolade zou eten, met een leeg maagje gaat dat veel gemakkelijker.
  Vind het echt jammer voor jou dat het niet lukt, maar toch denk ik dat de reden is dat je bandje niet goed afgesteld is, zolang je geen verschil voelt is het niet goed, we lieten een maagband steken omdat we geen karakter hadden om het zelf te doen, het is een hulp om minder te kunnen eten, als jij dat niet voelt dan heeft de band geen enkele werking en zou ik toch nog es langsgaan bij dokter,ik hoop dat je dat doet en dat je in de toekomst wel geholpen bent door je band, ik vind het gewoon zalig, ik eet alles maar dan veel beperkter en mijn band zegt op tijd STOP, je hebt genoeg en die 28 kg blijven eraf,
  wens je nog het beste verder
  gr nel

  • Dag allemaal,

   ik kwam net toevallig terecht op dit forum en ben eigenlijk heel blij dat ik het gevonden heb.
   Ik ben een vrouw van 22 jaar en weeg 85 kg voor 1m60 groot.
   Ben al reeds mijn hele leven een hele grote jojo geweest. Ik ben een emo-eter en stresseter.
   Heb jaren voorheen soms eens opstoten gehad om te vermageren en dit ging dan ook meteen vrij snel doordat ik vrijwel maaltijden oversloeg of calorieën telde om gek van te worden. Vanaf ik dit losliet ging ik terug pijlsnel naar omhoog. Ben geen snoeper of frisdranken mens, eerder een volume-eter die gerust wat kan verwerken.. In elk geval ben ik een jaar half geleden van 89 kg naar 65 gegaan en dit was dan ook door er constant mee bezig te zijn. Ondertussen zijn we enige tijd verder, zijn er ook enkele problemen geweest op vlak van school en familie en staat de weegschaal terug op 85 kg. Ik kan jullie niet zeggen hoe slecht ik me voel. Eten is mijn enige troost maar doet me achteraf ook maar slechter voelen met als gevolg ik de weegschaal mijd en me het niet meer probeer aan te trekken. Mijn zelfvertrouwen is helemaal weg en was al niet veel. Maandag heb ik een afspraak gemaakt in een obesitas centrum om eventueel te bespreken of ik in aanmerking kom voor een maagring te plaatsen. Ik kan het gewoon niet meer opbrengen om weer te gaan diëten, het leven moet toch meer zijn dan hele dagen met dat bezig te zijn? Wil gewoon graag slank zijn en vol zelfvertrouwen zijn. Ben het beu om me te verstoppen voor mn gewicht. Wat denken jullie hiervan?

   Mvg,
   Anoniem

 53. Hallo,ik heb een vraagje en hoop dat iemand me kan helpen.ik heb al 8 jaar een maagbandje en al die jaren heb ik m’n 40 verloren kilo’s kunnen weghouden,maar sinds nov tot een maand geleden kwam ik plots stilletjes kilo’s bij,het bleek om een lek in m’n verbinding naar poortje te gaan,2 weken geleden dan onder plaatselijke verdoving nieuwe verbinding gestoken en direct 2,5 cc opgespoten bij mij is dat nog zo een klein poortje waar niet veel cc in kan.we zijn nu 2 weken verder en ik ben nog geen gram kwijt,hoe kan dat nu?ik ben naar apotheker geweest en obsimed gevraagd hij wou dat niet geven omdat dat blijkbaar gevaarlijk is in combinatie met maagbandje,hij zei me gewoon dat ik geduld moet hebben dat het tot twee maanden kan duren eer het bandje weer optimaal zal werken hft iemand hier ervaring mee hoe lang het duurt dat bandje terug werkt na hersteloperatie?kben echt radeloos

 54. Hey ann, ik heb ook al mijn bandje sinds 2008 en 53 kg afgevallen maar dit soort problemen heb ik nooit gehad. Mijn zus daarentegen had ook een probleempje met het poortje, ze kon ook ineens veel éten, dit omdat ze buikspieroefeningen deed en is afgeraden met een maagbandje, via een operatie heeft ze dit ook laten herstellen en ze is nadien terug goed afgevallen.
  Je moet niet vergeten dat je in een fase bent gevallen waarbij je gewicht op balans is omdat je al veel bent afgevallen, misschien een beetje sporten helpt wel, bijvoorbeeld fitness of de step, bij mij helpt het wel als ik stilval. Of stilletjes aan een beetje meer bijpsuiten
  Maar ik zou niet beginnen met pilletjes of iets anders om af te vallen, dat is slecht
  veel succes

 55. Hello dames, hoe is met jullie al lang geleden hé? hoe is de afvalrace?
  Hier alles oké, ben ondertussen langs geweest bij dokter voor een foto en alles oké en heb zelfs een beetje laten bijspuiten, ik val opnieuw weer af.
  Groetjes

 56. Hoi dames,

  ik zie jullie verhalen hier en ik wil graag wat delen en jullie mening erover weten.

  Ik ben 1m72 en weeg 87,8 kilo.
  Ik heb vorig jaar een strikt dieet gevolgd waarin ik van 95 naar 73 gegaan ben op korte tijd. Natuurlijk nu jojo effect omdat ik niet zo kan blijven afvallen en 2 keer per dag sporten.

  Ik kom uit een familie waarin er allemaal ‘forse’ mensen zijn en dus heb ik aanleg om wat molliger te worden.

  Ik voel me echt héél ongelukkig met m’n gewicht en vandaar de vraag naar een maagbandje.

  Ik ben er over aan het nadenken maar ik lees dat het enkel vanaf BMI35 gedaan zou worden.

  Zou ik niet in aanmerking komen met mijn gewicht?
  Kan iemand me misschien ook vertellen wat het kostenplaatje was?

  Lieve groeten, Sophie

 57. Hello Sophie,
  je hebt dus een bmi van 29,3, dit is een beetje weinig voor een maagring, als je het met je Eigen middelen moet betalen zal je toch 3 à4000 euro .
  Ik heb mijn maagring laten plaatsen in 2008 toen ik 125kg woog en heb van mijn Eigen zak maar 800 euro moeten betalen, nu weeg ik 73kg (ben 53kg afgevallen) en indien ik mijn bandje moet vervangen zal dit mij 4500 euro kosten omdat mijn bmi nu te laag is.

  Hopelijk kan je zonder operatie voor die 20 of 25kg een oplossing vinden.

 58. Hallo allemaal,
  Blij dat ik eindelijk een forum tegen kom met niet enkel negatieve ervaringen, begon al te panikeren :-) omdat ik namelijk sinds dinsdag een maagbandje heb. Heb me de eerste twee dagen erg misselijk gevoeld, nu voel ik me prima. Enkel, ik ben nog maar 1kg afgavallen en had eerlijk gedacht dat dit meer zou zijn, ik eet enkel per dag 2 beschuiten, een tas soep en 1 yoghurt…is dit normaal denken jullie? Heb ik gewoon geen geduld? :-) Groetjes

1 4 5 6

ReageerHoud mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.