Koffie niet slecht voor de gezondheid

2 Reacties

Veel koffiedrinken hoeft de gezondheid niet te schaden. Mannen en vrouwen die koffiedrinken overlijden niet eerder dan mensen die weinig of geen koffie drinken. Ook niet als er zes koppen koffie per dag worden gedronken. Die conclusie trekken Amerikaanse onderzoekers van de Harvard Medical School in Boston. Zij publiceren een studie waarin 130.000 mannen en vrouwen over een periode van 20 jaar werden gevolgd in het wetenschappelijk tijdschrift Annals of Internal Medicine.

koffie

De onderzoekers analyseerden gegevens die werden verzameld van 90.000 verpleegsters en 40.000 mannelijke gezondheidswerkers. Om de twee tot 4 jaar kregen zij uitgebreide vragenlijsten voorgelegd over levensstijl, eet- en drinkgedrag en over gezondheidsproblemen. Ook over het gebruik van koffie werden vragen gesteld. De wetenschappers gingen op zoek naar een mogelijk verband tussen koffieconsumptie en de kans op overlijden. Die relatie bleek niet aan te tonen.

Gesponsorde Berichten

Alcoholconsumptie en Overgewicht

De epidemiologen schrijven deze opvallende conclusie toe aan het feit dat zij de gegevens hebben gecorrigeerd voor andere risicofactoren die de gezondheid schaden zoals roken, alcoholconsumptie en overgewicht. Dat blijkt essentieel want veel koffiedrinken gaat over het algemeen samen met een minder gezondheidsbewuste leefstijl. Het blijkt dat mannen en vrouwen die veel roken, drinken en eten ook meer koffiedrinken.

Uit de data-analyse leiden de onderzoekers af dat koffiedrinken mogelijk zelfs een beschermend effect heeft. Naarmate meer koffie wordt gedronken, lijkt het overlijdensrisico iets af te nemen. Dat geldt met name voor vrouwen. Dat houdt mogelijk verband met stoffen met een antioxidant-werking in koffie. Kennelijk compenseren deze stoffen voor de bloeddrukverhogende werking van cafeïne in koffie.

Aanbevolen Artikelen

Gratis Turbo Afslank Receptengids
"Vul je naam en email adres in en ontvang gratis de turbo afslank receptengids"
De recepten uit dit gratis receptenboek helpen je om op een lekkere en verantwoorde manier te eten. Winactie: omdat vetvrij.com is uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van voeding en gezondheid geven we tijdelijk iedere maand een Vitadis Slanker leven plan t.w.v. 236,- euro weg! Je doet automatisch mee aan de winactie en maakt iedere maand kans op een gratis Vitadis Fase 1 pakket ter waarde van 236,95 euro!
arrow 3
vitadis

Facebook Reacties

Sanne

Sanne

Berichten

Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.

2 reacties aan Koffie niet slecht voor de gezondheid

  1. Als je in de ochtend alleen maar koffie drinkt en geen ontbijt neemt is dat ook slecht??

  2. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Sla deze niet over. Ontbijt desnoods met een bakje yoghurt met fruit of muesli.

Geef een reactie

*

Klik slechts één keer op de knop 'Reactie plaatsen' Het plaatsen kan enkele seconden duren.
Je E-Mail adres wordt niet gepubliceerd. Tekstopmaak is mogelijk als HTML formaat. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.