Gemiddelde gewichten van kinderen en tieners

Gemiddelde gewichten van kinderen en tieners

Kinderen met overgewicht is probleem dat dagelijks groter wordt. Ben je benieuwd of jouw kind een gezond gewicht heeft. of juist overgewicht en dieet moet volgen? Raadpleeg dan de onderstaande tabel voor de gemiddelde gewichten van kinderen en tieners van 2 tot 16 jaar. Ouders zijn het voorbeeld voor hun kinderen. Ben je benieuwd of je zelf een gezond gewicht hebt? Raadpleeg dan de gezond gewicht tabel voor volwassenen.

Een keer per week wegen

Om de gewichtscurve van een kind in kaart te brengen is het raadzaam om 1x per week te wegen. Doe dit bij voorkeur op dezelfde dag, en in de ochtend. Het lichaamsgewicht van kinderen schommelt van nature, dus dagelijks op de weegschaal staan geeft een vertekend beeld. Als gevolg van een gezonde leefstijl zakt dat gewicht vanzelf! Gezond eten en je goed voelen is veel belangrijker dan ongezond eten om maar slank te kunnen zijn.

Recepten voor Kinderen

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Gratis Deskundig Advies voor Kinderen (en ouders)

Er zijn verschillende deskundigen verbonden aan deze website. Carola van Kesteren en Bea Pols zijn gespecialiseerd in kinderen met overgewicht. Heb je een vraag, of wil je advies? Bezoek dan hun profielpagina voor een deskundig advies.

Body Mass Index (BMI) voor Kinderen

Of jij of je kind ondergewicht, een gezond gewicht, overgewicht of obesitas heeft wordt in veel gevallen berekend door middel van je Body Mass Index. Maar hoe bereken je een BMI, en wat wil het precies zeggen? Als je meer over gezond gewicht en de Body Mass Index wil weten adviseren we je om het artikel ‘Body Mass Index‘ te lezen. Zoals je in de onderstaande tabellen kunt zien wordt er onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Dit is ook het geval bij de Body Mass Index voor kinderen.

Lees meer over deBody Mass Index voor jongens
Lees meer over de Body Mass Index voor meisjes

Gezond Gewicht Tabel voor Kinderen en Tieners

Gezond gewicht voor Jongens: Gezond gewicht voor Meisjes:
Leeftijd Gewicht (kg):
2 12
3 15
4 17
5 20
6 22
7 24
8 26
9 28
10 31
11 35
12 39
13 45
14 52
15 57
16 61
Leeftijd Gewicht (kg):
2 12
3 15
4 17
5 18
6 21
7 24
8 27
9 31
10 35
11 39
12 43
13 48
14 52
15 55
16 57

Bedenk bij het hanteren van deze gegevens dat het gaat om gemiddelden. Sommige kinderen zijn nu eenmaal langer of wat zwaarder gebouwd ten opzichte van andere kinderen. Bij een hoger gewicht is er dus niet automatisch sprake van overgewicht.

Gesponsorde Berichten

Body Mass Index voor kinderen

Om iets te kunnen zeggen over het lichaamsgewicht wordt ook bij kinderen de Body Mass Index (BMI) gebruikt. De BMI wordt berekend door het gewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Oftewel: het gewicht delen door de lengte en dan nog een keer door de lengte. Wel is tot 18 jaar de beoordeling van de BMI anders dan bij volwassenen. Bij kinderen hangen lengte en gewicht namelijk sterk af van de leeftijd omdat ze nog in de groei zijn.

Help kinderen met overgewicht en bestel dit boek bij bol·com

Kinderen met overgewicht + Werkboek
Kinderen met overgewicht + Werkboek
Gerbrand van Hout

Help, mijn kind is te dik
Help, mijn kind is te dik
Kurt Widhalm

Onlangs is vetvrij.com uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Om dit te vieren mogen we je tijdelijk een aantal receptenboekjes helemaal gratis aanbieden. Ieder receptenboekje bevat een aantal heerlijk lichte recepten voor het hele gezin die je met een gerust hart kunt klaarmaken en opeten. Voor meer informatie bezoek je de actiepagina.


Reageer op dit bericht. Geen facebook? reageer dan hier

Speciaal voor jou geselecteerd

371 REACTIES

 1. Ik ben 15 jaar 169,5 cm en weeg 55,6
  Is dit veel? Ik ga 3x per week kickboksen en ga vaak hardlopen, maar wanneer ik door de week gezond eet, misschien (wegens drukke rooster)
  Te weinig, maar in het weekend denk ik, van ja dat haal ik morgen wel eraf.. En vervolgens ben ik weer aangekomen en voel me rot. Hoe val je af waarbij je toch ervoor zorgt dat er geen eetbuien onstaan?
  want ik ben vorige maand in de vakantie 5 kilo aangekomen, er zijn er nu al wel weer 2/1,8 van af maar ik voel me echt walgelijk.

 2. Ik ben 1.68
  Ik weeg 63.7
  Ik hè overgewicht, en mijn vader wil er niks aan doen, maar ik wel..
  Wat kan ik doen om aftevallen??!
  Ik ben de dikte uit de klas, van alle meisjes en veel jongens
  Ik schaam me kapot en word er vaak mee gepest
  De dunste meisjes uit de klas zeggen dat ze dik zijn
  Ze zijn superdom, en mijn buik peult uit, enige tips??? Alsjeblieftttttt, ik wil niet eindigen als iemand die ik niet wil zien als mezelf in de spiegel. .

 3. ik ben nog jong maar heb over gewicht ik weet nu ongeveer 50/49 kilo en wil graag 40/37 ik heb heel veel geprobeerd met mijn moeder en zelf maar ik hou niks vol mijn probleem is dat ik te weinig beweeg en te veel eet ik wil graag hulp en mag ook die gratis proef tablet van xls medical proberen vriendelijke groetjes jadae

 4. Hey
  Ik ben te dik
  Ik ga 2 keer per week naar de sportschool
  Ik ben 12 (bijna 13)
  En ik weeg 61.1
  En ik weet niet Hoelang ik ben (in mijn klas midden grooste

  Hoe val je goed en snel af?

  • hoi ik ben afgevallen 5 kilo ik deed aan een goed eet patroon zal ik ook proberen als ik jou was nu ben ik kinder model

 5. Hey
  Ik ben te dik
  Ik ga 2 keer per week naar de sportschool
  Ik ben 12 (bijna 13)
  En ik weeg 61.1
  Hoe val je goed en snel af

 6. Beste Amal, het is niet goed in te schatten of je je zorgen zou moeten maken op basis van je leeftijd en je gewicht. Als je daar toch twijfels over hebt is het goed om een keer met een van je ouders langs te huisarts te gaan. Die kunnen vaak goede adviezen geven hierover.
  Hoop dat je hier wat aan hebt.
  mvg, Jeroen

 7. Hey,ik ben 46,5cm
  En weeg 44,5kg
  Heb ik overgewicht of niet?

  Antwoord pleace ik ben een gezond schema aan het volgen dus dit is heel belangerijk

 8. ik ben 1.53 lang
  ik weeg 37.6
  ben ik te dik of te dun???????????
  reageer alsjeblieft!!!!!!!!!!!!!!

  groetjes een jongen

  • Dun, maar als je kijkt in het schema hierboven, scheelt dat niet veel ik weeg 12 kilo meer in ik ben iets groter maar ook dik en jij dun, maak je je geen zorgen, zolang je jezelf niet uitsterft hopelijk

 9. hallo
  ik ben 1.53 lang
  ik weeg 37.6 kg
  ben ik te dik of te dun???
  Reageer alsjeblieft!!!!!!!!!!
  Groetjes een jongen

 10. ik ben:13 jaar
  44 kilo
  ik ben een meisje
  168 cm
  en veeeeeeel te dun
  ik wil graag hulp hoeveel moet ik eigenlijk wegen????

  xxx mager meisje

 11. Ik ben 12 en ik ben 64 kg is dat te veel ik ging naar centrum jeugd en gezien ze zeiden dat ik 10 kg moet affvallenn is 54 goed??

 12. Ik ben veel te dik
  Ik ben 12 jaar
  Ik weeg 53 kilo
  Ik ben 1, 48 meter ( ik ben klein )
  Help wat kan ik er aan doen

  • Ik ben even oud en even groot als jou maar weeg 63.7 kilo, dus als je je voelt zoals ik heb ik geen goede raad voor je maar wel dat ik weet hoe het is als je je dik voelt, maar in jou geval is dat niet het geval dat je te dik bent en bij n mij wel

 13. Hai,ik ben 43kg 157 cm en 13 jaar .is dat te zwaar? Of te licht? Of normaal ? (Volg me op insta @alicedahoe )

 14. In de 1e had ik lichte anorexia en nu zit ik in de 4e en heb ik zelfs overgewicht. Ik haat mezelf nu echt en ben ook nog is heel erg lelijk.
  Oh en willen jullie me even volgens op instagram @xchayennee

 15. Ik ben 12 ga naar de tweede en fiets elke dag tien kilometer. Ook sport ik twee keer in de week een uur, toch voel ik me dik. Ik ben ongeveer 1.57/1.58 en weeg 50kg. Weet iemand een makkelijke manier om af te vallen? Ps: vinden jullie 50kg ook dik?

  • Dit is een gezond gewicht, goed dat je zo veel beweegt! Wist je dat spieren ook vooral zwaar zijn?
   No worries! Je bent niet dik :)
   Good luck and stay healthy… x

 16. Heey

  Ik ben 13 jaar en 8 maanden
  Ik ben in de 1.60 lang
  En ik weeg 53,9 kilo

  Ik vind mezelf niet echt dun
  Maar niemand zegt er wat over gelukkig maar mijn zus van 17 weegt 54,3 kan dit dan kloppen want mijn zus eet goed en ik ook wel en zij is niet dik

  Kan ik tips krijgen

  Mvg

 17. !!!Voor mensen die willen weten of hun gewicht gezond is!!!
  Neem eens een kijkje op de site van voedingscentrum, en kijk bij BMI.
  Het vertelt je of je ondergewicht hebt of overgewicht. En schrik niet als er ondergewicht staat, want dat betekent niet dat je al meteen Anorexia hebt.
  !!!Hopelijk helpt het!!!
  xoxo

 18. Hoii,
  Ik ben een meisje van 13 jaar, ik ben 1,79(ja ik ben lang voor mijn leeftijd). Ik weeg 59 kilo en ik wil graag weten of dit normaal is en hoeveel andere meisjes van mijn leeftijd wegen. Iedereen zegt dat ik dun ben maar ik vind dat ik een buikje heb en die wil ik graag weg hebben.

 19. Helaas hebben steeds meer kinderen last van overgewicht door het toenemende gebruik van vooral junkfood en/of het slechte voedsel wat wij thuis eten.

  Tel hierbij ook nog op dat veel kinderen te weinig beweging hebben doordat zij uren achter een pc of laptop hangen en je hebt hier al een reden voor de sterke toename van kinderdiabetes de laatste jaren.

  Nu weet ik dat het niet meevalt om kinderen op een dieet te zetten, maar als je hun kunt overtuigen dat het van levensbelang is dat ze hun eetpatroon gaan aanpassen en je kunt ze ook nog gaan betrekken in het bereiden van hun eigen maaltijden met eenvoudige recepten ga dan eens naar deze link.

  De gezondheid van onze kinderen is toch iets waar wij allemaal voor moeten vechten.

 20. Ik ben een 15 jarig meisje ben ong. 1.63m lang en weeg 54 kilo.. ik vraag mij nu af of ik te zwaar ben… En nee ik heb geen anorexia of zo en ik hoef ook niet per se af te vallen.. Maar ik vraag me gewoon af of ik een gezond gewicht heb.

  • Je weegt echt niet te veel je weegt zelfs iets minder dan wordt aangegeven. Maakt je geen zorgrn dat is nergens voor nodig

 21. Ik krijg elke week recepten enz..
  En ik woon nog thuis , ik weeg voor mijn lijftijd ongeveer 8kg te veel
  maar me ouders zien het niet daardoor kan ik de recepten ook niet volgen, En de tips zijn super fijn , Maar het probleem is val niks af.. En daar baal ik zelf wel van… Heeft u misschien Voeding tips ?

  Groetjes Rosita

  • De recepten helpen niet goed en kan zo ook niet goed doen, Ik woon ook nog bij me ouders die weten dat k moet afvallen maar die recepten mag k niet doen van ze….. Daardoor lukt het niet heb je ook tips voor tussendoortjes ofzo…..?

  • Je hebt misschien wat ondergewicht, maar zolang je er nog geen last van krijgt (misselijk, meerdere malen ziek(of gewoon door ongesteldheid)) is het niet zo’n ramp maar houd er rekening mee

 22. Ik ben in een jaar 6 kilo aangekomen, maar misschien 4/5 cm gegroeid. Ik weeg nu 42,6. ik ben 12 en 1.56 ofzo. Ben ik te dik?

 23. Mensen dik of dun maakt wel uit .
  Volg dit lijstje voor meisjes
  11 jaar 40 kilo 1 meter 55
  12 jaar 49 kilo 1 meter 60

 24. HELP ME PLZZZ
  ik ben 11 1.50 en ik weeg rond de 26 of 27 kilo maar ik heb een heel dikke buik ben ik dik????

  • Nee, je bent te dun, en omdat jou lichaam dat niet aan kan maakt je lichaam vetten aan, niet van eten, maar van het dun zijn, als een sorry beschermkap ofzo, dat zorg ervoor dat als je je niet goed voelde ofzo, en je moet een keer overgeven ofzo als je ziek bent, word je niet tè dun en dan heb je daar minder last van

1 3 4 5

ReageerHoud mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.