Gemiddelde gewichten van kinderen en tieners

Gemiddelde gewichten van kinderen en tieners

Kinderen met overgewicht is probleem dat dagelijks groter wordt. Ben je benieuwd of jouw kind een gezond gewicht heeft. of juist overgewicht en dieet moet volgen? Raadpleeg dan de onderstaande tabel voor de gemiddelde gewichten van kinderen en tieners van 2 tot 16 jaar. Ouders zijn het voorbeeld voor hun kinderen. Ben je benieuwd of je zelf een gezond gewicht hebt? Raadpleeg dan de gezond gewicht tabel voor volwassenen.

Een keer per week wegen

Om de gewichtscurve van een kind in kaart te brengen is het raadzaam om 1x per week te wegen. Doe dit bij voorkeur op dezelfde dag, en in de ochtend. Het lichaamsgewicht van kinderen schommelt van nature, dus dagelijks op de weegschaal staan geeft een vertekend beeld. Als gevolg van een gezonde leefstijl zakt dat gewicht vanzelf! Gezond eten en je goed voelen is veel belangrijker dan ongezond eten om maar slank te kunnen zijn.

Recepten voor Kinderen

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Gratis Deskundig Advies voor Kinderen (en ouders)

Er zijn verschillende deskundigen verbonden aan deze website. Carola van Kesteren en Bea Pols zijn gespecialiseerd in kinderen met overgewicht. Heb je een vraag, of wil je advies? Bezoek dan hun profielpagina voor een deskundig advies.

Body Mass Index (BMI) voor Kinderen

Of jij of je kind ondergewicht, een gezond gewicht, overgewicht of obesitas heeft wordt in veel gevallen berekend door middel van je Body Mass Index. Maar hoe bereken je een BMI, en wat wil het precies zeggen? Als je meer over gezond gewicht en de Body Mass Index wil weten adviseren we je om het artikel ‘Body Mass Index‘ te lezen. Zoals je in de onderstaande tabellen kunt zien wordt er onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Dit is ook het geval bij de Body Mass Index voor kinderen.

Lees meer over deBody Mass Index voor jongens
Lees meer over de Body Mass Index voor meisjes

Gezond Gewicht Tabel voor Kinderen en Tieners

Gezond gewicht voor Jongens:Gezond gewicht voor Meisjes:
Leeftijd Gewicht (kg):
212
315
417
520
622
724
826
928
1031
1135
1239
1345
1452
1557
1661
Leeftijd Gewicht (kg):
212
315
417
518
621
724
827
931
1035
1139
1243
1348
1452
1555
1657

Bedenk bij het hanteren van deze gegevens dat het gaat om gemiddelden. Sommige kinderen zijn nu eenmaal langer of wat zwaarder gebouwd ten opzichte van andere kinderen. Bij een hoger gewicht is er dus niet automatisch sprake van overgewicht.

Gesponsorde Berichten

Body Mass Index voor kinderen

Om iets te kunnen zeggen over het lichaamsgewicht wordt ook bij kinderen de Body Mass Index (BMI) gebruikt. De BMI wordt berekend door het gewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Oftewel: het gewicht delen door de lengte en dan nog een keer door de lengte. Wel is tot 18 jaar de beoordeling van de BMI anders dan bij volwassenen. Bij kinderen hangen lengte en gewicht namelijk sterk af van de leeftijd omdat ze nog in de groei zijn.

Help kinderen met overgewicht en bestel dit boek bij bol·com

Kinderen met overgewicht + Werkboek
Kinderen met overgewicht + Werkboek
Gerbrand van Hout

Help, mijn kind is te dik
Help, mijn kind is te dik
Kurt Widhalm

Onlangs is vetvrij.com uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Om dit te vieren mogen we je tijdelijk een aantal receptenboekjes helemaal gratis aanbieden. Ieder receptenboekje bevat een aantal heerlijk lichte recepten voor het hele gezin die je met een gerust hart kunt klaarmaken en opeten. Voor meer informatie bezoek je de actiepagina.


Reageer op dit bericht. Geen facebook? reageer dan hier of lees de reacties

Wil jij afvallen? GRATIS Afslankcursus
Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? vetvrij.com brengt je Jasper Alblas zijn 7x7 afslankcursus. In 8 lessen leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
Speciaal voor jou geselecteerd

350 REACTIES

 1. Haay, ik ben 12 en ongeveer 165 tot 170 cm en ik weeg 50 kilo, is dat wel goed? Volgens mijn bmi is het goed , maar volgensmij klopt er daar ook niks van

  • Ik heb precies hetzelfde,,
   Iets van 1.69 ben ik en 47-48 kg,, ik vind het wel veel,, mrbij me BMI zit ik ook heel goed!!

 2. Hallo,
  Ik ben 178 cm en ben 13 jaar oud.
  Ik weeg 63 kg, ik wil hier 5 tot 8 kilo van af.
  Ik heb ook love handles, daarom doe Ik een programma van jilian michaels, 30 day shred. Hebben Julie tips om die kilo ‘s web te krijgen ?
  Groetjes Spence

  • Om het echt vast te stellen kan je beter je BMI-score bekijken, daar zijn betere uitslagen dan op deze site. Ik ben 11 jaar, 1.48 lang en weeg 41 kg. Ik ben hartstikke gezond!!!!
   Dus : Be Happy With Yourself ik woog ook 34 kg toen ik 9 was.

   Veel liefs van Elena

 3. Hallo
  Ik ben 15 jaar en ik weeg 55 kilo ik ben 1.68 m. Ik zou heel erg graag willen weten of dit een goed gewicht is voor mijn lengte en leeftijd
  Groetjes.

 4. Hoi, ik ben een meisje van 14 jaar. Ik ben 1.70 m, en weeg 45 kilo. Volgens alle tabellen ben ik te licht. Maar ik eet gewoon veel, en ik kom gewoon niet aan. Ik weet echt niet meer wat ik kan doen, kan iemand me helpen of heeft iemand hetzelfde probleem? X Lorenna

  • Hoi Lorenna, toen ik 14 jaar was, was ik 1.70m en 49/50 kilo. Dat is ook te licht. Net als jij at ik heel erg veel, maar aankomen deed ik niet.
   Ik was echt een spillebeentje, haha.

   Na de pubertijd (rond mijn 19e) kwamen de kilo’s er vanzelf bij aan. Ik heb gedurende de pubertijd gewoon gezond en gevarieerd gegeten, en mijn ouders maakten zich er niet zo druk om, omdat ik nog in de groei was.

   Mijn tip voor jou is: ga naar je huisarts. Samen kun je jouw gewicht bespreken en wellicht kan ze jou doorverwijzen naar een diëtist die jou kan helpen. Volgens mij werd de diëtist, als je een doorverwijzing hebt, vergoed door de zorgverzekeraar.

   Voor de rest: maak je er niet te veel druk om. Je bent inderdaad heel erg licht, maar dikke kans dat je na de pubertijd gewoon weer op gewicht bent.

   Succes :)

  • Ik HAD dat ook maar opeens krijg je die kilootjes er wel bij, dus een tip : hou het in het oog, gezond eten kan nooit kwaad !

 5. Hoi, ik ben een meisje van 14 jaar en ben 1.70 m lang. Ik weeg 45 kilo. Volgens alle tabellen ben ik ver onder het gemiddelde, ben ik echt zo licht? Ik eet gewoon genoeg, maar ik kom gewoon niet aan. Kan iemand mij helpen of heeft iemand hetzelfde probleem? xx Lorenna

 6. hey
  ik vindt ook dat je naar de dokter moet gaan en dan krijg je pillen en ook ga je dan naar de diëtist het is niet erg om dik te zijn of te dun want je moet blij zijn dat je nog leeft en zo mijn god Allah we kunnen hem alles vragen wat we willen en we moeten ons aan de islam houden dan komt alles wel goed inshallah en ik hoop ook echt voor jou dat je wat zwaarder wordt zo dat je je meer op je gemak kunt gaan voelen want dat is ook heel erg ontspannend maar ja doegggggg en suc6suc6suc6

 7. Hallo mijn dochter is 10.5 jaar ca 136cm groot en weegt maar 23,5kg. Ze eet goed maar is klein voor haar leeftijd en broodmager! De schoolarts moppert ook maar wat valt hieraan te doen…? groeien moet ze toch vanzelf!

 8. Hey ik ben een meisje van 13 in december 14, k zit in het 3e middelbaar. Ik ben maar 1m55 en weeg 42 kg. Is dat normaal of een beetke dik??

  • Nee allerbeste vriendin je bent goed hoe je bent. Je bent niet dik. Je bent mager. Jj bent perfect love you. :-)

 9. Heeeey ik ben een meisje van 12 ook in december 13. Ik ben 1m57 en ik weeg 37 kg. Myn allerbeste vriendin zegt dat k te mager ben ,maar ik vind my 1 kg te dik,nu moet k op de judo tegen de grotere en dikkere spelen das moeilijker k wilterug 36 kg dan zit k y de gemakkelijke. Ma mijn punt is ben k te mager ik eet gezond ma ni veel.

  • Dit is zeker geen hulpdesk, dit zijn zielige mensen die geen leven hebben en op internet mensen onzeker maken. Niks van aantrekken!

 10. Vind het jammer dat de lengte van de kinderen niet wordt meegenomen. Mijn zoon is 1.40 en weegt 29 kilo dat zou volgens jullie tabel te zwaar zijn omdat hij 8 jaar is. Maar voor zijn lengte is het een normaal gewicht

 11. Hoi ik ben best mager en ben 15 jaar oud.. Wat mij wel opvalt is dat ik wel gewoon precies weeg als hoe t hoort voor een 15 jarige.. maar ik ben wel dun. Is dat normaal?

  • Hoe dun ben je dan precies? Het kan ook zo zijn dat je helemaal niet zo dun bent? Maak je maar geen zorgen.

 12. Hoi ik ben een meisje van 12 jaar mijn lengte is 1.80 ik ben echt heel groot voor mijn leefti jd.en ik weeg 57 kilo .
  Ik weet dat dit echt niet normaal is voor een 12 jarige.
  Maar is dit te veel?

  • haha heey ik ben even groot als jou en 13 en ik weeg 60 kg ik ben niet echt dik en jij weegt nog minder dus ik ben er vrij zeker van dat je een goed gewicht hebt :D

 13. Ik bsn 13 jaar, 1,84 en weeg 53,2 kg. Ik weet dat ik veel telang ben voor mijn leeftijd en te licht voor de lengte. En toch vind ik mezelf te dik. Wat moet ik doen

 14. Ik ben 12 jaar en voel me veel te dik. Ik ben in de 50 kilo. Ik vind dat heel erg veel. Weet iemand een goed werkend dieet voor mij? Ik zou het heel erg waarderen.

  • wow luister niet naar de vorige reactie !
   Hoe groot ben je ?
   Ik ben namelijk 13 en 180 cm dus ik weeg ook in de 50 maar stel je voor dat ik geen 50 zou wegen dan zou ik veel te dun zijn !
   Kijk dus eerst naar je grootte xoxo

 15. Ik ben 15 jaar. Jarig in juli en ben 1,60. Ik weeg 46 kilo en ben bang dat ik ondergewicht heb.. is dit gezond ofniet?

  • Het is een redelijk goed gewicht misschien ietsjes zwaarder als andere meisjes van jou leeftijd maar het ligt er ook aan hoe lang je bent

 16. Oja maar ik heb wel vetrollen dus ik ben niet heel dun kan iemand hier iets over zeggen Of tips geven ik ben erg onzeker

 17. Heeey ik ben een meisje 1m60 12 jaar en 46 kg… Is het nodig meer op mn gewicht te letten? Zelf vind ik me niet te dik!

 18. Ik ben 10 jaar en 1 meter 53 cm lang en 49 kg ben ik te zwaar ???
  Ik zit wel in de puberteit
  Ik twijfel niemand zegt dat ik dik ben maar ik denk dat zelf wel

 19. Hoi daar ik ben een meisje van 11 en en 153 cm en mijn gewicht is 27 en ik kom niet aan hebben julie tips???????♥

 20. HELP ME PLZZZ
  ik ben 11 1.50 en ik weeg rond de 26 of 27 kilo maar ik heb een heel dikke buik ben ik dik????

 21. Mensen dik of dun maakt wel uit .
  Volg dit lijstje voor meisjes
  11 jaar 40 kilo 1 meter 55
  12 jaar 49 kilo 1 meter 60

 22. Ik ben in een jaar 6 kilo aangekomen, maar misschien 4/5 cm gegroeid. Ik weeg nu 42,6. ik ben 12 en 1.56 ofzo. Ben ik te dik?

  • De recepten helpen niet goed en kan zo ook niet goed doen, Ik woon ook nog bij me ouders die weten dat k moet afvallen maar die recepten mag k niet doen van ze….. Daardoor lukt het niet heb je ook tips voor tussendoortjes ofzo…..?

 23. Ik krijg elke week recepten enz..
  En ik woon nog thuis , ik weeg voor mijn lijftijd ongeveer 8kg te veel
  maar me ouders zien het niet daardoor kan ik de recepten ook niet volgen, En de tips zijn super fijn , Maar het probleem is val niks af.. En daar baal ik zelf wel van… Heeft u misschien Voeding tips ?

  Groetjes Rosita

 24. Ik ben een 15 jarig meisje ben ong. 1.63m lang en weeg 54 kilo.. ik vraag mij nu af of ik te zwaar ben… En nee ik heb geen anorexia of zo en ik hoef ook niet per se af te vallen.. Maar ik vraag me gewoon af of ik een gezond gewicht heb.

  • Je weegt echt niet te veel je weegt zelfs iets minder dan wordt aangegeven. Maakt je geen zorgrn dat is nergens voor nodig

 25. Helaas hebben steeds meer kinderen last van overgewicht door het toenemende gebruik van vooral junkfood en/of het slechte voedsel wat wij thuis eten.

  Tel hierbij ook nog op dat veel kinderen te weinig beweging hebben doordat zij uren achter een pc of laptop hangen en je hebt hier al een reden voor de sterke toename van kinderdiabetes de laatste jaren.

  Nu weet ik dat het niet meevalt om kinderen op een dieet te zetten, maar als je hun kunt overtuigen dat het van levensbelang is dat ze hun eetpatroon gaan aanpassen en je kunt ze ook nog gaan betrekken in het bereiden van hun eigen maaltijden met eenvoudige recepten ga dan eens naar deze link.

  De gezondheid van onze kinderen is toch iets waar wij allemaal voor moeten vechten.

 26. Hoii,
  Ik ben een meisje van 13 jaar, ik ben 1,79(ja ik ben lang voor mijn leeftijd). Ik weeg 59 kilo en ik wil graag weten of dit normaal is en hoeveel andere meisjes van mijn leeftijd wegen. Iedereen zegt dat ik dun ben maar ik vind dat ik een buikje heb en die wil ik graag weg hebben.

 27. !!!Voor mensen die willen weten of hun gewicht gezond is!!!
  Neem eens een kijkje op de site van voedingscentrum, en kijk bij BMI.
  Het vertelt je of je ondergewicht hebt of overgewicht. En schrik niet als er ondergewicht staat, want dat betekent niet dat je al meteen Anorexia hebt.
  !!!Hopelijk helpt het!!!
  xoxo

 28. Heey

  Ik ben 13 jaar en 8 maanden
  Ik ben in de 1.60 lang
  En ik weeg 53,9 kilo

  Ik vind mezelf niet echt dun
  Maar niemand zegt er wat over gelukkig maar mijn zus van 17 weegt 54,3 kan dit dan kloppen want mijn zus eet goed en ik ook wel en zij is niet dik

  Kan ik tips krijgen

  Mvg

 29. Ik ben 12 ga naar de tweede en fiets elke dag tien kilometer. Ook sport ik twee keer in de week een uur, toch voel ik me dik. Ik ben ongeveer 1.57/1.58 en weeg 50kg. Weet iemand een makkelijke manier om af te vallen? Ps: vinden jullie 50kg ook dik?

  • Dit is een gezond gewicht, goed dat je zo veel beweegt! Wist je dat spieren ook vooral zwaar zijn?
   No worries! Je bent niet dik :)
   Good luck and stay healthy… x

 30. In de 1e had ik lichte anorexia en nu zit ik in de 4e en heb ik zelfs overgewicht. Ik haat mezelf nu echt en ben ook nog is heel erg lelijk.
  Oh en willen jullie me even volgens op instagram @xchayennee

 31. Hai,ik ben 43kg 157 cm en 13 jaar .is dat te zwaar? Of te licht? Of normaal ? (Volg me op insta @alicedahoe )

 32. Ik ben 12 en ik ben 64 kg is dat te veel ik ging naar centrum jeugd en gezien ze zeiden dat ik 10 kg moet affvallenn is 54 goed??

 33. ik ben:13 jaar
  44 kilo
  ik ben een meisje
  168 cm
  en veeeeeeel te dun
  ik wil graag hulp hoeveel moet ik eigenlijk wegen????

  xxx mager meisje

ReageerHoud mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.