Gemiddelde gewichten van kinderen en tieners

329 Reacties

Kinderen met overgewicht is probleem dat dagelijks groter wordt. Ben je benieuwd of jouw kind overgewicht heeft en dieet moet volgen? Raadpleeg dan de onderstaande tabel voor de gemiddelde gewichten van kinderen en tieners van 2 tot 16 jaar. Ouders zijn het voorbeeld voor hun kinderen. Ben je benieuwd of je zelf een gezond gewicht hebt? Raadpleeg dan de gezond gewicht tabel voor volwassenen.

Een keer per week wegen

Om de gewichtscurve van een kind in kaart te brengen is het raadzaam om 1x per week te wegen. Doe dit bij voorkeur op dezelfde dag, en in de ochtend. Het lichaamsgewicht van kinderen schommelt van nature, dus dagelijks op de weegschaal staan geeft een vertekend beeld. Als gevolg van een gezonde leefstijl zakt dat gewicht vanzelf! Gezond eten en je goed voelen is veel belangrijker dan ongezond eten om maar slank te kunnen zijn.

Recepten voor Kinderen

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor alleenstaande/singles, stelletjes en families.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden (elke week weer opnieuw).

7x7 button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

Overgewicht 7x7

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Gratis Deskundig Advies voor Kinderen (en ouders)

Er zijn verschillende deskundigen verbonden aan deze website. Carola van Kesteren en Bea Pols zijn gespecialiseerd in kinderen met overgewicht. Heb je een vraag, of wil je advies? Bezoek dan hun profielpagina voor een deskundig advies.

Body Mass Index (BMI) voor Kinderen

Of jij of je kind ondergewicht, een gezond gewicht, overgewicht of obesitas heeft wordt in veel gevallen berekend door middel van je Body Mass Index. Maar hoe bereken je een BMI, en wat wil het precies zeggen? Als je meer over gezond gewicht en de Body Mass Index wil weten adviseren we je om het artikel ‘Body Mass Index‘ te lezen. Zoals je in de onderstaande tabellen kunt zien wordt er onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Dit is ook het geval bij de Body Mass Index voor kinderen.

Lees meer over deBody Mass Index voor jongens
Lees meer over de Body Mass Index voor meisjes

Gezond Gewicht Tabel voor Kinderen en Tieners

Gezond gewicht voor Jongens: Gezond gewicht voor Meisjes:
Leeftijd Gewicht (kg):
2 12
3 15
4 17
5 20
6 22
7 24
8 26
9 28
10 31
11 35
12 39
13 45
14 52
15 57
16 61
Leeftijd Gewicht (kg):
2 12
3 15
4 17
5 18
6 21
7 24
8 27
9 31
10 35
11 39
12 43
13 48
14 52
15 55
16 57

Bedenk bij het hanteren van deze gegevens dat het gaat om gemiddelden. Sommige kinderen zijn nu eenmaal langer of wat zwaarder gebouwd ten opzichte van andere kinderen. Bij een hoger gewicht is er dus niet automatisch sprake van overgewicht.

Gesponsorde Berichten

Om iets te kunnen zeggen over het lichaamsgewicht wordt ook bij kinderen de Body Mass Index (BMI) gebruikt. De BMI wordt berekend door het gewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Oftewel: het gewicht delen door de lengte en dan nog een keer door de lengte. Wel is tot 18 jaar de beoordeling van de BMI anders dan bij volwassenen. Bij kinderen hangen lengte en gewicht namelijk sterk af van de leeftijd omdat ze nog in de groei zijn.

Help kinderen met overgewicht en bestel dit boek bij bol·com

9085061202
Kinderen met overgewicht + Werkboek
Gerbrand van Hout

906030652X
Help, mijn kind is te dik
Kurt Widhalm

Onlangs is vetvrij.com uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Om dit te vieren mogen we je tijdelijk een aantal receptenboekjes helemaal gratis aanbieden. Ieder receptenboekje bevat een aantal heerlijk lichte recepten voor het hele gezin die je met een gerust hart kunt klaarmaken en opeten. Voor meer informatie bezoek je de actiepagina.

Aanbevolen Artikelen

Gratis Turbo Afslank Receptengids
"Vul je naam en email adres in en ontvang gratis de turbo afslank receptengids"
De recepten uit dit gratis receptenboek helpen je om op een lekkere en verantwoorde manier te eten. Winactie: omdat vetvrij.com is uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van voeding en gezondheid geven we tijdelijk iedere maand een Vitadis Slanker leven plan t.w.v. 236,- euro weg! Je doet automatisch mee aan de winactie en maakt iedere maand kans op een gratis Vitadis Fase 1 pakket ter waarde van 236,95 euro!
arrow 3
vitadis

Facebook Reacties

Natascha

Natascha

Berichten

Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com

329 reacties aan Gemiddelde gewichten van kinderen en tieners

 1. Helaas hebben steeds meer kinderen last van overgewicht door het toenemende gebruik van vooral junkfood en/of het slechte voedsel wat wij thuis eten.

  Tel hierbij ook nog op dat veel kinderen te weinig beweging hebben doordat zij uren achter een pc of laptop hangen en je hebt hier al een reden voor de sterke toename van kinderdiabetes de laatste jaren.

  Nu weet ik dat het niet meevalt om kinderen op een dieet te zetten, maar als je hun kunt overtuigen dat het van levensbelang is dat ze hun eetpatroon gaan aanpassen en je kunt ze ook nog gaan betrekken in het bereiden van hun eigen maaltijden met eenvoudige recepten ga dan eens naar deze link.

  De gezondheid van onze kinderen is toch iets waar wij allemaal voor moeten vechten.

 2. Hoii,
  Ik ben een meisje van 13 jaar, ik ben 1,79(ja ik ben lang voor mijn leeftijd). Ik weeg 59 kilo en ik wil graag weten of dit normaal is en hoeveel andere meisjes van mijn leeftijd wegen. Iedereen zegt dat ik dun ben maar ik vind dat ik een buikje heb en die wil ik graag weg hebben.

 3. Ow en ik heb al best wel rondingen en borsten

 4. !!!Voor mensen die willen weten of hun gewicht gezond is!!!
  Neem eens een kijkje op de site van voedingscentrum, en kijk bij BMI.
  Het vertelt je of je ondergewicht hebt of overgewicht. En schrik niet als er ondergewicht staat, want dat betekent niet dat je al meteen Anorexia hebt.
  !!!Hopelijk helpt het!!!
  xoxo

 5. Heey

  Ik ben 13 jaar en 8 maanden
  Ik ben in de 1.60 lang
  En ik weeg 53,9 kilo

  Ik vind mezelf niet echt dun
  Maar niemand zegt er wat over gelukkig maar mijn zus van 17 weegt 54,3 kan dit dan kloppen want mijn zus eet goed en ik ook wel en zij is niet dik

  Kan ik tips krijgen

  Mvg

Geef een reactie

*

Klik slechts één keer op de knop 'Reactie plaatsen' Het plaatsen kan enkele seconden duren.
Je E-Mail adres wordt niet gepubliceerd. Tekstopmaak is mogelijk als HTML formaat. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.