Gemiddelde gewichten van kinderen en tieners

Gemiddelde gewichten van kinderen en tieners

Kinderen met overgewicht is probleem dat dagelijks groter wordt. Ben je benieuwd of jouw kind overgewicht heeft en dieet moet volgen? Raadpleeg dan de onderstaande tabel voor de gemiddelde gewichten van kinderen en tieners van 2 tot 16 jaar. Ouders zijn het voorbeeld voor hun kinderen. Ben je benieuwd of je zelf een gezond gewicht hebt? Raadpleeg dan de gezond gewicht tabel voor volwassenen.

Een keer per week wegen

Om de gewichtscurve van een kind in kaart te brengen is het raadzaam om 1x per week te wegen. Doe dit bij voorkeur op dezelfde dag, en in de ochtend. Het lichaamsgewicht van kinderen schommelt van nature, dus dagelijks op de weegschaal staan geeft een vertekend beeld. Als gevolg van een gezonde leefstijl zakt dat gewicht vanzelf! Gezond eten en je goed voelen is veel belangrijker dan ongezond eten om maar slank te kunnen zijn.

Recepten voor Kinderen

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Gratis Deskundig Advies voor Kinderen (en ouders)

Er zijn verschillende deskundigen verbonden aan deze website. Carola van Kesteren en Bea Pols zijn gespecialiseerd in kinderen met overgewicht. Heb je een vraag, of wil je advies? Bezoek dan hun profielpagina voor een deskundig advies.

Body Mass Index (BMI) voor Kinderen

Of jij of je kind ondergewicht, een gezond gewicht, overgewicht of obesitas heeft wordt in veel gevallen berekend door middel van je Body Mass Index. Maar hoe bereken je een BMI, en wat wil het precies zeggen? Als je meer over gezond gewicht en de Body Mass Index wil weten adviseren we je om het artikel ‘Body Mass Index‘ te lezen. Zoals je in de onderstaande tabellen kunt zien wordt er onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Dit is ook het geval bij de Body Mass Index voor kinderen.

Lees meer over deBody Mass Index voor jongens
Lees meer over de Body Mass Index voor meisjes

Gezond Gewicht Tabel voor Kinderen en Tieners

Gezond gewicht voor Jongens: Gezond gewicht voor Meisjes:
Leeftijd Gewicht (kg):
2 12
3 15
4 17
5 20
6 22
7 24
8 26
9 28
10 31
11 35
12 39
13 45
14 52
15 57
16 61
Leeftijd Gewicht (kg):
2 12
3 15
4 17
5 18
6 21
7 24
8 27
9 31
10 35
11 39
12 43
13 48
14 52
15 55
16 57

Bedenk bij het hanteren van deze gegevens dat het gaat om gemiddelden. Sommige kinderen zijn nu eenmaal langer of wat zwaarder gebouwd ten opzichte van andere kinderen. Bij een hoger gewicht is er dus niet automatisch sprake van overgewicht.

Gesponsorde Berichten

Body Mass Index voor kinderen

Om iets te kunnen zeggen over het lichaamsgewicht wordt ook bij kinderen de Body Mass Index (BMI) gebruikt. De BMI wordt berekend door het gewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Oftewel: het gewicht delen door de lengte en dan nog een keer door de lengte. Wel is tot 18 jaar de beoordeling van de BMI anders dan bij volwassenen. Bij kinderen hangen lengte en gewicht namelijk sterk af van de leeftijd omdat ze nog in de groei zijn.

Help kinderen met overgewicht en bestel dit boek bij bol·com

Kinderen met overgewicht + Werkboek
Kinderen met overgewicht + Werkboek
Gerbrand van Hout

Help, mijn kind is te dik
Help, mijn kind is te dik
Kurt Widhalm

Onlangs is vetvrij.com uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Om dit te vieren mogen we je tijdelijk een aantal receptenboekjes helemaal gratis aanbieden. Ieder receptenboekje bevat een aantal heerlijk lichte recepten voor het hele gezin die je met een gerust hart kunt klaarmaken en opeten. Voor meer informatie bezoek je de actiepagina.

Reageer op dit bericht. Geen facebook? reageer dan hier of lees de reacties

Speciaal voor jou geselecteerd

4

340 REACTIES

 1. Heey

  Ik ben 13 jaar en 8 maanden
  Ik ben in de 1.60 lang
  En ik weeg 53,9 kilo

  Ik vind mezelf niet echt dun
  Maar niemand zegt er wat over gelukkig maar mijn zus van 17 weegt 54,3 kan dit dan kloppen want mijn zus eet goed en ik ook wel en zij is niet dik

  Kan ik tips krijgen

  Mvg

 2. Ik ben 12 ga naar de tweede en fiets elke dag tien kilometer. Ook sport ik twee keer in de week een uur, toch voel ik me dik. Ik ben ongeveer 1.57/1.58 en weeg 50kg. Weet iemand een makkelijke manier om af te vallen? Ps: vinden jullie 50kg ook dik?

1 6 7 8

ReageerHoud mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.