Cambridge Dieet Kosten en Recepten

Cambridge Dieet Kosten en Recepten

Het uit Engeland afkomstige Cambridge Weight Plan Dieet is op dit moment weer erg populair. Het Cambridge Weight Plan Dieet werkt op basis van maaltijdvervangers. Cambridge heeft inmiddels bijna 300 consulenten in Nederland. Wat is jouw ervaring met het Cambridge Weight Plan Dieet?

Het Cambridge Dieet is afkomstig uit Engeland ontwikkeld door de wetenschappelijke onderzoeker Dr. Alan Howard. Het programma zorgt ervoor dat normale voeding voor een aantal weken wordt vervangen door 3 maaltijdvervangers per dag. Je kunt kiezen voor programma’s met een kilocalorieëninname van 500 tot 1200 per dag via shakes, soepen, repen of een pap. Per maand kan je gewichtsverlies rond de 4-10 kilogram liggen.

Die 4 Fasen van Cambridge

Het Cambridge Weight Plan bestaat uit vier fasen:

 • Voorbereiding
 • Afslanken
 • Af- en opbouwen
 • Gewichtsbeheersing

Fase 1: Voorbereiding

De eerste voorbereidende stap is het contact opnemen met een consulente in de buurt. De eerste meeting is vooral een kennismakingsgesprek om je motivatie te bespreken en te kijken of Cambridge iets voor je is. Zo ja, dan wordt gekeken welk programma het beste bij je past en stel je samen een realistisch streefgewicht als doel.

Fase 2: Afslanken

Tijdens deze fase gebruik je maaltijdvervangers van Cambridge. Er zijn verschillende programma’s die je kunt volgen zoals Cambridge 500 en Cambridge 800. Bij alle programma’s moet je minimaal 2,5L per dag drinken en het liefst is dat water. Groene of zwarte thee en koffie (met of zonder cafeïne)mag ook, light frisdranken worden afgeraden omdat citroenzuur het afvallen kan belemmeren.

Cambridge 500

Het Cambridge 500-programma is speciaal geschikt voor mensen met ernstig overgewicht. Tijdens dit programma krijg je maar een totaalvoeding van nog geen 500 kilocalorieën per dag binnen. Al je maaltijden worden vervangen door shakes, repen, soepen en pap en verder mag je niets eten of snoepen. De soepen en shakes bevatten rond de 150 kilocalorieën per portie en de repen rond de 230 kilocalorieën.

Cambridge 800

Wil je maar een paar kilo kwijt willen? Dan is Cambrige 800 misschien wel iets voor jou. Omdat je tijdens dit programma naast de shakes ook een avondmaaltijd mag eten is het beter vol te houden. Je kunt je calorie inname beperken tot 800, 1000 of 1200 kilocalorieën (kcal)

Verantwoorde Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Voordelen van het 7×7 Afslank Receptenboek

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Fase 3: Af- en opbouwen

Deze fase ga je in als je gaat stoppen met je dieet. Het af- en opbouwprogramma zorgt voor de overgang tussen het afbouwen van het gebruik van de producten en het opbouwen van nieuwe voedingsgewoonten om je huidige gewicht te behouden. Dit gebeurt in samenwerking met je consulent.

Fase 4: Gewichtsbeheersing

Tijdens deze laatste fase ga je je richten op de volgende drie punten

 • levensstijl
 • voeding
 • beweging

Met behulp van het Cambridge Levensstijl 7 Stappenplan en het kookboek maak je kennis met een nieuwe gezonde manier van leven met bewuste voeding.

Gesponsorde Berichten

Voordelen

 • Gegarandeerd gewichtsverlies
 • Gemakkelijk, je hoeft geen calorieën te tellen
 • Geen hongergevoel

Nadelen

 • Hogere belasting voor de nieren.
 • De producten/ maaltijdvervangers zijn prijzig
 • Weinig afwisseling
 • Nadruk ligt op calorieën

Vragen en Ervarigen met het Cambridge Weight Plan

Wat is jouw ervaring met het Cambridge Dieet? Deel jouw ervaring en discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Hoe werkt het Cambridge Weight Plan?

Het Cambridge Dieet is speciaal ontwikkeld voor mensen die snel, veilig, verantwoord en gemakkelijk willen afvallen en voor mensen, die vervolgens op hun streefgewicht willen blijven, zonder daarbij in de verleiding te komen om meer te gaan eten. Het volgen van het Cambridge Dieet is erg eenvoudig: er behoeven geen kcal te worden geteld of speciale boodschappen te worden gedaan! In plaats daarvan vervangt een keur aan voedzame, caloriearme soepen, dranken en repen uw normale voedsel. Elke dieetdrank of elke portie soep levert 157, respectievelijk 154 kcal. Heeft u eenmaal uw streefgewicht bereikt, dan kunnen wij u helpen met adviezen en producten om zo slank te blijven.

Cambridge SoyaSlim is een alternatief product voor mensen die niet zo snel willen afvallen, of mensen die op medische gronden het Cambridge dieet niet mogen volgen. Dit product mag gebruikt worden zonder eerst een persoonlijk intake gesprek te hoeven hebben. Uiteraard kunt u wel rekenen op de begeleiding van ons.

Cambridge SoyaSlim

Cambridge SoyaSlim is een maaltijdvervangend product gebaseerd op Maltodextrine en soja-eiwit, en gezoet met zoetstof. Cambridge SoyaSlim wordt gebruikt als onderdeel van een energiebeperkt dieet. Naast twee of drie SoyaSlim maaltijden gebruikt u een gewone maaltijd laag in calorieën en koolhydraten.

Cambridge Soya Slim is:

– Vetarm
– Uitstekende bron van eiwitten en vezels
– Verrijkt met vitamines en mineralen
– Cholesterolarm
– Geen toegevoegde conserveringsmiddelen
– Geen kunstmatige kleurstoffen
– Slechts water (geen melk) toevoegen

Wat kost Cambridge Weight Plan ?

Er wordt een adviesprijs van 20 euro gehanteerd, maar consulenten zijn vrij zelf een tarief te bepalen.

Eén week Cambridge Weight Plan

14 shakes, 7 soepen richtprijs 60 euro
7 shakes, 7 soepen, 7 kant-en-klaar produkten richtprijs 65 euro

Voor gewichtsbeheersing zijn alle producten los te koop. Hier volgt een overzicht inclusief prijzen van Cambridge producten voor de Nederlandse en Belgische markt.

Shakes in de volgende smaken

 • Aardbei
  Banaan
  Bosvruchten
  Butterscotch
  Cappuccino
  Chocolade
  Chocolade mint
  Toffee walnoot
  Vanille

Soepen in de volgende smaken

 • Champignon
  Groente
  Kip
  Champignon
  Tomaat

Repen voor in de volgende smaken

 • Caramel
  Chocolade
  Malt Toffee 3
  Orange
  Peanut Crunch
  Cranberry Crunch

Dranken voor in de volgende smaken

 • Banana Bliss
  Chocolate Velvet

Andere producten (per stuk)

Cambridge Shaker
Mix-a-Mousse (10 porties)
Fibre 89 (40 porties)
Summer Berry drankmix (voor 30 liter water)
Sunshine Orange drankmix (voor 30 liter water)
Groenten Drink Bouillon ( 25 porties)
Calorieën Alfabet van Ir. Rien Vervoort

Vragen over het Cambridge Weight Plan Dieet

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het Cambridge Weight Plan? Wil je ervaringen uitwisselen? discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Reageer op dit bericht. Geen facebook? reageer dan hier of lees de reacties

Wil jij afvallen? GRATIS Afslankcursus
Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? vetvrij.com brengt je Jasper Alblas zijn 7x7 afslankcursus. In 8 lessen leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
Review overzicht
Algehele waardering
Marianne
Hallo, mijn naam is Marianne en ik werk alweer bijna 5 jaar voor vetvrij.com Ik volg de ontwikkelingen op de dieet en voedingsmarkt op de voet, en schrijft regelmatig recensies over boeken en tv uitzendingen. Ook test ik nieuwe producten uit en schets hier een objectief beeld over.

5924 REACTIES

 1. Hoii allemaal,

  Ik ben 21 jaar,1.60 en weeg 111 :( altijd al vol geweest maar ben afgelope 2 jaar 40 kilo aangekomen! En moet nu 50 kilo afvallen, bijna de helft van mezelf moet eraf dusss… Lijkt een lange weg maar alS ik het zo lees hier is het wel te doen :) vandaag bij de consulente geweest begin maandag want zondag nog een feest wil t niet zo moeilijk maken gelijk de 2e dag.. Maar ik WIL het en ik GA het ook doen, ik geloof erin!

  Wie iets wil doen vind een middel,
  Wie niets wil doen een excuus.

 2. Hallo ik ben Sins 10 juni bezig met cb500. Ben 173cm en begonnen op een gewicht van 88kg. Ben 4 maanden geleden bevallen en was 22kg aangekomen.vind het dieet de ene dag zwaarder dan de andere wat ik t moeilijkste vind zijn de avonden. Ben dan best prikkelbaar en down :s ga dus ook maar vroeg naar bed. Vanmorgen zat ik op een gewicht van 80.6 dus in 2 weken 7,4 kilo eraf. Heb een streefgewicht van 70 kilo maar hoop een paar kg extra. Mijn favoriete smaak shake is choco mint :D

 3. hallo allemaal..ik heb al heel lang niks geschreven.
  Was een tijdje met de cb bezig en gelukkig is het allemaal goed gegaan. Ben 18kg kwijt,van 84 naar 66 kg
  Echt trots op mezelf!!! Heb weer maatje 36
  Probeer nu goed en gezond te eten en hopelijk blijf ik op gewicht.
  Dus voor iedereen…hou vol,het is echt de moeite waard !

 4. Hallo allemaal,

  Ik ga samen met mijn vriend overmorgen beginnen met cb500. Ik ben erg benieuwd hoeveel ik zal afvallen en hoe goed ik het kan volhouden. Op het moment weeg ik 77.9 kg en wil naar 65 kg. Ik ben 1.74 m lang. Mijn vriend weegt 103 kg en wil graag 85 kg wegen. Hij is 1.88 m.

  Wij houden jullie op de hoogte en vind het super knap van iedereen dat jullie allemaal zo veel zijn afgevallen! Hopen dat het ons ook lukt! Wij willen slank de zomer door!

  Groetjes Vincent en Leila

 5. Hallo, zit er over te denken om met het Cambridge-dieet te beginnen en las hier jullie berichten. Is het dieet goed te doen met een gezin, wordt je er niet heel erg moe van?
  Ik hoor graag van jullie.
  groet,
  evelien

  • Ik heb geen idee of het vol te houden met een gezin die wel gewoon eet! Shaken is prima te doen maar wij vinden het moeilijk op het moment dat mensen om je heen gaan eten! Sta je stevig in je schoenen dan is t wel te doen! En de cijfers motiveren je echt! Wij zijn nu 3 dagen bezig! Mn vriend is 3,5 kg Kwijt en ik 2,2 kg!

   Succes!

 6. Goed artikel. Echter wel verouderde info. Het Cambridgedieet is tegenwoordig heel veel meer dan alleen maar een lowcarbdieet. Lees hier meer voor een update

 7. Vorig jaar een maandje een ander dieet gedaan en vervolgens 4 maanden CB hierbij 28 kg kwijt geraakt> Heel belangrijk bij CB is het na het behaalde resultaat langzaam en verantwoord opbouwen naar normale gezonde voeding.Dit heb ik gedaan en ruim anderhaf jaar later nog steeds op gewicht.
  Ik vond het ook met een groot gezin prima vo te houden en na week 2 juist erg veel energie.
  Of het de meest gezonde manier van afvallen is ….. nee vast niet maar effectief en als je het met verstand doet stukken beter en gezonder dan overgewicht !

 8. Dus als ik t goed begrijp haal je je boodschappen bij cb en verder in de gewone winkel opzich niks.
  Maar stel je gaat bij vrienden eten of uiteten kan je dan wel normaal eten of juist belangrijk dat je echt alleen cb eet?

 9. Hoi bikkels en medestrijders tegen de kilo’s,

  Vorig jaar in 4 weken tijd 13 kg afgevallen ( zonder echt overgewicht ). Super blij, maar helaas niet goed afgebouwd waar Anne het over heeft. Van de 13 zijn er op dit moment nog 6 van over dus we gaan er weer voor, alleen wil ik nu wel wat extra kg afvallen om een eventuele terugslag op te vangen. Bij het volgen van de CB500 moet je alleen die producten nemen Judith, ook tijdens etentjes e.d. zonde om dan een maaltijd mee te nuttigen en je daardoor uit ketose raakt. In dat geval kun je beter de CB800 gaan volgen, maar een consulente kan je daar alles over vertellen. Succes!

 10. Ik ben 1 oktober begonnen met CB. Het gaat in kilo’s niet heel hard (nu 5,5) maar in cm’s (5 cm op mijn buik in 2,5 week) gelukkig wel. Ik wil nu nog 14 kilo kwijt en ben ervan overtuigd dat ik dat wel ga halen. Maar langzaam. Vandaag begin ik met mijn tussenweek. Heb echt zin in een biefstukje maar ben ook weer bang voor de weegschaal morgen. Mijn consulente is ervan overtuigd dat die tussenweek mijn lichaam een enorme boost zal gaan geven aangezien het nu niet heel hard gaat. Heeft iemand hier ervaringen mee?

 11. Beste doorzetters wie o wie kan mij helpen om weer Cambrige 500 weer opgepaken.
  Mijn lente is 168, Ik ben in maart 2012 begonnen van 107 kg naar 73kg.
  Maar van af feb 2013 ben ik weer aangekomen en laatste maand 10 kilo aangekomen. Ben nu 85 kg en wil heel graag nar 62 kg maar ieder keer kan ik de draad niet meer oppakken.
  Wie o wie kan mij helpen of tips geven voor dat het te laat is en all die kilo’s weer aan gaan zitten.
  Ik ben zo verdrietig.

  Ik hoop graag reactie terug.

 12. Ik heb ook vorig jaar de cambridge 500 gedaan en was 12 afgevallen in 5 weken en was 68 kilo geworden en nu heb ik alles er weer aan zitten doordat ik gewoon dom ben geweest. Ik wil volgende week ook weer beginnen en wil graag weer 68 kilo worden. Denk dat ik nu ook rond de 85 weeg :( durf niet te wegen. Hoop dat ik dit keer weer zoveel ga afvallen en 68 kilo word

 13. Ik begin morgen met de 800 4 dagen en ga dan de 500 proberen
  Heb nog nooit een dieet gevolgd ,maar ivm me rug in korte tijd 13 kilo aangekomen
  Straks in jet nieuwe jaar moet ik veel sporten maar dacht lat ik eerst het overgewicht wegwerken
  Hoop zo dat het helpt :)

 14. Beste mede-afvallers,

  Ik ben in maart dit jaar begonnen met Cambridge, dit heb ik tot juni gedaan en was 14 kg kwijt! Helemaal happy! Helaas heb ik een nogal turbulente zomer achter de rug en ben ik in totaal weer 5 kg aangekomen. Ik was al van plan om na de zomer Cambridge weer op de pakken maar nu moest ik wel. Anders was het zo zonde van m’n inspanningen.

  Ik ben gister dus weer begonnen. Het viel me redelijk zwaar. Jeetje wat moet je dan weer wennen aan het niet eten. Ik wil absoluut niet smokkelen dus ga alles op alles zetten om deze keer ook gewoon zonder smokkelen de kilo’s kwijt te raken!
  Ik ben 23 jaar en weeg op t moment 83,7 en wil eigenlijk rond de 75 zitten. Misschien nog wel iets eronder zodat ik die 2 a 3 kilo ( die eraan komt als je stopt) op de vangen. Ik hoop dat t me wederom gaat lukken!

  Ik wil jullie ook heel veel succes wensen met de afvalrace!

  Groetjes jessy

 15. Ik begon met CB800 vorige zondag ( 17 november), In Belgie is de CB500 verboden. De eerste dagen was ik nogal flauw en liep met en hoofd vol watten rond. Ik had vreselijke honger, kon wel het behang van de muren eten. Boodschappen doen, koken voor gezin zonder te mogen proeven en zelfs vingers af te likken,al die kookprogramma’s, geen lunch met collega’s, etentjes afgezegd met vrienden. Er was een receptie op het werk en ik hielp mee met het klaarzetten van de hapjes, ik trok een verpakking met salamiblokjes open….. Die geur…. pffft het was heel zwaar. Na 4 dagen had ik weer energie, ik voel me goed maar heb wel nog steeds honger, vooral na een shake… raar is dat…
  MAAAR… Ik ben al 4,5 kilo kwijt!! Het is het dus waard… Op mijn werk hadden ze me snel door toen ik met mijn shaker naar de keuken liep. Veel reacties van familieleden die het ook hebben gevolgd, veel zijn afgevallen en daarna ook slank zijn gebleven!! Dat geeft moed. Zelfs al de eerste reacties gehad dat ik toch wel vermagerd ben… Morgen eerste weegmoment….
  Ben benieuwd. Hetgeen ik nog het meeste mis is de gezelligheid tijdens het avondmaal met mijn gezin, want erbij gaan zitten is echt een te grote marteling…
  aan iedereen die begint: go for it!
  greetz
  Inge

  • Hoi hoe gaat het met je afvalrace?
   Ik heb ook n gezin en ben zelf weer.. begonnen met de shakes van Kruitvat en over ruim n week met cb.
   Ben benieuwd hoe het gaat ?

 16. 2 januari , ben het helemaal zat ! Vanmorgen op de weegschaal gestaan en weeg nu 93kg.. Heb 2 jaar geleden cb500 gedaan en ben daar 25kg mee afgevallen waarna ik na anderhalf jaar weer geheel in mijn oude “vreetpatroon” (vooral snachts..) ben vervallen. .
  Ga over n paar weken weer naar de consulent om af te vallen en vandaag begonnen aan Kruidvat shakes om rustig af te bouwen voordat ik aan de cb begin om de overgang wat makkelijker te maken.

  Wie is er ook weer begonnen met cb (of begint binnenkort voor de 2e x) en wil mijn afvalmaatje worden om elkaar te steunen?

  • hoi Eline
   Ik ben 3 jan voor de tweede keer begonnen.. er moeten in totaal 15 kilo af zou graag een maatje willen want merk dat ik het ditmaal lastiger vindt..

 17. hey,
  ondertussen ben ik al 10 kilo kwijt! De honger is grotendeels weg en ook tijdens de feestdagen en de voorbije vakantie op de Canarische eilanden vond ik een mooi compromis… Ik ben halfweg en doordat de honger weg is en ik steeds meer complimenten krijg hou ik het steeds makkelijker vol. Dus Dames: even doorbijten! De eerste week is vreselijk maar daarna gaat het beter! Het is het echt waard om even door te bijten

 18. Hoi allemaal,
  Ben dinsdag begonnen en nu 10jan heb ik uitslag op me neus en onder me oog. Een beetje opgezet. Dit is me tweede X cb500, na me zwangerschap flink aangekomen en de kilo’s wilde er niet af, meer eraan leek wel. Ben ik pas drie mnd geleden bevallen (geen borstvoeding), bedenk ik of ik toch niet iets wat te snel ben begonnen. Iemand hier ervaring mee? Consulent heeft aanbevolen genoeg water te drinken (doe ik al) en de shakes te halveren, per anderhalf uur om de concentratie vh product te verlagen.

  • Mijn naam is Dean en heb een vraag over Cambridge producten of ik ze in een winkel of bij een consulent te koop zijn ?
   Mvg Dean

 19. Hoi allemaal,
  31 januari begonnen met cb 500. Voel me erg misselijk en slap. Hoop dat het vanaf morgen wat beter zal gaan. Ik ben 1.70 en weeg 72.8. Het doel is om 10 kilo af te vallen. De mango shake en groente soep vond ik verschrikkelijk. Over een paar dagen m’n eerste weeg moment. Ben erg benieuwd!

  Hou vol!

 20. Hoi allemaal. Ik ben 6 januari beginnen met cb 500. Vandaag 4 februari is er ruim 9 kilo af!!! Gaat erg snel. De eerste dagen volhouden! Na een week zal t vanzelfsprekend worden en makkelijker gaan!

 21. Beste allemaal,

  Ik zie dat er de laatste tijd niet heel veel wordt gepost in dit forum maar wilde bij deze toch ook even mijn verhaal kwijt. Hoop dat er weer mensen gaan reageren zodat we elkaar een beetje kunnen supporten!!

  Sinds vorige week begonnen met de CB500, ik woog voordat ik begon 98.4 kg en ben 1.65 lang. Veel te zwaar dus… Na mijn eerste week shaken was er afgelopen zondag dan al 4.2kg vanaf! Helemaal happy!

  Ik wil het liefste naar de 65kg, zou echt niet meer weten hoe oud ik was toen ik dat gewicht had! Mijn probleem is dat mijn omgeving mijn probleem niet echt ziet. Mijn middel en de rest van mijn bovenlijf zijn redelijk slank vergeleken met mijn benen en billen. Dus iedereen zegt dan; jaaaa, dat is gewoon je bouw! Nu wil ik toch echt een keer voor mezelf kiezen en dit gewoon voor mezelf waarmaken!!

  Echter nu in mijn tweede week merk ik dat ik heel erg moe ben en om 20.00uur al wil slapen. Normaal sportte ik 3 a 4 keer in de week maar red het nu geen 1 keer meer.. wel probeer ik veel te wandelen.

  Ben benieuwd hoeveel er aanstaande zondag vanaf is.. en dat er mede-afvallers gaan reageren :)

  Liefs,
  Emma

  • Hai Emma,

   Ik ben ook sinds vorige week begonnen. Vandaag moet ik weer naar mn consulent voor de eerste keer wegen. Ik doe de CB800 ik ben 1.73 lang en weeg 90 kg. Ik herken het dat mensen vinden dat het wel meevalt ( ook door mn slankere taille vergeleken met mn heupen, benen en billen) Ik sportte niet veel dus daar kan ik niet over meepraten.. maar de moeheid is verschillend.. ik merk juist dat ik ‘s nachts superhelder wakker word.. en dat had ik NOOIT!

   Misschien kunnen we elkaar motiveren!

   Gr Daphne

  • Hey!

   Hier bijna het zelfde verhaal ik ben 1.61 en weeg 99 kilo ik ben vandaag begonnen!

   Ik hoop echt dat ik hier m’n kilo’s mee kwijt raak! Voor zover ik er nu wat van kan zeggen smaakt m’n water na een halve dag al niet meer dus denk dat ik nog wel een potje smaakmaker ga ophalen om af en toe wat smaak eraan te hebben..

   Groetjes martine

 22. Hai Emma,

  Ik ben ook sinds vorige week begonnen. Vandaag moet ik weer naar mn consulent voor de eerste keer wegen. Ik doe de CB800 ik ben 1.73 lang en weeg 90 kg. Ik herken het dat mensen vinden dat het wel meevalt ( ook door mn slankere taille vergeleken met mn heupen, benen en billen) Ik sportte niet veel dus daar kan ik niet over meepraten.. maar de moeheid is verschillend.. ik merk juist dat ik ‘s nachts superhelder wakker word.. en dat had ik NOOIT!

  Misschien kunnen we elkaar motiveren!

  Gr Daphne

 23. Haii, ik ben ook vandaag een week bezig. Ik was 4,1 kilo kwijt. Ik wil er nog 23 af. Hoop dat t me gaat lukken met dit. Succes

 24. Hoi allemaal! Wat leuk dat er reacties op mijn berichtje is gekomen! We zijn allemaal goed bezig! Echter ben ik afgelopen week ziek geworden en ongesteld dus niet echt een topweek..

  Ondanks dat, gisteren gewogen en toch nog 1,8kg eraf! Dus aardig trots op mezelf.. Nu mn laatste week alleen maar Shakes en volgende week mijn eetweek.

  Ben nu al de gerechten aan het uitzoeken en van het weekend weer voor het eerst eens boodschappen doen!! Spannend!!

  Daphne.. Hoeveel was je kwijt? Gaat zeker top! Ik vind het redelijk makkelijk om vol te houden.. Jullie ook?

  Wel ben ik psychisch heel erg bezig met voeding, wat wil ik hierna en praat hier veel over met mijn vriend. Die uiteraard nergens van aan komt. Maar hij wil me graag steunen in een nieuwe levensstijl op het gebied van voeding..

  Martine, hoe gaat het met jou? Heb je de smaakmakers voor het water al in huis? Ik doe het alleen smiddags of savonds met een beetje Spa rood.. Net of je een blikje fris drinkt..

  Tot snel!

 25. Hoi Allemaal,

  Ik ben Peter, 33 jaar, 1.78m en weeg 124kg. Ik heb gisteren mijn intake gehad. Heb nu een paar producten thuis om te proberen. Ik ga 31 maart beginnen en heb er heel veel zin in!!! Mijn streefgewicht is eerst 95kg. Hoe vergaat het jullie tot nu toe? Nog tips alvast?

 26. Hallo allemaal,

  Eindelijk een forum met up to date reacties en ervaringen. Leuk!!
  Hieronder ook mn verhaal:

  Ik ben op zondag 23-2 begonnen en na 2 dagen heb ik de shakes en porridge ingeleverd voor alleen maar de soepjes. Ik kreeg ze niet weg en op die manier had ik het geen dag langer vol kunnen houden. Dus ik nam alleen de soepjes(zeker geen straf voor me hoor)
  Nu ook de repen voor tussendoor maar die vind ik te lekker. Hahaha!
  Ben 1x de fout in gegaan door een appelpuntje te nemen. Heb er gewoon heerlijk van genoten, maar kreeg wel maagpijn als straf(eigen schuld dikke bult zeg maar)
  Nu ben ik gisteren aan mn eetweek begonnen, maar deze ga ik opsplitsen in 2 eetweekenden en daar voel ik me nu al prettig bij.
  Heb zeker ook wat moeilijke momenten gehad, maar ben blij dat ik in mn 3e week weer begonnen ben met hardlopen(miste ik zo erg) gewoon heel rustig aan, maar valt me niet tegen. Heb er weer energie voor(dus echt die energie komt weer terug!)
  Het geobsedeerd zijn door eten herken ik heel erg, ben er heel erg mee bezig. Word er soms zelf gek van ;-)
  Maar ik ben zeer tevreden, in nog geen 3 weken ben ik 6,7 kg.
  Ik kom van de 89,5 en wil het liefste naar de 75. Maar als ik onder de 80 kom, dan ben ik al tevreden.

  Vind het leuk om ook jullie verhalen en ervaringen te lezen, dus blijf vooral posten en wie weet hebben we wat aan elkaar. Zet ‘m op allemaal!!

  Groetjes Yvonne uit Rotterdam

 27. Welkom Yvonne. Twee jaar geleden ben ik ruim 20 kilo afgevallen met Cambridge. En het ook een jaar lang volgehouden omdat zo te houden. Ben zelfs begonnen met rennen. Helaas toch terug gevallen in het oude patroon en zit er nu weer 7 kilo aan. Vorige week echter het punt gehad dat het genoeg was dus vandaag stevig aan de slag gegaan om toch die kilo’s er weer af te krijgen. Dit keer niet met Cambridge. Dat was een aanslag op m’n budget. Ik ga het nu met Novashop proberen. Het is wel zwaarder lijkt wel maar goed wie mooi wil zijn … hahaha

  Ik vond het de eerste keer geweldig gaan. Ben ook nog steeds heel positief over cambridge. In mijn omgeving zijn ook gelijk anderen aan de slag gegaan met hetzelfde resultaat. Dus zeker de moeite waard als je daarna ook maar blijft opletten. Veel succes!

  • Hoi Danielle,

   Bedankt voor je reactie, leuk om te lezen!
   We zullen allemaal, altijd moeten blijven opletten met wat we eten.
   Het is nog steeds zo: ieder pondje gaat door het mondje.
   Maar hierna een juiste voeding aanhouden is het belangrijkste en zal ook het moeilijkste zijn tegelijk!
   Ben benieuwd naar je vorderingen, ik ken het dieet niet. Zal het eens googlen :-)
   Ik heb zojuist een eetweekend gehouden ipv een eetweek( het viel niet tegen om weer in cb 500 te komen)
   Ik heb er intens van genoten en het heeft me ook doen realiseren dat ik ongeacht welk gewicht er af is…weer wil gaan opbouwen.
   Te lang voelt voor mn lichaam niet goed. En het opbouwen duurt ook nog een paar weken.
   Succes allemaal en luister goed naar je zelf!!

 28. Beste allemaal,

  Afgelopen zondag heb ik me weer laten wegen en er was 2,1 kg van af! Helemaal happy want ben ook erg ziek geweest en dus totaal geen beweging gehad maar toch een goed resultaat.

  Wel omdat ik zo ziek ben geworden en me heel moe en duizelig voelde tijdens het CB500 ben ik nu aan het overwegen om misschien over te stappen naar de CB800 zodat ik weer kan gaan sporten.

  Maar ben nu in 3 weken tijd al 8,1kg kwijt! Ben super happy en vind het geweldig dat het zo snel gaat, dus weet niet zo goed waar ik goed aan doe..

  Zit nu in mijn tussenweek en heb al 2 avonden iets gegeten. Voelt nu al alsof ik aan het aankomen ben haha.. :-(..
  We gaan het zien, ik ga ervoor dat ik volgende week weer 2 kg kwijt ben zodat ik binnen 4 weken 10 kg kwijt ben :-)

  Ik houdt jullie op de hoogte!

  Groetjes,
  Emy

  • Hoi Emy,

   Wat goed te lezen dat je zo lekker gaat. Maar het belangrijkste is dat waar jij je goed bij voelt en als dat cb800 is dan moet je dat gewoon doen.
   Ikzelf ben na 2 weken cb500 weer begonnen met sporten. Uiteraard wel voorzichtig en rustig aan. Gewoon luisteren naar je lichaam en ik voelde me er top bij en nog steeds.
   Ik heb de meeste moeite op dagen dat ik vrij ben. Dus ik probeer zoveel mogelijk te werken haha!

   Ik hoop dat je je er snel beter bij voelt.
   Tot horens!

   Gr. Yvonne

 29. Hallo Allemaal, wat leuk een actief forum waar ik wel op kan reageren.
  Ik ben Anouk (35) moeder van 3 mooie meiden (11,8 & 5), na de laatste zwangerschappen te zwaar gebleven. Niet veel maar wel te veel. Dooddoeners van ach je bent gezond, zo dik ben je niet, je moet niet vergeten dat je 3 kinderen hebt gebaard enz enz, met andere woorden zeur niet. Maar goed ik ben niet gelukkig in dit lijf met dit gewicht, dus knop omgezet en 15 maart gestart met Cambridge. De 1e 3 dagen dacht ik waarom doe ik mezelf dit aan, maar knop was om dus doorzetten en nu gaat het op zich goed. Maandag mijn eerste weegmoment gehad en er was 3,3 kilo af, netjes (stiekem had ik gehoopt op ietsjes meer natuurlijk). Weeg me niet meer elke dag, dus zaterdag mag ik weer van mezelf. In totaal wil ik 14 kilo kwijt. Zou het leuk vinden hier ervaringen te delen en om te horen hoe het met jullie allemaal gaat!!! groetjes Anouk

 30. Gister een reactie geplaats maar hij staat er niet bij. Ben 15 mrt begonnen met cb 500 en de eerste 3 dagen vond ik een hel, maar nu gaat het goed. Ben maandag gewogen en er was 3,3 kilo af super in 1 week hoewel ik stiekem had gehoopt op meer.
  Ben 35, 174 lang en mama van 3 prachtige meiden, maar nu is het tijd om mezelf ook weer prachtig te voelen en met een start gewicht van 85,2 was dat niet het geval, ik wil naar de 71 kilo, dus ruim 14 kilo eraf. Zit nu in de 2e week dus en geen honger en mag van mezelf (en op advies van consulente) alleen zaterdags wegen en maandags bij haar. Maar ik heb zo het gevoel dat ik zwaarder wordt, nouja nog 2 nachtjes en dan spring ik erop. Hoop op goed resultaat. Jullie zijn echt goed bezig, hoop zo dat ik mijn doel ga halen

 31. Ik volg dit dieet nu 5 weken (500kcal) en dit zijn mijn bevindingen:
  Voordeel:

  1: je valt af
  2: niet nadenken over wat je gaat eten die dag
  3: psychisch voel ik mij stabieler en beter (mogelijk door het afvallen? Kan ook komen doordat ik voorheen veel suikers at en voeding kan je stemming beinvloeden)
  4. bewustwording van wat je normaal gesproken binnensnoepte op een dag aangezien je het nu niet meer mag!

  Nadelen:

  1: verzuring na bvb trappen lopen en minder intensief kunnen trainen ivm verzuring en sneller vermoeid (volgens consulent praat ik onzin aangezien zelfs bodybuilders dit volgens haar doen en 4 uur per dag trainen en zij zelfs ook destijds). Praatjes, ik fitness al jaren en merk duidelijk verschil in kracht en energie.
  2: rond ongesteldheid duizelig gevoeld en slap
  3: toch honger eind van de dag ondanks dat je alle voedingsstoffen binnen zou krijgen
  4. ik merk dat ik minder snel herstel van spierpijn en lichamelijke klachten ( je lichaam heeft maar 500 kcal om op te teren, dus mogelijk gaat die energie niet snel naar dat soort zaken) Volgens consulent is dit onzin, maarja zij is dan ook degene die het dieet wil verkopen. Ik heb uitgerekend dat mijn lichaam in rust 1800 kcal verbruikt (normaal gesproken), als je dan wil afvallen trek je er nog 500kcal vanaf, dan nog kom ik op 1300 kcal.. Ik zit nu op 500 kcal per dag… Als mensen redelijk zijn, dan weetje dat dit echt erg weinig is.
  6. krampaanvallen in mijn benen gekregen. Kan door tekort komen aan vitamines? Zonder dieet nooit gehad. (niet aan consulent voorgelegd gezien haar argumenten bij alles wat ik zeg)
  7. hoofdpijn zo nu en dan, met name in het begin
  8. In week 4 was ik qua vetpercentage aangekomen, vochtpercentage zelfde en qua gewicht afgevallen… Mijn conclusie: spierafbraak!!!! Consulent beaamde dit natuurlijk niet aangezien het dieet zegt dat het minimaal spierafbraak tot gevolg heeft. Ze had er geen verklaring voor, ze praatte er om heen.

  Overig:

  Nog geen last van haaruitval, maar ik slik naast dit dieet supplementen zoals lijnzaadolie capsules van de tuinen, vitamine b forte, echinaforce weerstand, psylliumvezels capsules van de tuinen(spijsvertering), multivitamines a-z, guruana tabletten voor energie, chollera tabletten van de tuinen (darmen en energie). Ik heb PDS vandaar dat ik ook dingen inneem.

  Merk dat ik het dieet zat begin te worden, door gebrek aan lichamelijke fitheid en toch regelmatig honger. Psychisch is het ook wel zwaar aangezien je ook niet gezellig met andere mee kunt eten. Ik zie het dieet als een versneld steuntje in de rug voor bereiken van mijn doel, maar besef ook dat het daarna aan mijzelf ligt om het verder op een gezondere manier op te pakken. Als je objectieve informatie wilt over het dieet vraag je het niet aan consulenten van Cambridge en zoek je ook niet naar antwoorden op de sites van Cambridge. In mijn geval gaat het om een paar kilo en stop er binnenkort ook mee.

  • Hoi negerzoentje
   Hardstikke goed dat je bent begonnen .Er zijn consulentes bij , daar zou je de kop wel van hun romp willen trekken, zo’n consulente heb jij dus . Noem een dieet en ik heb hem gedaan . Ik mag mezelf wel ervaringsdeskundige noemen , al zeg ik het zelf . Even wat antwoorden op je ervaringen.Je genoemde voordelen kloppen .
   Over de nadelen :
   1. Verzuring klopt wel hoor. Zorg dat je genoeg water drinkt om het verzuren tegen te gaan .Verzurenkomt door afvalstoffen die vrij komen en die moet je afvoeren . Ook tijdens het sporten water drinken .2,5 liter per dag .
   2.Neem eventueel wat extra vitamine c en ijzer rond je menstruatie .
   3.als je honger hebt mag je best een kop Opkikkertje ( bouillon ) en wat komkommer om te knabbelen .
   4. misschien kan je over gaan op CB 800 , mag je toch nog iets eten s’avonds en heb je minder honger . .
   6, kramp wordt veroorzaakt door een tekort aan magnesium en zink is ook goed om extra te gebruiken als je zo streng lijnt .
   7 hoofdpijn wordt veroorzaakt door de afvalstoffen die vrij komen door het afvallen .Je gebruikt ook geen suiker meer en je bent je lichaam aan het reinigen/ontgiften , vandaar de hoofdpijn . Veel water drinken !! .
   8 de voedinssupplementen zijn goed om te gebruiken . Zorg alleen dat je de psylliumvezels niet tegelijk of vlak voor /na je andere supplementen in neemt want dan voer je alles gelijk weer af. er moet 2,5 tussen de psylliumvezels en de rest zitten .
   Ik hoop dat je iets aan deze info hebt .

 32. Als ik het zo lees, zou ik misschien ook extra supplementen moeten gebruiken???? Mijn consulente zei dat dit niet nodig was?! Iemand daar antwoord op….

 33. Hoi,

  Ik heb nog een aantal zakjes over van vorig jaar september 2013, enig idee of het kwaad kan om het alsnog te gebruiken?
  Weet iemand dat?
  Alvast bedankt!

  • nee hoor dit kan echt geen kwaad . Uiteraard zal je consulente zeggen : “weggooien en NIEUWE KOPEN” Je ruikt en proeft het snel genoeg . Is het nou erg muffig , spoel het dan alsnog weg . maar het is een droge voedselvorm , en dat kan echt geen kwaad. Had je een zak chips van die datum wel weggegooid ? :O)

 34. Hallo allemaal,
  Inmiddels 5,5 week bezig en 10 kg lichter!
  Na 2 weken ben ik weer begonnen met sporten en heb nu echt energie voor 10!! En dat ondanks de weinige calorie-inname.
  Ik heb mijn consulente nooit gevraagd of ik extra voedingssuplementen moet gebruiken, maar lijkt me niet meer dan logisch. In de producten kan nooit alles zitten.
  Ik lees graag jullie reacties en ervaringen, fijn dat er een forum is die up to date is:-)

  Succes allemaal, we kunnen het!!!

 35. Hai Yvonne, ik ben ruim 3 weken bezig en min 7 kilo! op de helft ongeveer van wat er af moet! Gaat heel goed en sporten valt me eigenlijk nog wel beetje tegen last van verzuring in de benen. Welke voedingssupplementen gebruik jij extra als ik vragen mag?
  Groetjes Anouk

 36. Hoi Anouk,

  Zo wat ontzettend goed!!
  Ik gebruik van davittamon diertaanvulling en ik slik supplementen huid, haar, nagel.
  Ik heb besloten in vertraagd tempo weer op te bouwen. Er zijn er nu 10 af en alles wat er tijdens de opbouwfase nog meer afgaat is mooi meegenomen.
  Ik vind het wel eng en spannend tegelijk, want ik ben gewoon broodverslaafd.
  Daarom start ik met een crackertje(is geen favoriet, dus daar moet het mee lukken)
  Dat verzuren gaat echt weg geloof me! Blijf voldoende water drinken, dat is mijn valkuil nog wel eens. Dan
  merk ik het ook meteen.
  Leuk dat je gereageerd heb :-)

  Groetjes Yvonne

 37. Leuk een reactie terug!!!!
  Morgenvroeg mag ik weer wegen benieuwd hoeveel er af is voor mijn gevoel niks zit ook in de tijd van de maand en voel me mega opgeblazen juist! Pfff, Nog 2 weken dit en dan tussenweek. Vind ik ook eng haha zo bang dat je er zomaar alles weer aan eet. Het opbouwen heb ik ook besloten om echt heel langzaam te gaan doen maar zover ben ik nog niet. Wil echt weer eerst naar de 71 kilo toe voordat ik dat ga doen. Ik ben ook totaal geen warme eter dus dat mis ik het minst, maar mijn glaasje cola light oh echt waar daar zou ik een moord voor doen op het moment. Echt verslaafd eraan eerder dus met mezelf afesproken het ook na CB nooit meer in huis te halen. Crackers, brood en dat soort dingen stukje kaas lekkere kip mmmhh dat mis ik het meeste. Maar weet waar ik het voor doe en moet zeggen dat ik sterk genoeg ben om me dat voor ogen te houden. En daar ben ik nu al heel trots op. Hopen dat ik dit zo vol blijf houden. Maar jij 10 kilo in 5,5 week is ook echt super man!!!!! Water drink ik meer dan voldoende maar gister nog weer hard gelopen maar kan nog lang niet wat ik kon voor CB, dat vind ik wel jammer!!!! Blijf proberen dan komt het wel weer hoop ik!!!!!
  Groetjes

  • Hoi Anouk,

   Inmiddels aan de opbouw en al een keer de fout ingegaan :-(
   Maar goed schouders er onder en er weer voor gaan!
   Speltbrood at ik normaliter al, maar ze zal 1 hooguit 2 boterhammen per dag bedoelen ;-)
   Maar superlief van je!
   Ben vooral nu bezig met welke manier ik verder wil. Welke producten mis ik totaal niet en wat zijn de valkuilen en op welke wijze kan ik het beste verder.
   Levenslang hebben we toch.
   Maar voel me ontzettend goed bij het sporten wat ik weer ben gaan doen en bij de vele groentens en weinig koolhydraten. Dus als ik daar nou eens balans in kan krijgen ben ik tevreden.
   En daar komt bij darmen protesteren enorm als ik de fout in ben gegaan hahahaha…..is voor de omgeving ook niet echt leuk hihih!!

   Het is ook super belangrijk dat je je goed en sterk voelt. Dan heb je al meer dan de helft gewonnen!!

   Succes!!!

 38. Hoi Hoi,

  Leuk alle reacties hier!
  ik ben vorige week begonnen met CB 500, donderdag 1e weegmoment
  en jahoorrrr!! 3,4 eraf:) heb het alleen gisterenavond wel verpest
  had een verjaardag, 2 rode wijntjes gehad en 2 biertjes pfffff wel een rotgevoel na de tijd
  maargoed, heb dinsdag weer een weegmoment!

  groetjes

 39. Leuk een nieuwkomer.
  Inmiddels -15,5 kilo en aan de opbouw begonnen. Dit vind ik er eng, bang dat ik zo weer de mist inga maar goed daar ben ik zelf bij.
  Sporten kan ik helaas (nog) niet weer heb week of 6 gelden mijn knieschijf uit de kom gehad, en heb daar nu fysio voor en herstel gaat nog minimaal 8 weken duren.
  Volhouden Melis dan komt het helemaal goed!!!!
  groetjes

  • Dag Ine,

   dat is wel mogelijk alleen eerste 2 weken
   ben je erg zwak en raden de consulenten het af om te sporten maar ook omdat
   alles op gang moet komen.

 40. Dus bij je eerste intake gesprek krijg je niet direct je producten mee naar huis en moet je nog n hele tijd wachten tot je officieel kan beginne ermee? groetjes!

 41. In principe mag je het ook na je intake gelijk meenemen hoor! Als je overtuigd bent dat dit is wat je wilt. In ieder geval zo ging het bij mijn consulente

 42. Jammer,dat er niet zo veel meer gepost wordt.
  Ik heb paar weken geleden besloten om met CB te beginnen.
  Van de week teruggekomen van vakantie (all inclusive in Griekenland, oei) en zojuist de spullen besteld.
  Dinsdagavond naar de consulent voor het intakegesprek en vanaf woensdag ga ik er flink tegenaan.
  Is er iemand in de buurt van Nootdorp om elkaar te motiveren door te zetten?

 43. Beste iedereen,

  Drie jaar geleden CB500 gedaan. Ruim 10 kg afgevallen in maar 4 weken tijd! Super!! Maar helaas zit bijna alles er weer aan en daarom voor morgenavond weer een afspraak gemaakt bij de consulente. Nu de kogel weer door de kerk is heb ik er zo’n zin in :). Ben zo benieuwd hoe het deze keer zal gaan. Ik hou jullie op de hoogte!

 44. Daar ben ik weer. 10 dagen na de intake mijn eerste weegmoment gehad ….. 4.0 kg eraf!! Een super beloning op zware en humeurige dagen die ik heb gehad, het valt enorm zwaar voor de tweede keer maar we gaan op naar het volgende weegmoment over precies 2 weken.

 45. ik ben twee jaar geleden begonnen met Cambridge , ik ben toen 10 kilo afgevallen , en ik ben nog steeds op hetzelfde gewicht. Ik eet Griekse yoghurt met ongezouten noten met lijnzaad koolhydraat arm brood en s’avonds eet ik wat ik wil , let wel op de hoeveelheid aardappels, rijst,pasta , altijd een eetlepel. Ik ben gek op groeten dus die eet ik veel , stukje fruit en 70 % chocolade,

 46. Hoi meiden!

  Ik ben nu op me 8ste dag.. En wat heb ik het zwaar gehad.. Overal zag ik eten en ik wou ook alles eten maar heb me sterk gehouden en dat zag de weegschaal ook! 5,2 eraf in de eerste week!! Wooohoooo me honger is over alleen zin in eten blijft nog maar dat is meet psygisch denk ik.. Ik moet van de 108 naar de 75 dus nog een lange weg te gaan! Hadden jullie ook zo erge honger gehad? Of kwam dat meer omdat ik ervoor ging bunkeren?

  Lisa

 47. WOW, Lisa! Wat een heerlijk begin van deze strijd ;). En wat knap dat je zo streng voor jezelf bent gebleven. Ook ik heb een enorme strijd gehad de eerste weken. Het honger gevoel is nu over maar eten koken voor man en kinderen blijft lastig. Morgen mijn tweede weegmoment. Voor mijn gevoel zal het deze keer enorm tegenvallen. De broeken en bloesjes zitten nog gelijk aan 2 weken terug, al moet ik zeggen dat ik de afgelopen week niet genoeg water heb gedronken. Ben dus erg benieuwd.

  Succes allemaal!

  Wilma

 48. Het iedereen. Ik ben nieuw hier! Ik heb zometeen mijn eerste intake gesprek om te gaan beginnen met cambrigde dieet. Ik hoop gelijk morgen te kunnen beginnen. Er moet min 10 kg af, maar ga het liefst voor de 15 kg. Deels wil ik het eraf hebben omdat ik ga trouwen en er mooi uit wil zien op mijn bruiloft en deels omdat het gewoon beter voor mijn gezondheid is. Ik heb niet super overgewicht, maar er mag zeker wat vanaf. Ik ben 1.57 en 68 kg. Ik ben benieuwd naar vanavond!

 49. Ik ben nu vanaf juni klaar met CB, tijdens de opbouw wel wat aangekomen maar toch 16 kilo kwijt in totaal. Van 85 naar 69 kilo. En nu inderdaad moet je het zelf vast zien te houden en dat houdt in je dus houden aan de regels en erg opletten met je koolhydraten. Tot nu toe lukt dit goed maar over de schreef gaan is wel erg makkelijk merk ik en dat doe ik ook nog wel eens. Maar ben tot op het bot gemotiveerd om nooit meer “zo dik” te worden!
  Voor allemaal zet het op meiden had ook nooit gedacht dat ik het zou kunnen maar i did it en je voelt je er zoveel lekkerder bij!!!!
  Groetjes Anouk

 50. Hoi allemaal,

  Sinds een week ook weer met Cambridge begonnen. Heb het vorig jaar al eens gedaan maar ben toen in enen gestopt en ja dan komt alles er weer aan plus nog wat extra’s. Eigen schuld. Waar ik de vorige keer de shakes wel prima vond word ik er nu misselijk van. Dus maar overstappen naar de pap en soepjes. Vanmiddag op de weegschaal eb ben heel benieuwd wat er af is. Maar aan m’n riem merk ik al dat het de goede kant op gaat. In totaal zo’n dertien kilo wat eraf moet dus nkg even te gaan. Volhouden en nu zeker ook goed afbouwen. Succes allemaal!
  Gr.Natasja

 51. Wat goed van je Anouk, een resultaat waar je trots op mag zijn (y). Ik heb vandaag weer een enorme dip en duik dan even in dit forum om alle positieve verhalen te lezen, en hopelijk motiveert het me weer. Maandag mijn 3e weegmoment, ben benieuwd! Maar waar ik nog nieuwsgieriger naar ben zijn de resultaten van Sieshem en Natasja!?

  Groetjes Wilma

 52. :((( 0,4 kg eraf in 2 weken tijd. Snap er niks van. Al dat gebikkeld is voor niets geweest. Mijn man app-te gisteren; “Maar dat is toch 2 kg in 10 weken”. Hopelijk kan ik na deze teleurstelling de moed erin houden om door te gaan, maar heb flink de balen.

  Wilma

 53. das niet zo gek ,Wilma , eerste keer 4 kilo , nu 0,4 kg. Je lichaam moet even balance vinden .Misschien moet je ongesteld worden ? of iets te weinig gedronken ? Je mag ook 4 kopjes groene thee per dag naast je 2 liter water . Hou vol , het gaat vanzelf weer verder zakken !!

 54. Weegmoment 4 is achter de rug ;). Na mijn “verplichte” eetweek ben ik doorgegaan met de af/opbouw. In deze 2 weken toch nog 1,7 kg afgevallen. In totaal nu 8,6 kg! Het tijdsbestek waarin ik dit heb moeten doen valt tegen maar als ik dat nu even vergeet ben ik best trots op het resultaat. Hopelijk lukt het me om die laatste kg’s nog in de afbouw kwijt te raken.

  Groet Wilma

 55. Hallo allemaal,
  Ik ben gisteren begonnen met CB500. Ik ben 1.70 en ik weeg 98,5 kilo :( ik ben heel mijn leven al aan de jojo maar sinds 2 jaar op hetzelfde gewicht geweest. Helaas heb ik nu al maanden last van een dubbele hernia en daardoor ben ik bijna 10 kilo aangekomen. Ik was dus al te zwaar maar nu is het te ver gegaan vandaar dat ik begonnen ben met CB500. Ik probeer minstens 15 kilo kwijt te raken maar als het me goed bevalt ga ik door tot een gezond gewicht.
  Ik wens iedereen veel succes
  Groetjes Iris

 56. Hallo allemaal,

  Ik ben 14 november gestart met CB500, de eerste dagen waren pittig maar heb mezelf hierdoor heen gesleept. Ik was na 2 weken al 5 kg kwijt. Ik heb vrijdag m’n 3de weeg moment en ben dan ook precies 21 dagen bezig, dus ben benieuwd. Dan begint ook m’n eetweek, ik weet nog niet echt wat hier precies de bedoeling van is maar dat hoor ik vast van m’n consulente. Ik wil graag 18 kg kwijt dus ga nog even door!!

  Mvg Hannah

 57. Hallo iedereen,

  enkele jaren terug heb ik CB800 gedaan, goede resultaten gehad maar ja niet correct afgebouwd… met als resultaat: alles er terug bij + extra!
  De extra heb ik er ondertussen zelf afgekregen via WW, maar al dat tellen en gedoe.. het vlot ook niet genoeg om gemotiveerd te blijven… Vandaar een nieuwe start!
  Vanaf morgen begin ik terug met de shakes en wordt de weegschaal weer routine.
  Ik ben benieuwd welke evoluties jullie meemaken, vandaar dat ik het forum zeker in de gaten zal houden.
  Een beetje mn steunpilaar als ik het nodig heb, want als je aan de shakes gaat – krijg je dikwijls heel negatieve reacties van mensen rondom!
  Veel succes allemaal!

 58. Hoi, .
  ik kwam via google op deze site terecht. Ik heb inmiddels mijn eerste afspraak bij de consulent gehad en ga 2 jan beginnen. Ik heb er echt super veel zin in maar vind het ook wel spannend!! Ik moet 17 kilo kwijt (van 90 naar 73). Ik heb een gezin waar ik gewoon voor zal koken en zelf mag ik dus niets.
  Fijn om de positieve berichten te lezen!
  Ik hoop dat ik over een tijdje ook kan plaatsen dat ik heeeeeel veel ben afgevallen :)

  • Top dat je ook gaat beginnen wens je ook succes. Ik begin een paar dagen later. Doe jij ook 500.?
   Wat zijn jouw kosten bij de consulent? Ik betaal voor de in take 23 euro en de rest hoor ik nog

 59. Ik begin op 5 jan met cambridge en wil 15 kilo eraf met 500 calorieën per dag
  na hoeveel weken mag je een tussenweek en
  Wat mag je dan eten?
  Hoeveel val je gemiddeld af per week?

1 45 46 47

ReageerHoud mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.