Cambridge Dieet Kosten en Recepten

Cambridge Dieet Kosten en Recepten

Het uit Engeland afkomstige Cambridge Weight Plan Dieet is op dit moment weer erg populair. Het Cambridge Weight Plan Dieet werkt op basis van maaltijdvervangers. Cambridge heeft inmiddels bijna 300 consulenten in Nederland. Wat is jouw ervaring met het Cambridge Weight Plan Dieet?

Het Cambridge Dieet is afkomstig uit Engeland ontwikkeld door de wetenschappelijke onderzoeker Dr. Alan Howard. Het programma zorgt ervoor dat normale voeding voor een aantal weken wordt vervangen door 3 maaltijdvervangers per dag. Je kunt kiezen voor programma’s met een kilocalorieëninname van 500 tot 1200 per dag via shakes, soepen, repen of een pap. Per maand kan je gewichtsverlies rond de 4-10 kilogram liggen.

Die 4 Fasen van Cambridge

Het Cambridge Weight Plan bestaat uit vier fasen:

 • Voorbereiding
 • Afslanken
 • Af- en opbouwen
 • Gewichtsbeheersing

Fase 1: Voorbereiding

De eerste voorbereidende stap is het contact opnemen met een consulente in de buurt. De eerste meeting is vooral een kennismakingsgesprek om je motivatie te bespreken en te kijken of Cambridge iets voor je is. Zo ja, dan wordt gekeken welk programma het beste bij je past en stel je samen een realistisch streefgewicht als doel.

Fase 2: Afslanken

Tijdens deze fase gebruik je maaltijdvervangers van Cambridge. Er zijn verschillende programma’s die je kunt volgen zoals Cambridge 500 en Cambridge 800. Bij alle programma’s moet je minimaal 2,5L per dag drinken en het liefst is dat water. Groene of zwarte thee en koffie (met of zonder cafeïne)mag ook, light frisdranken worden afgeraden omdat citroenzuur het afvallen kan belemmeren.

Cambridge 500

Het Cambridge 500-programma is speciaal geschikt voor mensen met ernstig overgewicht. Tijdens dit programma krijg je maar een totaalvoeding van nog geen 500 kilocalorieën per dag binnen. Al je maaltijden worden vervangen door shakes, repen, soepen en pap en verder mag je niets eten of snoepen. De soepen en shakes bevatten rond de 150 kilocalorieën per portie en de repen rond de 230 kilocalorieën.

Cambridge 800

Wil je maar een paar kilo kwijt willen? Dan is Cambrige 800 misschien wel iets voor jou. Omdat je tijdens dit programma naast de shakes ook een avondmaaltijd mag eten is het beter vol te houden. Je kunt je calorie inname beperken tot 800, 1000 of 1200 kilocalorieën (kcal)

Verantwoorde Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Voordelen van het 7×7 Afslank Receptenboek

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Fase 3: Af- en opbouwen

Deze fase ga je in als je gaat stoppen met je dieet. Het af- en opbouwprogramma zorgt voor de overgang tussen het afbouwen van het gebruik van de producten en het opbouwen van nieuwe voedingsgewoonten om je huidige gewicht te behouden. Dit gebeurt in samenwerking met je consulent.

Fase 4: Gewichtsbeheersing

Tijdens deze laatste fase ga je je richten op de volgende drie punten

 • levensstijl
 • voeding
 • beweging

Met behulp van het Cambridge Levensstijl 7 Stappenplan en het kookboek maak je kennis met een nieuwe gezonde manier van leven met bewuste voeding.

Gesponsorde Berichten

Voordelen

 • Gegarandeerd gewichtsverlies
 • Gemakkelijk, je hoeft geen calorieën te tellen
 • Geen hongergevoel

Nadelen

 • Hogere belasting voor de nieren.
 • De producten/ maaltijdvervangers zijn prijzig
 • Weinig afwisseling
 • Nadruk ligt op calorieën

Vragen en Ervarigen met het Cambridge Weight Plan

Wat is jouw ervaring met het Cambridge Dieet? Deel jouw ervaring en discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Hoe werkt het Cambridge Weight Plan?

Het Cambridge Dieet is speciaal ontwikkeld voor mensen die snel, veilig, verantwoord en gemakkelijk willen afvallen en voor mensen, die vervolgens op hun streefgewicht willen blijven, zonder daarbij in de verleiding te komen om meer te gaan eten. Het volgen van het Cambridge Dieet is erg eenvoudig: er behoeven geen kcal te worden geteld of speciale boodschappen te worden gedaan! In plaats daarvan vervangt een keur aan voedzame, caloriearme soepen, dranken en repen uw normale voedsel. Elke dieetdrank of elke portie soep levert 157, respectievelijk 154 kcal. Heeft u eenmaal uw streefgewicht bereikt, dan kunnen wij u helpen met adviezen en producten om zo slank te blijven.

Cambridge SoyaSlim is een alternatief product voor mensen die niet zo snel willen afvallen, of mensen die op medische gronden het Cambridge dieet niet mogen volgen. Dit product mag gebruikt worden zonder eerst een persoonlijk intake gesprek te hoeven hebben. Uiteraard kunt u wel rekenen op de begeleiding van ons.

Cambridge SoyaSlim

Cambridge SoyaSlim is een maaltijdvervangend product gebaseerd op Maltodextrine en soja-eiwit, en gezoet met zoetstof. Cambridge SoyaSlim wordt gebruikt als onderdeel van een energiebeperkt dieet. Naast twee of drie SoyaSlim maaltijden gebruikt u een gewone maaltijd laag in calorieën en koolhydraten.

Cambridge Soya Slim is:

– Vetarm
– Uitstekende bron van eiwitten en vezels
– Verrijkt met vitamines en mineralen
– Cholesterolarm
– Geen toegevoegde conserveringsmiddelen
– Geen kunstmatige kleurstoffen
– Slechts water (geen melk) toevoegen

Wat kost Cambridge Weight Plan ?

Er wordt een adviesprijs van 20 euro gehanteerd, maar consulenten zijn vrij zelf een tarief te bepalen.

Eén week Cambridge Weight Plan

14 shakes, 7 soepen richtprijs 60 euro
7 shakes, 7 soepen, 7 kant-en-klaar produkten richtprijs 65 euro

Voor gewichtsbeheersing zijn alle producten los te koop. Hier volgt een overzicht inclusief prijzen van Cambridge producten voor de Nederlandse en Belgische markt.

Shakes in de volgende smaken

 • Aardbei
  Banaan
  Bosvruchten
  Butterscotch
  Cappuccino
  Chocolade
  Chocolade mint
  Toffee walnoot
  Vanille

Soepen in de volgende smaken

 • Champignon
  Groente
  Kip
  Champignon
  Tomaat

Repen voor in de volgende smaken

 • Caramel
  Chocolade
  Malt Toffee 3
  Orange
  Peanut Crunch
  Cranberry Crunch

Dranken voor in de volgende smaken

 • Banana Bliss
  Chocolate Velvet

Andere producten (per stuk)

Cambridge Shaker
Mix-a-Mousse (10 porties)
Fibre 89 (40 porties)
Summer Berry drankmix (voor 30 liter water)
Sunshine Orange drankmix (voor 30 liter water)
Groenten Drink Bouillon ( 25 porties)
Calorieën Alfabet van Ir. Rien Vervoort

Vragen over het Cambridge Weight Plan Dieet

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het Cambridge Weight Plan? Wil je ervaringen uitwisselen? discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Reageer op dit bericht. Geen facebook? reageer dan hier of lees de reacties

Wil jij afvallen? GRATIS Afslankcursus
Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? vetvrij.com brengt je Jasper Alblas zijn 7x7 afslankcursus. In 8 lessen leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
Review overzicht
Algehele waardering
Marianne
Hallo, mijn naam is Marianne en ik werk alweer bijna 5 jaar voor vetvrij.com Ik volg de ontwikkelingen op de dieet en voedingsmarkt op de voet, en schrijft regelmatig recensies over boeken en tv uitzendingen. Ook test ik nieuwe producten uit en schets hier een objectief beeld over.

5919 REACTIES

 1. Beste iedereen,

  Drie jaar geleden CB500 gedaan. Ruim 10 kg afgevallen in maar 4 weken tijd! Super!! Maar helaas zit bijna alles er weer aan en daarom voor morgenavond weer een afspraak gemaakt bij de consulente. Nu de kogel weer door de kerk is heb ik er zo’n zin in :). Ben zo benieuwd hoe het deze keer zal gaan. Ik hou jullie op de hoogte!

 2. Daar ben ik weer. 10 dagen na de intake mijn eerste weegmoment gehad ….. 4.0 kg eraf!! Een super beloning op zware en humeurige dagen die ik heb gehad, het valt enorm zwaar voor de tweede keer maar we gaan op naar het volgende weegmoment over precies 2 weken.

 3. ik ben twee jaar geleden begonnen met Cambridge , ik ben toen 10 kilo afgevallen , en ik ben nog steeds op hetzelfde gewicht. Ik eet Griekse yoghurt met ongezouten noten met lijnzaad koolhydraat arm brood en s’avonds eet ik wat ik wil , let wel op de hoeveelheid aardappels, rijst,pasta , altijd een eetlepel. Ik ben gek op groeten dus die eet ik veel , stukje fruit en 70 % chocolade,

 4. Hoi meiden!

  Ik ben nu op me 8ste dag.. En wat heb ik het zwaar gehad.. Overal zag ik eten en ik wou ook alles eten maar heb me sterk gehouden en dat zag de weegschaal ook! 5,2 eraf in de eerste week!! Wooohoooo me honger is over alleen zin in eten blijft nog maar dat is meet psygisch denk ik.. Ik moet van de 108 naar de 75 dus nog een lange weg te gaan! Hadden jullie ook zo erge honger gehad? Of kwam dat meer omdat ik ervoor ging bunkeren?

  Lisa

 5. WOW, Lisa! Wat een heerlijk begin van deze strijd ;). En wat knap dat je zo streng voor jezelf bent gebleven. Ook ik heb een enorme strijd gehad de eerste weken. Het honger gevoel is nu over maar eten koken voor man en kinderen blijft lastig. Morgen mijn tweede weegmoment. Voor mijn gevoel zal het deze keer enorm tegenvallen. De broeken en bloesjes zitten nog gelijk aan 2 weken terug, al moet ik zeggen dat ik de afgelopen week niet genoeg water heb gedronken. Ben dus erg benieuwd.

  Succes allemaal!

  Wilma

 6. Het iedereen. Ik ben nieuw hier! Ik heb zometeen mijn eerste intake gesprek om te gaan beginnen met cambrigde dieet. Ik hoop gelijk morgen te kunnen beginnen. Er moet min 10 kg af, maar ga het liefst voor de 15 kg. Deels wil ik het eraf hebben omdat ik ga trouwen en er mooi uit wil zien op mijn bruiloft en deels omdat het gewoon beter voor mijn gezondheid is. Ik heb niet super overgewicht, maar er mag zeker wat vanaf. Ik ben 1.57 en 68 kg. Ik ben benieuwd naar vanavond!

 7. Ik ben nu vanaf juni klaar met CB, tijdens de opbouw wel wat aangekomen maar toch 16 kilo kwijt in totaal. Van 85 naar 69 kilo. En nu inderdaad moet je het zelf vast zien te houden en dat houdt in je dus houden aan de regels en erg opletten met je koolhydraten. Tot nu toe lukt dit goed maar over de schreef gaan is wel erg makkelijk merk ik en dat doe ik ook nog wel eens. Maar ben tot op het bot gemotiveerd om nooit meer “zo dik” te worden!
  Voor allemaal zet het op meiden had ook nooit gedacht dat ik het zou kunnen maar i did it en je voelt je er zoveel lekkerder bij!!!!
  Groetjes Anouk

 8. Hoi allemaal,

  Sinds een week ook weer met Cambridge begonnen. Heb het vorig jaar al eens gedaan maar ben toen in enen gestopt en ja dan komt alles er weer aan plus nog wat extra’s. Eigen schuld. Waar ik de vorige keer de shakes wel prima vond word ik er nu misselijk van. Dus maar overstappen naar de pap en soepjes. Vanmiddag op de weegschaal eb ben heel benieuwd wat er af is. Maar aan m’n riem merk ik al dat het de goede kant op gaat. In totaal zo’n dertien kilo wat eraf moet dus nkg even te gaan. Volhouden en nu zeker ook goed afbouwen. Succes allemaal!
  Gr.Natasja

 9. Wat goed van je Anouk, een resultaat waar je trots op mag zijn (y). Ik heb vandaag weer een enorme dip en duik dan even in dit forum om alle positieve verhalen te lezen, en hopelijk motiveert het me weer. Maandag mijn 3e weegmoment, ben benieuwd! Maar waar ik nog nieuwsgieriger naar ben zijn de resultaten van Sieshem en Natasja!?

  Groetjes Wilma

 10. :((( 0,4 kg eraf in 2 weken tijd. Snap er niks van. Al dat gebikkeld is voor niets geweest. Mijn man app-te gisteren; “Maar dat is toch 2 kg in 10 weken”. Hopelijk kan ik na deze teleurstelling de moed erin houden om door te gaan, maar heb flink de balen.

  Wilma

 11. das niet zo gek ,Wilma , eerste keer 4 kilo , nu 0,4 kg. Je lichaam moet even balance vinden .Misschien moet je ongesteld worden ? of iets te weinig gedronken ? Je mag ook 4 kopjes groene thee per dag naast je 2 liter water . Hou vol , het gaat vanzelf weer verder zakken !!

 12. Weegmoment 4 is achter de rug ;). Na mijn “verplichte” eetweek ben ik doorgegaan met de af/opbouw. In deze 2 weken toch nog 1,7 kg afgevallen. In totaal nu 8,6 kg! Het tijdsbestek waarin ik dit heb moeten doen valt tegen maar als ik dat nu even vergeet ben ik best trots op het resultaat. Hopelijk lukt het me om die laatste kg’s nog in de afbouw kwijt te raken.

  Groet Wilma

 13. Hallo allemaal,
  Ik ben gisteren begonnen met CB500. Ik ben 1.70 en ik weeg 98,5 kilo :( ik ben heel mijn leven al aan de jojo maar sinds 2 jaar op hetzelfde gewicht geweest. Helaas heb ik nu al maanden last van een dubbele hernia en daardoor ben ik bijna 10 kilo aangekomen. Ik was dus al te zwaar maar nu is het te ver gegaan vandaar dat ik begonnen ben met CB500. Ik probeer minstens 15 kilo kwijt te raken maar als het me goed bevalt ga ik door tot een gezond gewicht.
  Ik wens iedereen veel succes
  Groetjes Iris

1 69 70 71

ReageerHoud mij op de hoogte van nieuwe reacties.

Abonneer je op deze discussie zonder zelf te reageren of abonneer je op de nieuwsbrief.